HitmanPro.ALERT Support and Discussion Thread

Discussion in 'other anti-malware software' started by erikloman, May 25, 2012.

  1. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,938
    Location:
    USA
    Thanks for clarifying. That's not a bad idea :thumb:
     
  2. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,094
    Location:
    Among the gum trees
    ... And I'm back to having no green fly-out again.

    Is Alert protecting my machines running Norton or not?
     
  3. feerf56

    feerf56 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Posts:
    159
    Which antivirus does HitmanPro.Alert work better with? ESET IS or Windows Defender (Windows 10 64bit Pro (v.1903 build:18362.295)?
     
    Last edited: Aug 21, 2019
  4. RonnyT

    RonnyT Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Posts:
    180
    Location:
    Planet Earth
    If you open the GUI and check the Exploit mitigations -> Running applications you can check, if it's under "Protected".
     
  5. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    168
    Location:
    VPN city
    Works okay with my setup, see my signature. I've made posts elsewhere here about how I configured comodo. I have voodooshield on autopilot mode while I'm at the PC and always on mode while AFK. The option in voodooshield to auto-deactivate it is disabled and the UI is locked.
     
    Last edited: Aug 21, 2019
  6. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,094
    Location:
    Among the gum trees
    Perhaps I should have been more specific. Without the green fly-out when I open Firefox on my machines running Norton, is Alert's Safe Browsing working?
     
  7. feerf56

    feerf56 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Posts:
    159
    I installed hitmanpro.alert next to my Sandboxie on my PC. Do any of them require advanced configuration? Does Hitmanpro.alert check the on sandboxie running Firefox browser?
     
  8. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    794
    Sometimes Sandboxie triggers a HmP.Alert-mitigation. It’s a known issue. Check this forum for more info.
     
  9. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    756
    Location:
    USA
    I just got a pop-up today informing me that an updated version of HitmanPro.Alert will be installed on reboot.

    Yet no announcement or details have been posted hereo_O

    Currently running HMPA 3.7.9-build 781.
     
  10. Stupendous Man

    Stupendous Man Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Posts:
    2,083
    Location:
    the Netherlands
    Perhaps HitmanPro.Alert 3.7.9 Build 783?
    Yesterday, in the HMPA beta thread, Mark wrote,
     
  11. Tinstaafl

    Tinstaafl Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    756
    Location:
    USA
    Thank you S-Man! :thumb:

    I am not a beta tester, as I only run the release version of HMPA (which implies that I am not following the beta thread).

    So it has been released...
     
  12. Stupendous Man

    Stupendous Man Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Posts:
    2,083
    Location:
    the Netherlands
    Confirmed.
    It was offered on my two systems, and they were automatically updated on reboot.
     
  13. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    168
    Location:
    VPN city
    The new build of HMP.Alert seems to have a new protection feature under "Process Protection"
     
  14. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    168
    Location:
    VPN city
    Question (I know, I ask a lot of questions) Does HMP Alert protect the whole system from exploits or just the apps added into its menu? If it protects the whole system from exploits, then what's the added benefit of adding an app to its menu besides the keystroke encryption?
     
  15. abbs

    abbs Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2018
    Posts:
    11
    Location:
    Nederlands
    HitmanPro.Alert 3.7.9 Build 783 Release Candidate



    no problems after installing update Windows 10 versie 1903
     
  16. Stupendous Man

    Stupendous Man Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Posts:
    2,083
    Location:
    the Netherlands
    Yes, CTF Guard.
    See Mark's Wednesday post in the beta thread:
     
  17. markloman

    markloman Developer

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    534
    Location:
    Hengelo
    HitmanPro.Alert 3.7.10 Build 785 Released

    Changelog (compared to build 781):
    • Added CTF Guard under Risk Reductions, which validates CTF protocol callers. This new system-level exploit mitigation protects against abuse of the undocumented Windows CTF protocol as mentioned in CVE-2019-1162, discovered by Tavis Ormandy. More details: https://news.sophos.com/en-us/2019/08/22/blocking-attacks-against-windows-ctf-vulnerabilities/
    • Improved Keystroke Encryption on Windows 10 version 1903 (19H1). For example, renaming a file in a Save As dialog of a web browser should now work as expected.
    • Improved Keystroke Encryption compatibility with ESET Internet Security.
    We're automatically updating everyone to this new build.
    Note: Build 783 is replaced with this build, 785, which fixes a compatibility issue with some third-party security software and CTF Guard.

    Have a great weekend! :thumb:
     
  18. deinu

    deinu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Posts:
    11
    Location:
    italy
    hello with this new update firefox does not start ......... with an error 0000000x5 I think with the previous version no problem my configuration: Windows 10 pro vers1903 build 18362.295 bitdefender internet security help
     
  19. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    794
    No problems upgrading to build 785. And no problems with Firefox 68.0.2 (un)sandboxed.

    Win10 1903 build 18362.295 x64/Norton Security v22.18.0.213
     
  20. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    1,849
    Location:
    Hollow Earth - Telos
  21. Garf99

    Garf99 Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Posts:
    6
    Location:
    USA
    Have the exact same problem, Windows 1903, Bitdefender, Firefox doesn't open with error 0000000x5 unless I exclude it from exploit mitigation...
     
  22. Vessper

    Vessper Registered Member

    Joined:
    May 29, 2016
    Posts:
    2
    Location:
    US
    Windows 10 Pro 1809, running Bitdefender, Firefox doesn't open getting error 0000000x5 unless exploit mitigation is turned off after upgrading to 3.7.10 Build 785
     
  23. GrDukeMalden

    GrDukeMalden Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    168
    Location:
    VPN city
    No problems with the security setup in my signature. Not even when sandboxing things in comodo.
     
  24. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,665
    Location:
    Under a bushel ...
    No problem with Firefox and EAM with HmP.A v3.7.10 build 785, Win 10 v1903 build 18362.295, so does appear to be a Bitdefender issue.
     
  25. feerf56

    feerf56 Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Posts:
    159
    Compatibility issue with Sandboxie.
    If checked, Windows will crash during boot time after first turning on your PC. Windows version 1903 build: 18362.295, HmP.Alert 3.7.10.785, Sandboxie: 5.31.2

    2019-08-24_093828.jpg
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.