SecureAPlus Freemium

Discussion in 'other anti-virus software' started by sinlam, Jul 24, 2013.

  1. Rolo42

    Rolo42 Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Posts:
    571
    Location:
    USA
    I had to allow popups for SA's site to get to the portal/forums (manually letting the popup through still didn't work).
     
  2. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    My computer became completely unresponsive after installing the latest beta. I came back after leaving the system idle for about 20 minutes. The mouse cursor would not move, and ALT-CTRL-DLT did not respond either. I had to do a hard shutdown. I suspect an incompatibility with AppGaurd. Shortly before the system became unresponsive AG blocked some unknown processes from writing to the registry. I found the entry below in Window's Event Viewer. I don't know if this was caused by the hard shutdown, or maybe AppGuard prevented the application from writing to the registry. I guess I could force a memory dump if the system locks up again using the hotkeys if needed. I'm using Windows 7X64 Ultimate.

    Log Name: Application
    Source: Microsoft-Windows-User Profiles Service
    Date: 10/27/2015 5:20:59 PM
    Event ID: 1530
    Task Category: None
    Level: Warning
    Keywords:
    User: SYSTEM
    Computer: WT-5
    Description:
    Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.

    DETAIL -
    1 user registry handles leaked from \Registry\User\S-1-5-21-2400065032-1836849695-4236997785-1000:
    Process 2172 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\SecureAge\Whitelist\saappsvc.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-2400065032-1836849695-4236997785-1000

    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-User Profiles Service" Guid="{89B1E9F0-5AFF-44A6-9B44-0A07A7CE5845}" />
    <EventID>1530</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>3</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-10-27T21:20:59.367859800Z" />
    <EventRecordID>14125</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="1084" ThreadID="6020" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>WT-5</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData Name="EVENT_HIVE_LEAK">
    <Data Name="Detail">1 user registry handles leaked from \Registry\User\S-1-5-21-2400065032-1836849695-4236997785-1000:
    Process 2172 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\SecureAge\Whitelist\saappsvc.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-2400065032-1836849695-4236997785-1000
    </Data>
    </EventData>
    </Event>
     
  3. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
    Thank you for helping to test again. We are happy to know that you manage to get it works now. In the Beta program we will revamp the UI in several stages. The idea is that we could get an early feedback. For example like what happened in the first launch when we notice the new UI has some issues. It is better that we could know this earlier, so that we can fix it and use the same fix as the basic framework for next new UI.
     
  4. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
    Probably your ccleaner has been in your hard disk during the initial whitelisting process, that was taken place as the same time as the initial full system scan. When you first install, everything in the hard disks will be trusted as the baseline.
     
  5. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    The UI becomes unresponsive each time I click on App Settings, and will not recover until I close App Settings. As soon as I close App Settings the UI recovers, and becomes responsive again. I'm using Windows 7X64 Ultimate.
     

    Attached Files:

  6. truestampede

    truestampede Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Posts:
    22
    Location:
    Singapore
    This is currently recognized behavior and is inherent to the approach of mixing of old and new UI elements. The final version by the time the Beta ends should not have this problem as by then all the new UI windows have been implemented.

    For a list of known issues, you can check out this post on the SecureAPlus forums:


    The above post also contains all the latest info with regards to the current running beta version.
     
  7. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    It says "unable to access Universal AV server. Please check your internet connection". My wireless internet is working fine. I found lots of entries in Windows Event Viewer about this earlier today. I'm using Windows 7X64 Ultimate. I'm also using Eset Smart Security 8, AppGuard, and MalwareBytes Anti-Exploit.
     

    Attached Files:

  8. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    Ok, thank you! I will try to get up to date on the known issues. I have not tested in a long time so it might require a lot of reading on my part depending on how much has been reported.
     
  9. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    I'm reporting this one over at SecureAPlus forum.
     
  10. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
    Can you screenshot what is the error that is reported by the Event Viewer?
     
  11. smith2006

    smith2006 Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    793
    Problem solved after upgrading to v4.1.1
     

    Attached Files:

  12. smith2006

    smith2006 Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    793
    Not sure whether was the server problem (using Windows 10, AppGuard, and MalwareBytes Anti-Exploit here)

    I was having the same issue for 1 or 2 hours (after upgrading to v4.1.1), it can connect to the server now.
     
  13. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
    Thank you very much for letting us know :thumb:
     
  14. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Ahh ok that makes sense. Thanks
     
  15. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    Done, log entries copied to post at SAP forum.
     
  16. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Are you guys changing the settings part of the gui?
     
  17. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
    Yes, we are going to change the settings part too.
     
  18. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Great. Thanks
     
  19. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,761
    You're Welcome...:) I notice that in the latest newsletter that I received, that I got a mention for bringing to the attention of the developers, about XP being overlooked in the first beta.
     
  20. truestampede

    truestampede Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Posts:
    22
    Location:
    Singapore
    We try to give credit where it is due as much as we can. I hope you're fine with the mention and that you continue testing the SecureAPlus Beta. :thumb:
     
  21. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,761
    No, I don't mind...:) Yes, I will continue testing. :thumb:
     
  22. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
    Has anyone else experienced a performance hit on their computer with the latest beta? SecureAPlus 4.1.1 runs fine by itself on my test machine, but if I try to use it with Eset Smart Security, and AppGuard it really makes my computer slow to respond. There's a very noticeable delay when opening applications, and my surf speed has really slowed down. I looked to see if the Universal AV had been uploading any files for analysis during that time, and said it had not. I did not have the offline AV enabled so Clam AV was not running in memory. I disabled it, and rebooted before experiencing the performance hit. I went ahead, and rolled back the machine experiencing the performance hit because I do most of my work on that machine. I still have SecureAPlus installed on my test machine, and will continue to give feedback. I hope the release that fixes the UI bugs is released soon. I do realize the UI is not complete yet. I'm using Windows 7X64 Ultimate. I'm using an Core i7 3.2 ghz with 8 GB's of DDR3 memory.
     
  23. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Running fine for me
     
  24. hendy

    hendy Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2014
    Posts:
    263
  25. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Thanks so much
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.