HitmanPro.ALERT Support and Discussion Thread

Discussion in 'other anti-malware software' started by erikloman, May 25, 2012.

  1. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,823
    Location:
    Under a bushel ...
    Thanks for confirming :thumb:.
     
  2. Theblackstar

    Theblackstar Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2016
    Posts:
    36
    Location:
    Italia
    Here are the details of these cumulative updates bring rolled out to supported Windows 10 devices right now.

    Manual download from Microsoft Update Catalog:
    • Windows 10 Fall Creator Update: KB4056892 - Build 16299.192
    • Windows 10 Creators Update Version 17033: KB4056891 - Build 15063.850
    • Version 1607: KB4056890 - Build 14393.2007
    • Version 1511: KB4056888 - Build 10586.1356 - for Enterprise and Education only.
    • The original Windows 10 version: KB4056893 - Build 10240.17738 - for Enterprise only.
     
  3. LodeHere

    LodeHere Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2017
    Posts:
    9
    Location:
    Amsterdam
    I have no problems with Emsisoft Anti-Malware and HitmanPro Alert. But the issue with the latter and Sandboxie is not resolved yet...

    To check I reinstalled Alert again which I have in my Downloads since August 6 2017. After that the Alert message appeared that there was an update, and that it would become effective after a reboot. I did not reboot, but instead opened Chrome. No problem.

    Then I rebooted and opened Chrome again: a Sandboxie warning message appeared. This is with HitmanPro Alert 3.7.1 built 723.

    "SBIE2203"
    https://www.sandboxie.com/SBIE2203


    Just a little reminder... ; )
     
    Last edited: Jan 7, 2018
  4. RonnyT

    RonnyT QA Engineer

    Joined:
    Aug 9, 2016
    Posts:
    211
    Location:
    Planet Earth
    If you wish to run HitmanPro.Alert and Sandboxie next to each other for the moment you need to disable PrivGuard (Orange button, Process protection, Local privilege mitigation).
    Also if you receive SBIE2203 messages you need to remove Chrome from the Exploit Migitations and after you have removed it there you need to add it to exclusions.

    Beware this put's your Chrome protection completely in the hands of Sandboxie
     
  5. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,374
    Location:
    USA
    If a user does one, or all steps? (disable PrivGuard, remove Chrome from the Exploit Migitations, add it to exclusions.)
     
  6. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    1,895
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    It looks like hmpa has a update that will be installed on reboot for me.
     
  7. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    25,649
    Yes, it is also available on the website (changelog has not yet been updated)
    HitmanPro.Alert 3.7.3 build 729 (Digital Timestamp: January 8, 2018)
     
  8. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,267
    Location:
    USA
    Just rebooting didn't update. Downloaded and ran. It indicate some HMPA files needed to be removed before upgrading. Now running 3.7.3 729.
     
  9. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,518
    Location:
    Among the gum trees
    Thanks mood. I downloaded from their site an installed the new version.
     
  10. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,823
    Location:
    Under a bushel ...
    Stable build 723 updated to 729 on reboot here on primary machine.
     
  11. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    825
    Same here.
     
  12. Socio

    Socio Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    325
    Last edited: Jan 9, 2018
  13. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,996
    Location:
    USA
  14. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    1,211
    Location:
    Québec, Canada
    Sorry but I didn't have the time to read the whole thread.
    I know his post is quite old but I quoted it for a reason.
    The product is no longer a free tool, right?
    I went to the website but it seems a license is required now.
    This happened when Sophos bought it I guess?

    Thanks in advance.
     
  15. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,996
    Location:
    USA
    HMPA has required a license for full functionality for some time before the merger with Sophos. It can still be used unlicensed with somewhat reduced functionality. When you first install it you should get a 30 day trial of the full product, so check it out.
     
  16. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    1,211
    Location:
    Québec, Canada
    Thanks!
     
  17. markloman

    markloman Developer

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    551
    Location:
    Hengelo
    HitmanPro.Alert 3.7.3 build 729 Released

    Changelog (compared to build 723)
    • Added
      • PrivGuard: mitigate MS16-032 (CVE-2016-0099)
      • Application lockdown for Microsoft office Equation Editor (CVE-2017-11882)
    • Improved
      • CodeCave, HeapSpray, CryptoGuard, HollowProcess Mitigations
    • Fixed
      • BadUSB Alert during boot while BadUSB was disabled
      • IAF FP in Nero Media player
      • Windows System Image Backup failing with locked EFI/ESP
      • Antimalware won't (stay) enable(d)
    • Download
    Enjoy! :thumb:
     
  18. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,202
    Mark see here.
     
  19. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    1,895
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I dont see PrivGuard in any of the settings in 729.
     
  20. Stupendous Man

    Stupendous Man Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Posts:
    2,121
    Location:
    the Netherlands
    PrivGuard = Process protection, Local privilege mitigation.

    Source:
     
  21. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    1,895
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I have the safety notification set for once per logon session, but since updated to 729 i get the flyout everytime i come out of sleep mode. If i disable the notification, i still get a flyout everytime i launch the browser.
     
    Last edited: Jan 9, 2018
  22. MikeRepairs

    MikeRepairs Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Posts:
    76
    Location:
    Long Beach, WA
    I am a HMPA reseller. This week I have had this Windows 10 start menu failure happen to 5 computers: two times it happened just after rebooting to upgrade to HMPA build 729. On one today I uninstalled HMPA and the problem was gone, install again and it comes back. All 5 computers have Win 10 FCU 64bit, Windows Defender, HMPA 729, and MBAM premium 3.3.1
    Is this really caused by HMPA?

    Problem: start menu and task bar does not respond in Win 10 FCU 64 bit. Reboot does not fix it. Uninstall HMPA fixes it. It's doing it on my personal deskyop so I uninstalled HMPA.
    There are errors in event viewer after windows startup:

    ---------------------------------------------------------
    =>Event viewer error 1 on windows startup:
    ---------------------------------------------------------
    Event ID: 2804 Apps
    Package Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.16299.15_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy+App
    was terminated because it took too long to suspend.

    ---------------------------------------------------------
    =>Event viewer error 2 on windows startup:
    ---------------------------------------------------------
    Event ID: 1001 Windows Error Reporting
    Fault bucket 133556577791, type 5
    Event Name: MoAppHang
    Response: Not available
    Cab Id: 0

    Problem signature:
    P1: Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.16299.15_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy
    P2: praid:App
    P3: 10.0.16299.15
    P4: 59cda974
    P5: ab9b
    P6: 2097152
    P7:
    P8:
    P9:
    P10:

    ---------------------------------------------------------
    =>Event viewer error 3 on windows startup:
    ---------------------------------------------------------
    Event ID: 1002 Application hang
    The program ShellExperienceHost.exe version 10.0.16299.15 stopped
    interacting with Windows and was closed.
     
    Last edited: Jan 13, 2018
  23. plat1098

    plat1098 Guest

    I uninstalled Alert temporarily from machine w/Realtek PCI GBE Family Controller. I tried all the above, plus a registry modification, plus all Realtek drivers, network reset, etc. It's been an extremely frustrating and elusive problem, and signing out doesn't cut it as a permanent fix. I can't say from my perspective that it's definitely Alert, but the likelihood of getting this aggravating task host window/dead taskbar + Start is too closely correlated with Alert on the system. I've mentioned this possible connection before in this thread. A second machine w/Intel Ethernet controller runs Alert and Windows perfectly.
     
  24. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,518
    Location:
    Among the gum trees
    FYI, had this same bug on a machine with no third party software installed at all. There is a thread here for further reading.

    https://www.wilderssecurity.com/thr...ng-to-windows-10-fall-creators-update.397421/
     
  25. lawdude

    lawdude Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Posts:
    38
    I have a desktop and two laptops. 729 installed itself on one desktop and one laptop. Desktop has no issues. The laptop with 729, however, has issues with windows functions - I can't access them. I read here that others were also having issues upon installing 729 so I used ccleaner to uninstall 729 on the laptop and it is working fine again. Any solutions to this issue?

    <edit>
    OK, quick update. My second laptop wanted to install 729 so I let it. It also wouldn't let me access windows functions. Uninstalling.
     
    Last edited: Jan 11, 2018
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.