XMON / Exhange 2003 problem

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by asanti, Jun 27, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. asanti

    asanti Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Posts:
    3
    We have had a problem the last couple of days with NOD32 XMON somehow getting stuck and stopping messages from coming and going through our exchange server. When I check tasks in the task manager the processer utilization is stuck hard at 25% for the NOD32KRN.EXE process. Last time this happend I checked NOD32 XMON and message scanning seamed frozen.

    Once I restart the NOD32KRN.EXE process email messages again start to flow. We have had this happen about 7 or 8 times over the last couple of days.

    Has anyone run into this problem or know about a fix?

    We have had to babysit this problem and I don't want to have to babysit this all weekend.
     
  2. elgroper

    elgroper Registered Member

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Posts:
    3
    Perhaps you'd like to disable background scanning.
    This helped me, it dropped the cpu usage from 100% to 7%

    under xmon, setup, uncheck background scanning
    Henry
     
  3. mschaffer

    mschaffer Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Posts:
    7
  4. cfSA

    cfSA Registered Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Posts:
    2
    Disable background scanning was the answer i got from ESET support. It took me from 25% constant CPU and no mailflow and no RPC activity to 1-2% and normal mail flow and RPC activity.
     
  5. mschaffer

    mschaffer Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Posts:
    7
    So, when is this going to be fixed?
     
Thread Status:
Not open for further replies.