Zemana AntiMalware 2 BETA

Discussion in 'other anti-malware software' started by Emre TINAZTEPE, Jan 20, 2015.

  1. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Yes they are active, real time , But in order for it to update I need to open the program, it does not update in the back ground/ silent.
     
  2. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    12,482
    Location:
    UK
    Same here.

    But to be honest I prefer it that way.
     
  3. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Yea maybe for some but like I said I have some users that don't think of it and don't do it so it puts them versions behind.
     
  4. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    6,632
    Location:
    Hawaii
    Auto update should be provided so as to meet needs such as his. However, auto update should be an OPTION (default to "No"). My computer runs 24/7. I never use auto update because my other security programs will break any & all updates that are not initiated by me.
     
  5. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    827
    Location:
    Baden Germany
    According to my experience, there are two types of updates:

    1. Regular program updates (you are notified on the main screen and have to confirm)
    Regular updated get installed within a week.
    2. Pushed program updates (they get installed, without asking to confirm)

    I'm glad with the way it is.
     
  6. TwinHeadedEagle

    TwinHeadedEagle Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Posts:
    86
    I prefer auto update too and I would like to see it in next version. This was available by default before, but I don't know why they removed it. They'll be notified about this and I am hoping to see this option available to be checked if you want auto update or not.
     
  7. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Thanks TH!! hopefully they do it.
     
  8. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    2,076
    auto update is a must for the below average computer users . I think this should be the default option and then the user may decide whether they want it manual or automatic.
     
  9. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Correct!!!
     
  10. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
  11. Emre TINAZTEPE

    Emre TINAZTEPE Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Posts:
    85
    Correct! Thanks for the explanation.

    Latest versions are not shared via automatic updates immediately. Usually automatic updates are scheduled within a week.

    We have two update types:
    1. Optional updates: In this type, the update is released but it is not required to install it since it doesn't contain any major improvements which would increase the protection level of user. So it is up to user to decide. You will see an alert in the upper part of main page and it is up to you to update the product.
    2. Forced updates: After optional updates are released, a final Forced Update is pushed to the community. The time window for this process is generally 1 week.

    So, optional updates do not put any of our users at risk since they are "optional" and they have minor improvements but once major improvements are in place, these updates are pushed immediately to community.
     
  12. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
    Hi all

    https://www.zemana.com/WhatsNew/?ProductID=2

    https://www.zemana.com/en-US/AntiMalware

    With best Regards
    Mops21
     
  13. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,624
    Location:
    Location Unknown
    What scanners does ZAM use now? What scanners are used for real-time protection?
     
  14. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
  15. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
  16. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
    Last edited: Jan 14, 2017
  17. rpsgc

    rpsgc Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Posts:
    311
    Location:
    Portugal
    It's still missing its right-click context menu icon. Seriously, is that so hard to fix?
     
  18. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
  19. boombastik

    boombastik Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Posts:
    249
    Location:
    Greece
    This bug has been fixed but for the fix to work u must unistall it first, restart and reinstall it.
    Then the right-click context menu will work in every future program update.
     
  20. rpsgc

    rpsgc Registered Member

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Posts:
    311
    Location:
    Portugal
    Thanks.
     
  21. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,124
    Location:
    Germany
    Hi all

    https://zemana.com/WhatsNew/?ProductID=2

    https://zemana.com/en-US/AntiMalware

    With best Regards
    Mops21
     
  22. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    6,632
    Location:
    Hawaii
    @ Mops21 -- Thanks! Your "news items" are a great help.
     
  23. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,477
    Well I might have been curious to test, but requirement for a google account the price is just to high. No thanks.
     
  24. guest

    guest Guest

    What do you mean? I don't use my google account to use zemana, in fact I haven't notice any place where you can add you google account or zemana ask for it
     
  25. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,477
    Read up a few posts. It was about the new cloud beta.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.