Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Yes, uninstalled Avira on several computer. :thumb:
     
  2. Austerity

    Austerity Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Posts:
    372
    Location:
    Georgia / USA
    Working great in Windows 10 Tech Preview 64bit.
     
    Last edited: Oct 5, 2014
  3. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    i still don't have the update 7 it takes a lot off time too get it.
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    darts are you running the beta. if so there are problems with it updating to update 7
     
  5. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    No i am running a normal license.
     
  6. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    trjam just updated to latest version 14.0.7.306
     
  7. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    okay i just got word there will be a way to customize the installer using certain flags for those that dont like the one click solution. this is 100% confirmed and will be in beta for testing very soon before it gets released to everyone else.
     
  8. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    I still don't have it.
     
  9. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    5,374
    Location:
    Milan and Seoul
    I've got it yesterday...
     
  10. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    :confused:I'm usually one of the last to be updated. I don't know why this time is different.
     
  11. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Strange why some people didn't get it yet although for me the moment I install it and check the About section it says 14.0.7.306. Using Avira AV Pro not Free though.
     
  12. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,805
    Not strange at all.

    Once again:
    14.0.7.306 is a step by step rollout.....
     
  13. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,903
  14. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Are you sure? Because the size of Avira Pro now is 153 MB which is 10 MB less than the previous download I had, where'd you find these links bro?
     
  15. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,903
    Sorry the Pro link is actually for AV suite.
     
  16. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,805
  17. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    443
    Location:
    Netherlands
    I also got the update 7 today.
     
  18. fs2com

    fs2com Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Posts:
    118
    Hi guys... anyone knows which file in avira causing avira cloud install to pop up?
    It's kind of annoying to pop up randomly to make us install it.
     
  19. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    fs2com, do you mean the cloud upload dialog by chance? The Avira cloud option can be selected on installation or later in the configuration center, but there are no popups.
     
  20. qpop

    qpop Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2014
    Posts:
    1
    I have just re-downloaded the latest Avira Free, thinking I must have an older version with nag screens and so on.

    I de-selected Avira cloud, and immediately post-install I have an "Avira Update" popup like before, prompting to install Avira Cloud despite having disabled it on the original install. I suspect this will happen immediately following and restart and periodically, in addition to the regular "notification" popups encouraging Avira cloud, antivirus pro or Android antivirus.

    If there is no way to disable these I will have to seek an alternative, it's so annoying!
     
  21. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Look at his situation I think he may face as the OE Launcher proplem nor the APC Dialogs

    APC is no way to disable and you cannot de-select or choose to not install in custom installation mode after update 6
     
  22. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    1,285
    Location:
    Québec, Canada
    The alternative is probably to buy a license.
     
  23. fs2com

    fs2com Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2014
    Posts:
    118
    Yes... the one with big button with text accept&install... yes already selected out when installation.. the nagging after installation which kind of put me off :(
    Exactly like what I experienced it... not that I don't want it... one time when the first time Avira put it in the free version, I do install it..
    What have I got? a system tray icon which is not helping at all when you're not sign in I guess...
    Can't access configuration, etc... So after figuring out the culprit is Avira Cloud, I uninstall it, and the system tray is behave like I want it.

    Back in the days when there's so much advertisement on avira, I used to block "avnotify" using firewall... and the annoying stuff is gone...
    After some times, Avira is really nice to tune down those nagging advertisement... so for a couple of month I think I don't block it anymore
    every time I install it... but this one is different kind I guess...

    So looks like I have to move on to try panda after all and ditch avira :isay:

    So if one buys a license they won't nagging you to sign with the cloud option?
    I don't think so... license will get you more protection than the standard free one
     
  24. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    hopefully avira takes note of this. i can say i personally know of dozens of people who are switching to something else because of this new setup and the launcher. people do not like it at all.
     
  25. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    What is this guys.....I didn't get any new product update......is there a new version really or just a marketing thing?

    -=================

    We are proud to release our 2015 Antivirus Security Software Line using the fastest-ever anti-malware engine: xVDF (extended Virus Definition File). This means we managed to increase for you the number of virus definition files and optimize the download speed, which results in faster system start, smaller Virus Definition file size and much lower resource consumption by the product. Be the first to enjoy ‪#‎Avira15‬: http://www.avira.com/en/personal

    2014-10-17_023645.png
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.