Zemana AntiMalware 2 BETA

Discussion in 'other anti-malware software' started by Emre TINAZTEPE, Jan 20, 2015.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
    https://www.zemana.com/WhatsNew/?ProductID=2
    an issue which caused the free version to revert to Premium version :argh:
     
  2. LagerX

    LagerX Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Posts:
    565
    Scan Type : Smart Scan
    Duration : 1m 26s
    Scanned Objects : 76649

    Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750, Samsung Evo 850 250GB
     
  3. shadek

    shadek Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Posts:
    2,538
    Location:
    Sweden
  4. TwinHeadedEagle

    TwinHeadedEagle Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Posts:
    86
    Zemana AntiMalware 2.30.1.69 (Installed)
    Operating System : Windows 7 64-bit
    Scan Type : Smart Scan
    Duration : 2m 40s
    Scanned Objects : 31367

    This is on the PC with hard disk drive. With SSD it is of course much faster.
     
  5. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    Zemana AntiMalware 2.30.3.37 (Installed)
    Operating System : Windows 8.1 64-bit
    Scan Type : Smart Scan
    Duration : 54sec
    Scanned Objects : 126210

    This is on my office machine (see signature)
     
  6. busy

    busy Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    117
    Scheduled Scan (Every Day) does not run on time. Anyone else having the same problem?
     
    Last edited: Sep 2, 2016
  7. Antivirus Tester

    Antivirus Tester Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2015
    Posts:
    6
    zemana is awesome but it has high cpu usage
     
  8. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,273
    Location:
    USA
    The problem on my machine may be the vast number of photos (I am an amateur nature photographer) it is now scanning (TIFF & CR2 files). I wish there was a way to exclude certain type of files.
     
  9. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
    If the photos are in 1-2-3 folders, go to ZAM settings and exclude that folders from scanning.
     
  10. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,273
    Location:
    USA
    Thanks for suggestion. Didn't work as I cannot just exclude libraries/pictures. You have to exclude each folder and there are just too many as I set up a folder for each day I shoot.
     
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
  12. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    On my Surface Book, just updated to latest beta portable...Horrendous CPU usage, I think.
    Screenshot (29).png
     
  13. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
    ZAM Portable Scan:
    CPU = 20%
    Memory = 267 MB
    Disk = 51,1 MB/s
    Network = 0 Mbps
     

    Attached Files:

  14. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,273
    Location:
    USA
    Much better results with latest beta 2.30.1.75 (portable)
     

    Attached Files:

  15. TwinHeadedEagle

    TwinHeadedEagle Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Posts:
    86
    @Tarnak

    What is your processor model? How much ram memory you have?
     
  16. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    @TwinHeadedEagle

    Processor: 2.4GHz Intel Core i5-6300U (dual-core, 3MB cache, up to 3GHz with Turbo Boost) RAM:8GB
     
  17. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    I like it, when an AV uses the given resources, to do fast scanning.

    I hate it, when software does not make use of modern PCs power.
     
    Last edited: Sep 2, 2016
  18. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,398
    Location:
    Germany
    Hi all

    https://www.zemana.com/WhatsNew/?ProductID=2#

    With best Regards
    Mops21
     
  19. Nightwalker

    Nightwalker Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Posts:
    1,309
    Same here, almost 12 minutes of scan time and my machine is mild powerful.
     
  20. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,072
    There still is a bug with excluding threats which was going to be fixed some time ago. When you choose to ignore all the detected items, and you proceed, Zemana closes any running web browsers. Of course there is no need to do this as nothing is being removed. I regularly have to exclude items, because everytime Tencent PC Manager receives a program update, it gets detected again by Zemana.
     
  21. Nitty Kutchie

    Nitty Kutchie Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Posts:
    160
    Tencent PC Manager is on Zemana an others watchlist not white-listed so you can report from now till tomorrow Zemana will detect Tencent everytime.
     
  22. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    7,379
    Location:
    Hawaii
    I set Zemana to scan at night, while I sleep. As long as Z doesn't interrupt my zzz's, I couldn't care less how long a scan takes, just as long as it's finished when I awake & return to my computer.
     
  23. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,072
    If you whitelist it won't be detected agaim until a new version of PC Manager is installed. When a new version of PC Manager is installed, becuase of changed files, and also because each new versions gets installed to a new folder under the QQPCMgr folder in Program Files there will be tens of files from PC Manager which get deteced again. Because new versions of PC Manager are continually being released, this is a problem. Sometimes it takes less than a week for Tencent to release an updated version.
     
  24. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,072
    Another issue which I reported long ago but still exists is that when Zemana has to upload files to analyse them, it uploads a number of files at the same time. Because my ADSL internet connection has a very slow upload speed, uploading multiple files at once slows my internet so much it is barely usable. It would be much better if Zemana would limit the number of files it uploads at once, so files can be uploaded without slowing down my internet down.
     
  25. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,807
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.