Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,887
    I've also identified the boot delay caused by MBAM about 2 months ago, so I uninstalled all MBAM from all 4 of my computers. The boot time and response have been vastly improved. MBAM has not picked up anything either for its 5 months life. It's a total waste of resources.
     
  2. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    MBAM Premium (v2.0): A lot of resources........
    =
    https://www.wilderssecurity.com/thre...malware-2-released.361805/page-3#post-2354396
    and the reply was =
    ........
     
  3. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    5,272
    Location:
    Milan and Seoul
    I can also confirm that on my Windows 8 machine booting is definitely faster without MBAM even when using it on demand (removed it 3 months ago) quite frankly it is not needed as I have Sandboxie as my first line of defense. For the sake of argument, the other day I uninstalled Avira from my computer and compared booting time when installed and not: the delay is 3 seconds to see the desktop/metro and about 20 seconds to have the computer fully operational, an acceptable delay for my standards ( I use Avira antivirus suite without the mail and firewall module).
     
  4. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    Wow... MBAM simply keeps digging themselves in, deeper and deeper. I regret my 6 licenses to it, and will likely sell them off on Ebay. Between MBAM's resource hogging, HTTP dropouts, slowing boots, and bugs - it's just becoming too much of a hassle. They are destroying what was once an effective, and reasonably good adjunct to an AV. Now with ESET (and others) detecting PUA/PUPS, MBAM is starting to lose it's usefulness.
     
  5. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,288
    Location:
    USA,IA
    I kinda agree. Makes it seems like they are going they route of SuperAntispyware. whats next? remove our lifetime keys like SAS did.
     
  6. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    554
    Location:
    Belgium
    Instead of MBAM you can use Hitmanpro, almost the same thing and you will have no issues with it at startup.
     
  7. Inside Out

    Inside Out Registered Member

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Posts:
    421
    Location:
    Pangea
    No doomsaying intended, but that's what crossed my mind too.
     
  8. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    Why would they do that?

    And what does that have to do with the performance issue?

    Just give them some time to fix the issue. :blink:
     
  9. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    O.T.
    MBAM has a free version, HitmanPro not.
     
  10. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    554
    Location:
    Belgium
    Its not free no, but you can register every 30 days :) thats how i do it.
     
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    ............
     
  12. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    MBAM is back to being a on-demand, backup scanner for me. At least until HerdProtect is finalized, and they add their realtime components. I think MBAM folks need to stop, listen, and go back to the drawing board. Spend the next few months working on what is important..Part of that would mean making MBAM as light as feasibly possible, remembering it is merely an 'addon' and should be absolutely as small, and resource light as it can be. v2x seems to have introduced a whole lot of annoyances, and bloat, and that's the last thing we need here. Come on guys - go back to your roots!

    Oh, Avira needs to do the same.. If I was in charge at Avira I would immediately implement a 'new direction' for the product.

    1) Freeze all new features/additions.. That means no optimizers, defraggers, other garbage.
    2) Allocate all resources to making the program as fast, and light as possible.
    3) Allocate resources to designing the best interface in the business.
    4) Focus heavily on PUP/PUA detections. Everyone hates these, they can really mess up a computer. Products that focus on them are highly desired (ESET, MBAM, etc). But if your product is bundled with a PUA (which Avira is), your standing in this area is deflated. It's a marketing failure. Remove it.
    5) Move it more to the cloud. I hate to say it, but this is the right direction. Panda is having a huge success with their 2014IS, it was built off their cloud system, and is actually quite remarkable. Follow their lead, but differentiate.

    That's what I would do to put Avira back on track. Do all of that over the next 12 months. Then I would launch a new marketing strategy, more edgy, more friendly, more ... Global. Use pretty girls, hipsters, and clueless soccer moms as your baseline - then 'show' them how this is the one-product they want, that will keep them safe. The nerds will follow once they see how light/fast it is, and effective at PUA/PUPs like every nerd hates. Once all of this is in place, and sales gains are 10-20%+ per month, phase out the free version and don't look back. BTW, the two software firms I worked for as COO, and CMO respectively, had 80-90% sales gain quarters. So I speaketh from experience.
     
    Last edited: May 8, 2014
  13. Charyb

    Charyb Registered Member

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Posts:
    673
    Both Avira and MBAM have listened to their users and are great programs. I'm certain they can grow just fine without your rant and arrogance in whichever topic you feel someone will listen.
     
  14. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,887
    ppl are just sharing their thoughts about the new version of MBAM. No need to start blaming people for that.
    Time will tell. People can vote with their money.
     
  15. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    1)Some new feature/additons should not frezz
    2)sometime related to the first one!
    3)i think new interface will got repaint as the current mac version which meet the new company image
    4)PUP I still questionable...,PUA Avira is or not,current maybe no(after removing ask)...,
    I don't know you have been forget or not
    Avira also have pup detection but is marked as APPL/ADWARE
    5.)the current is enough,just need some additional implement(bundle proactiv in protection cloud and use it in all scan profile,More powerful detection,automatic retraining system),that enought,
    not make anything stay in the cloud(just like Qihoo or other chinese type antivirus)(need to have a balance between privacy and security)
     
    Last edited: May 9, 2014
  16. johnrea4

    johnrea4 Registered Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Posts:
    1
    Comparing to 14.0.3 the new version is faster
    has the xvdf been injected ?
     
  17. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    VDF History
    IVDF Version
    http://www.avira.com/en/support-vdf-history
    -------------
    Update 4 Changelog:
    http://www.avira.com/files/support/FAQ_KB/EN/changelogs_avira_version2014_update4_en.pdf
    --------------------------
     
    Last edited: May 9, 2014
  18. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    So it s beta
    I thought it a stable version(mine is 14.0.4.614
    I downloaded it from softpedia and it did nt say it a beta
     
  19. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    Beta was the version 14.0.4.582 (currently beta) at: Apr 3, 2014
    14.0.4.614 is stable = Apr 29, 2014
    also here=
    Release of Avira version 2014, update 4
    Created : Tuesday, April 29, 2014
    http://www.avira.com/en/support-for-business-knowledgebase-detail/kbid/1671

    Update 4 (14.0.4.614) Changelog
    http://www.avira.com/files/support/FAQ_KB/EN/changelogs_avira_version2014_update4_en.pdf
     
  20. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    The xVDF is not ready for release yet
    please wait until the update 5.1 release(if there where no accident or delay)(you can ask the beta/or Stefan K. yourself)
     
    Last edited: May 9, 2014
  21. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    aaa839 and anon
    thanks for the responses
    can anyone tell me what is the cause of this case:

    yesterday I was testing some malware package in malwaretips forum
    Avira did nt detect some files in the folder
    I sent them for analysis and Avira said the remnants were all malwares(it had been submitted before and there was no need for analysis)
    I have the latest update of Avira,default setting,threat category:all selected
    but my Avira is still not detecting the files
    I m not using Cloud service(the only reason I m suspicous)

    thanks in advance
     

    Attached Files:

    • 1.PNG
      1.PNG
      File size:
      52.6 KB
      Views:
      47
    • 3.PNG
      3.PNG
      File size:
      22.7 KB
      Views:
      47
    • 2.PNG
      2.PNG
      File size:
      43.7 KB
      Views:
      43
  22. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,552
    Configuration => Pc Protection > System Scanner > Scan:
    1) Select the option "All files" (Files = > All files / Use smart extensions / Use the extension list).
    2) Additional Settings: Select the option "Search for Rootkits before scan".
    http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/AntiVir-Personal-Edition_10.png
    ------------
    Configuration => Pc Protection > System Scanner > Scan > Archive:
    3) Select the option "All arcive types"
    4) "Maximum recursion depth" = 50
    http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/AntiVir-Personal-Edition_12.png
    -----------
    Configuration => Pc Protection > System Scanner > Scan > Heuristic:
    5) Enable the option "Microvirus heuristic:
    6) Heuristic = Set to "high"
    http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/AntiVir-Personal-Edition_14.png
     
    Last edited: May 9, 2014
  23. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    @anon
    I did that(as you said ) but no change
     
  24. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    what does the thread name of these files which marked by Avira V-Lab??
    Could you post us the link of file analysis reporto_O
     
  25. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    I ve had uploaded the picture of the brief analysis
    I m not sure if I can post the link here(the link to download the samples)
    I will send it to you :thumb:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.