Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    hi zfactor, The Avira AV is registered within Windos Security Center each time during the installation. Sounds like the WMI repository was inconsistent, a quick workaround will be to deactive Avira registry protection and change "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Avira\AntiVirDesktop\WSC_Registered" from "1" to "0". Activate our registry protetion again and after a few seconds the WSC will detect the AV correctly.
     
  2. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    that did work but after a few hours it now says there is no av installed again? this was a totally clean win 7 x64 install with only ms office 2013 added and the normal drivers. never had a issue prior to the last update that required a reboot.

    i will restore the image once again to the clean state and try again maybe something along the way got messed up but again had not had a issue until the last update / reboot.
     
  3. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
  4. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
    Stable build 14.0.5.464 released today.

     
  5. GSL

    GSL Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Posts:
    79
  6. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
    From Avira UI, deactivate the Firewall Protection. Wait a minute and activate it once again.
     
  7. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
  8. GSL

    GSL Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Posts:
    79
    Tried but it doesn't work...
     
  9. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    having the same issues again. had to reboot only way for it to show up again. said avira was turned off.
     
  10. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
  11. guest

    guest Guest

    And yet they try to make the Answers to be like a forum. Seriously, what's wrong with the old support forum?

    EDIT: Well at least I hope they keep an archive of the old support forum since the information in there might still be relevant for future troubleshooting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 9, 2014
  12. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Evening! Avira Answers...is a Pseudo Forum...feedback is packaged into issues...there is no meaningful communication between forum participants and Avira. I can't participate in something that is one way...no organic discourse or thought allowed. Just took a look at the Answers Forum...when I submitted a suggestion I was given the Generic title of Community Member...the latest entries actually have individuals names. But very little is conveyed to us at Wilders regarding suggestions we enacted at the Forum. So it is what it Isn't. Smoke and Mirrors! Sincerely...Securon
     
  13. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    Hello,

    All feedback over the feedback form on Answers or avira.ideascale.com has been considered by the Product Manager of Answers.
    @Securon: Where did you gave your feedback?

    Answers is an Self-developed and secure platform from us and it is possible to use the API to connect it with our products like we already do with Mobile Security for iOS. This would not be possible with another platform.

    There is a direct communication possible between moderators and direct message to users.
     
  14. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
  15. Toni R

    Toni R Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2014
    Posts:
    19
    Hi zfactor.

    In case you experience any issue with the beta version of Avira I would appreciate it if you use the feedback form inside the Avira BetaCenter to report those.

    Thanks a lot!

    Kind regards,
    Toni
     
  16. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    Hi anon,
    This is correct. We use the available descriptions within the product and our central knowledgebase instead.
     
  17. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,540
    No, you are wrong.
    =
    Enjoy!
     
  18. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    Avira Free beta is going be a winner with folks
     
  19. Cmhelper

    Cmhelper Registered Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Posts:
    155
    Location:
    Tettnang
    I received a different information. We will see where the informations will be available... as separate PDF file or within the knowledgebase.
     
  20. Allen L.

    Allen L. Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Posts:
    335
    Location:
    -Close-
    Sucks in my opinion. Install link in this thread for the free version doesn't install correctly, service runs, but AV is dead... had to manually uninstall and it was a frig***ing mess.
     
  21. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,926
    Location:
    SW. Oklahoma
    I totally agree.
     
  22. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    554
    Location:
    Belgium
    What do you mean by that o_O
     
  23. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,736
    Location:
    Toronto Canada
    Cool looking avatar ya got there trjam.:thumb:
     
  24. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,736
    Location:
    Toronto Canada
    I was formally informed by Avira via email about the move today.
     
  25. Securon

    Securon Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Posts:
    1,960
    Location:
    London On
    Good Afternoon! Hammer...Since I'm known Generically as a Community Member...I'm not optimistic in regards to receiving an e-mail. And I'm not as you know not terribly impressed in regards to the Forum's existing set-up. Sincerely...Securon
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.