ZA free?

Discussion in 'other firewalls' started by minacross, Dec 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minacross

    minacross Registered Member

    Joined:
    May 12, 2002
    Posts:
    657
    does ZA free have HIPS? o_O
     
    Last edited: Dec 9, 2007
  2. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,783
    Nope, just a simple basic firewall with basic app control. No HIPS....
     
  3. Vettetech

    Vettetech Former Poster

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    339
    Zone Alarm Pro doesnt have that either. Zone is a good firewall though. The free one ranks poorly but Pro and Spyware Edition are good.
     
  4. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    The ZA firewalls that have Triple Defense,specifically the OS Firewall component- have a HIPS type protection.

    Whether or not the freeware version incorporates this OSFirewall is impossible to find out.
     
  5. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,783
    No, it doesn't...
     
  6. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    take your word for it:)
     
  7. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,728
    Location:
    localhost
    No HIPS on free.
    HIPS is present on all the others ZA paid products (ZAPRO, ZAAV, ZAAS, ZASS...)

    Cheers,
    Fax
     
  8. ccsito

    ccsito Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Posts:
    1,579
    Location:
    Nation's Capital
  9. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    And the ZoneAlarm Security Suite has many more features under XP than it does under Vista.
     
  10. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,728
    Location:
    localhost
    Yep, certain features needs a complete re-design under VISTA and it takes time. Its similar to what has happen KIS/KAV and the limited HIPS due to VISTA security design.

    A good addition, security wise, to ZASS in VISTA is ZA ForceField.

    Cheers,
    Fax
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.