Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    Internet Security Suite: Contains System Speedup.


    System Speedup:
    http://www.avira.com/en/avira-system-speedup
     
  2. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    http://www.avira.com/en/support-for-home-knowledgebase-detail/kbid/1623
     
  3. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    So this release did nothing to improve the hideous boot time issue?
     
  4. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    252
    Location:
    Hong Kong
    That really no improvement stefan
    remarks,I send you an messages please review it
     
  5. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    not for me either just tried it same slow boot up issues.
     
  6. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Evening! Hopefully giddy yep...hi ho boot up time...is on it's way...otherwise a lot of users are on their way out. Sincerely...Securon
     
  7. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,716
    Location:
    Toronto Canada
    Boot time has been reasonably good on the desktop. Netbook a little slow but not to bad.
     
  8. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    252
    Location:
    Hong Kong
    I think I found the problem which posted by other users
    for the avira windows firewall management module
    the bug is when you activaited this module,your avira events will keeps on many eventlog
    says windows firewall has been started
    which will created per second, this may the reason why when you turn on the Avira firewall management module and get slow boot
    I suggest all of you remove this module until the fix has been ship off
     
  9. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,918
    I have disabled via "uninstall/change a program" the mail protection (I don't really need it as I use Gmail) and the firewall control (there is no need for Avira to interact with the Windows firewall). Booting time has been almost normal ever since (this solution was kindly suggested by another member who has reneged on its efficacy at a later stage).
     
  10. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-53#post-2343075
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-53#post-2343380
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-54#post-2343478
     
  11. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Morning! I'm completely flabbergasted at how it's taken Avira over three months to rectify this boot-up firewall issue. Why anyone would want to purchase the Internet Security Suite...is beyond me...this is a bad reflection on German Engineering and Workmanship. Yes due to the Cloud the most important element has improved Detection and Removal...but the end user needs the Firewall Component. Until the Boot up issue is resolved...their should be a 70% off Boot Not Up...Sale...Lol! Sincerely...Securon
     
  12. KaptainBug

    KaptainBug Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Posts:
    484
    Whenever I right click on Avira tray icon i'm seeing this error message and the icon disappears from the tray. Luckily protection is not disabled. Does anyone know how to rectify the problem ?
     

    Attached Files:

  13. FleischmannTV

    FleischmannTV Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Posts:
    1,094
    Location:
    Germany
    Rather 'thinks he needs' ...

    Actually it's already 100% off if you take the free version which offers the same protection.
     
    Last edited: Apr 18, 2014
  14. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Afternoon! FleischmannTV...how ironic and bizarre is that...pay for our product ...and in the end...you'll be left to ponder...why would I want to pay anyway! Lol! Stefan...will have some interesting moments...and then some, trying to convey our newly adopted approach...to the why Pay At All...Model! Lol! Good point though. Sincerely...Securon
     
  15. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Afternoon! Well the saga continues...I re-installed Avira Internet Security Suite...without Windows Firewall and Mail Scanner...I Logged Off and Logged back in Majesto Presto...instant connect. Windows firewall is already protecting the system...so my take on the situation is it's not really needed...I'm using WSA Security Plus and Windows Firewall . I'm using Windows 7 32bit...and no lag time encountered during boot-up. Now having said that...is there any downside to this fix? And is the Mail Protection joined at the Hip with activating the firewall? Sincerely...Securon
     
  16. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    252
    Location:
    Hong Kong
    If they don't want to develop it's firewall,they could try to make it like f-secure adding more protection enhance the windows firewall
    or just make it simple as windows firewall control(which is very useful tools)
    Not just add an on/off switch and all direct link to mmc or control panel
    that is nothing help and not what our end user want it!
     
  17. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    Yes. => Restart your Computer.
     
  18. KaptainBug

    KaptainBug Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Posts:
    484
    Thanks.. Last 2 times when I tried, it did not give any error. I guess it resolved.
     
  19. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    The bug it happens randomly. The "restart" workaround always worked for me.
     
  20. KaptainBug

    KaptainBug Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Posts:
    484
    Good to know i'm not the only one with this bug then :D
     
  21. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,275
    Location:
    USA,IA
    so in the free version is there cloud protection and web security now? or is it still in beta?
     
  22. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,133
    Avira free version: with* Avira Cloud Protection and without** Web Protection.

    *:
    Avira Protection Cloud available now for Free Antivirus
    http://techblog.avira.com/2014/03/06/avira-protection-cloud-free-antivirus/en/

    **:
    With the inclusion of ABS, we have removed Webgaurd from the free offering and made it only available for those users who pay for our premium application
    https://www.wilderssecurity.com/threads/avira.345492/page-63#post-2354043
     
  23. porrkanon

    porrkanon Registered Member

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Posts:
    57
    yep there is
     
  24. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    Ahh so my fix is still working?
     
  25. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Afternoon! Well DoctorPC...it worked until I had to log on again...and then the long slowwwww...boot-up time. I then uninstalled...and installed Eset S.S.7...it works every time. But I appreciate your fix! Sincerely...Securon
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.