Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    Obviously..........

    That's why the screenshots (39,1 MB / 70,6 MB) taken when the PC was idle.......

    fyi also:
    I heard so many things (improvements, etc) re Update 5 but...
    In my PC's (3 pcs total) boot times & VDF update times remain the same as before with update 4.
    No any improvement with update 5.
     
    Last edited: Jun 25, 2014
  2. Syobon

    Syobon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Posts:
    469
    any direct link to offline install of this new update 5? thx
     
  3. nikkho

    nikkho Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Posts:
    25
    Location:
    Spain
    No sorry. You will find it inside the betacenter.
     
  4. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Something may be the truth
    if They didn't completely rewrite the whole products code
    there were no significant improvement on both initialization speed and boot time
    Because the current all component loading method is following by v10~v13
    these version is known as is worst initialization speed and affected the boottime very much,
    So change to xVDF or engine will not get a huge improvement
     
    Last edited: Jun 25, 2014
  5. 800ster

    800ster Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Posts:
    206
    So it is still in beta? I think a few of us inferred from recent posts that it was now rolling out.
     
  6. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    I agree with anon about improvements.
    The change is not that much....it still takes time to start scan(it was about 10 aec before and 7-8sec right now)....boot time has also changed little.

    Regarding resource usage,I do not have precise statics about prior versions but the new one will use 20-40mbs.(firewall control not activated)

    I found this link(from my favorite iranian website) for the offline installer:

    http://dl.softgozar.com/Files/Software/Avira_Free_Antivirus_2014_14.0.5.444_Softgozar.com.exe


    Question: Has nt "Avira's global download installs" fallen?!!!
    I think it was around 300m

    98.PNG
     
    Last edited by a moderator: Jun 25, 2014
  7. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    Official direct link:
    http://install.avira-update.com/package/wks_avira13/win32/en/pecl/avira_free_antivirus_en.exe

    --------------------
    Stable version 14.0.5.444 released yesterday. also here
     
    Last edited by a moderator: Jun 25, 2014
  8. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    deleted
     
    Last edited: Jun 27, 2014
  9. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    We discuss in private was after the days which you quote his message
     
  10. Pain of Salvation

    Pain of Salvation Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Posts:
    399
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    Free:
    Pro:
    Scroll down and click on "Compare Products" link
    http://www.avira.com/en/avira-antivirus-pro
    --------------
    Actually the current differences are:
    a) e-mail advanced protection
    b) customer support

    Later on, the web protection (aka WebGuard) as CEO said* will remain on paid products only.

    * =
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-58#post-2348079
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-58#post-2348099
     
    Last edited: Jun 25, 2014
  12. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    the sad thing is the have been taken down the secure backup now
    there were no more secure back can be download from Avira website
    However I have ask the memopal(which is Avira OEM their products for secure backup) in twitter
    Twitter - Memopal- @aaa839 I replied in DM.jpg
    Their reply:
    Twitter - Memopal- @aaa839 I replied in DM (1).jpg
    So I"m still frustrate and don't know why Avira choose to discontinue the secure backup

    it is very useful for the users to backup and restore their files
    In addition,memopal is very active and happy for the partnership with Avira
    why don't you continue to provide
     
  13. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    ]The following bug noticed in 3 PC's:

    Avira Suite 2014 auto upgraded from Update 4 (Avira suite) to Update 5 (Avira Pro), no problems.

    As I wanted to perform a "clean" install I went to
    Control PanelProgramsPrograms and Features,
    click on Avira and a popup appears saying "your avira it's already uninstalled....!!!! bla-bla-bla". BS......


    In order to uninstall the current installation, I had to run the new Avira Pro offline installer (via the "uninstall" option).

    Edit 1:
    Avira Download Center > Documentation = Business Products / Discontinued Products
    http://www.avira.com/en/downloads#documentation

    No more User Manuals for Home Products? o_O

    Edit 2:
    Changelog Avira Antivirus Pro - Update 5 (pdf)
    -------------------------------

    Avira to Roll Out ‘Avira Antivirus Pro’ to All Paid Users With Fastest Malware Engine Ever
     
    Last edited: Jun 26, 2014
  14. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,823
    Has startup issues (Responsiveness) been fixed?
     
  15. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    for the most part yes the start up was resolved the only issue is still the time it takes to connect to the network, it does still take a bit but is better than before. otherwise my system starts right up now with no delays at all.
     
  16. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    Can't confirm that. It shows 298 million in my browser.
     
  17. Tom111

    Tom111 Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Posts:
    55
    Today Avira Free updated to another new version namely: 14.0.5.450
    But since they just released version 14.0.5.444, I was wondering what has changed in version 450?

    avira.png
     
    Last edited: Jun 26, 2014
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    A new stable Product Version (14.0.5.450 dd:24-06-14) released today.

    From update log:
     
  19. Syobon

    Syobon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Posts:
    469
    @anon, received here too
    avira is using a lot less ram now
     
  20. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    I think aaa839 missunderstood what I wrote to him as private message:

    So, the scan engine that supports XVDF was released already within Update 4, but not activated due to further testing.
    The schedule back at that point was that the XVDF feature will be enabled with Update 5.1, but the schedule changed.
    So, the release of Update 5 does enable the XVDF feature and the VDF handling is much improved with it.
     
  21. DVD+R

    DVD+R Registered Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Posts:
    1,979
    Location:
    The Antipodes
    Is it just me having some graphical issue :eek: Or has The Avira GUI now changed from being Red and is Now white with Green dialog and has changed it's name from Avira Antivirus Suite to Antivirus Pro?
     
  22. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    RTFP
     
  23. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,485
    Reply from Avira Support:
     
  24. Tom111

    Tom111 Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Posts:
    55
    So out of curiosity what is the 'changelog' for the new 14.0.5.450 version?

    EDIT: When I turned on several other pc's in my home later this day, they oddly enough did not get the new update and are still on 14.0.5.444.
    Any reason for that? Has the update been pulled back perhaps for some reason?
     
    Last edited: Jun 26, 2014
  25. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    i was told they roll it out in waves or groups. so some computers may get the update and others may not. at least thats what i was told by support.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.