Released Sandboxie Plus (Sbie fork) Versions with Signed Driver

Discussion in 'Sandboxie (SBIE Open Source) Plus & Classic' started by DavidXanatos, Dec 7, 2020.

  1. DavidXanatos

    DavidXanatos Developer

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Posts:
    1,184
    Location:
    Viena
    have you undon the ini changes?
    try a uncustomized sandbox
     
  2. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Yes, it's back to original

    Don't understand what do you mean by a uncustomized sandbox.

    I just right click with Ctrl button down Ungoogled Chromium browser and launch Run sandboxed

    As for FF it cannot start my DDG homepage but I can see the yellow border and the Dark Reader extension works fine
     
  3. Peter 123

    Peter 123 Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Posts:
    452
    Location:
    Austria
    A box with the default settings ---> a box without having changed something in its standard settings.
     
  4. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    OK in that case mine is an uncustomized sandbox
     
  5. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    What is DDG homepage address?
    What browser?
     
    Last edited: Jan 12, 2021
  6. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,031
    Location:
    Mexico
    Lol
    Most likely DuckDuckGo
     
  7. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    D'oh! - I was thinking ddg.com
    Thanks
    Edit:
    https://duckduckgo.com/ loads crisply, for me.
    v0.5.4d
     
    Last edited: Jan 12, 2021
  8. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    https://duckduckgo.com/

    Ungoogled Chromium by Eloston
     
  9. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    Oh, Ungoogled Chromium by Eloston is your browser.
    I'd have to install Ungoogled Chromium by Eloston to test duckduckgo.com
    duckduckgo.com loads crisply for me from Edge, Chrome, Firefox
    v0.5.4d
    Edit: is < https://ungoogled-software.github.io/ungoogled-chromium-binaries/releases/windows/64bit/87.0.4280.67-1 > your browser.
     
    Last edited: Jan 12, 2021
  10. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Yes

    For me FF DDG homepage cannot open in v0.5.4c

    Maybe I give v0.5.4d a spin later
     
  11. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    IDK if 0.5.4d is ready for prime time.
    Hmm, I'll try 0.5.4c
    Edit:
    duckduckgo.com loads crisply for me from Firefox, Edge, Chrome + 0.5.4c Default box
    duckduckgo.com loads crisply for me from Ungoogled + 0.5.4c Default box
    Edit2:
    duckduckgo.com loads crisply for me from Firefox, Edge, Chrome + 0.5.4d Default box
    duckduckgo.com loads crisply for me from Ungoogled + 0.5.4d Default box
    as always, your mileage may vary
     
    Last edited: Jan 12, 2021
  12. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Ok, deleted SB Plus v0.5.4c and re-install c build again

    In FF it works ok except it cannot open DDG homepage.

    upload_2021-1-13_12-7-51.png
     
  13. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    And here as well after clicking the Remember and Yes in error box 3 times. DDG homepage still cannot open

    upload_2021-1-13_12-17-39.png

    and Dark Reader not displaying properly

    upload_2021-1-13_12-18-21.png
     
  14. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    Yeah, I don't have Dark Reader -
    Edit: maybe, I'll test with Dark Reader -
     
  15. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    Dark Reader takes a while to load. Opening sites have no problesm

    Tested with d build now and also same issues as c build. Both FF and Ungoogled Chromium cannot open DDG homepage. My DDG homepage link is very clean as below

    httpx://duckduckgo.com/

    nothing behind because I use strip URL parameters to strip irrelevant parameters. I wonder if that affects the opening of DDG homepage?
     
  16. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    0.5.4c + Chrome
    png_8773.png png_8774.png
    0.5.4c + Firefox
    png_8775.png png_8776.png
    over my pay grade
     
    Last edited: Jan 12, 2021
  17. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    OK, in FF after changing homepage without sandboxed it loads correctly

    upload_2021-1-13_13-29-3.png

    With sandboxed it still shows my homepage as FF

    upload_2021-1-13_13-29-42.png

    How to solve the issue? Do I need to reboot if change something outside sandbox?
     
    Last edited: Jan 13, 2021
  18. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,757
    Location:
    UK
  19. NiteRanger

    NiteRanger Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Posts:
    651
    Location:
    Far East
    I don't think its caused by issues as described in your link

    After changing my homepage FF displays it correctly when I did not sandbox it.

    But when I ran FF sandboxed it happens.

    So the issue is likely caused by SB Plus instead because if FF did not save the change then without running SB Plus it would show up

    There's nothing being changed on my laptop except the homepage in my FF browser
     
  20. algol1

    algol1 Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2020
    Posts:
    168
    Location:
    Vienna, Austria
    @DavidXanatos When installing the latest v0.5.4d-Plus test-version, installation will initially proceed well. Yet, when finished there is no Sandman.exe tray-icon started. Ok, I thought, we had that before. So I triggered a re-boot after which Sandman used to be started in systray. But this time - no success, no sandman. When starting the browser it came up sandboxed, but with the old SbieCtrl opening in systray upon browser-start.

    Cause: I checked with Sysinternals autoruns64 if Sandman was still started with -autorun parameter. And the answer was:
    "SandboxiePlus_AutoRun File not found: {app}\SandMan.exe"

    Since the SandMan.exe file does exist in the Sb-Plus-installation-dir, my best guess is that a new issue with the path has again managed to creep into the installer-routine.

    What is "{app}\" meant to be? An environment-variable? Somehow SandMan.exe seems not to be found when it should be autostarted in the HKCU\.....\CurrentVersion\Run-key.
     
  21. APMichael

    APMichael Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2020
    Posts:
    33
    Location:
    Germany
    Here is what I noticed: If I have already opened a sandboxed Firefox and additionally open the Edge Chromium in the same sandbox, the messages SBIE2101 are triggered again.

    "SBIE2101 ConnectPort (C0000022) access=001F0000 initialized=1"

    If Edge Chromium is opened alone in the sandbox, the messages do not appear.

    Sandboxie Classic 5.46.2, Windows 10 20H2 (x64)
     
  22. henryg1

    henryg1 Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2020
    Posts:
    206
    Location:
    uk
    [​IMG]

    PLEASE, can anyone that can tell me what this error means and what I can do to try to sort it out? I don't have the knowledge to do more than I have tried already which includes a new install and re-creating my sandboxes/ini from scratch.
     
  23. APMichael

    APMichael Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2020
    Posts:
    33
    Location:
    Germany
  24. Zem

    Zem Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2020
    Posts:
    6
    Location:
    UK
    Thank you for adding the ability to overwrite existing files.
    I have a minor issue - when performing a file recovery to an existing file the sandman icon vanishes from the system tray and the yellow border also goes from sandboxed applications. This also happens when closing the file recovery options box (where you have the option to recover to a different location).
    Reloading Sandboxie-Plus from the Start menu brings back the yellow border and the sandman icon.
     
  25. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    FWIW ~ Run Sandboxed > Firefox + Run Sandboxed > Edge | same Default box.
    png_8787.png png_8788.png
    0.5.4c / 5.46.2
     
    Last edited: Jan 14, 2021
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.