WSA suggestions thread

Discussion in 'Prevx Releases' started by Dermot7, Oct 27, 2011.

  1. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,329
    Location:
    Outer space
    If you set the Advanced Heuristics to a higher level, you will also get HIPS like pop-ups about creating drivers, adding itself to start-up automatically etc. However there is nowhere in the GUI where you can view the created rules and delete or change them if you clicked the wrong button. Please add a way to see and edit these rules/decisions.
     
  2. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    You can view configured rules by clicking System Tools - System Control - Control Active Processes, then double click on the process you've configured a rule for, and then click the Custom Rules tab.
     
  3. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,329
    Location:
    Outer space
    Ah, thanks, I still would like a separate screen for Custom Rules however, because currently there is no easy way to see for which process rules are created since you have to check every process manually and you can only check active processes.
     
  4. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    For globally applied rules, you can click System tools - Reports - Protection statistics and double click one of the lines.
     
  5. Saint Satin Stain

    Saint Satin Stain Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Posts:
    222
    Location:
    Huntsville, AL and Greenwich Village, NYC
    There are some things I don't want. I want it lean and mean and simple to operate as I believe it is now.

    I don't want anti spam. Anti spam is the province of email programs or independent programs.

    I don't want parental controls added. The only parental control worthwhile is a parent or parent surrogate of human variety.

    Don't see the need to scan emails as the arrive. I remember Outlook Express email files would be corrupted. It's unnecessary.

    I have Complete, it protects 3 computers in my family and one Android phone. It has worked fine so far. I believe that the features it has are fine,
    perhaps some refinement of them.

    I do want the password generation and management extended to other browsers. SeaMonkey, Google Chrome, K-Meleon , and Safari. So until Webroot adds coverage to other browsers I use Password Safe for the browsers not covered.

    K-Meleon and SeaMonkey have code related to Firefox and Pale Moon, so cover them please, please.
     
    Last edited: Mar 11, 2012
  6. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,329
    Location:
    Outer space
    Thanks, does it automatically removes rules for files no longer present on the system? All the lines don't show any rules for me, and the last I remember was allowing Hitman Pro beta to install a driver, but it's no longer on the system so that might explain it.
     
    Last edited: Mar 16, 2012
  7. chabbo

    chabbo Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Posts:
    366
    i dont find email protection on WSA do they got it?
     
  8. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,818
    Location:
    Ontario, Canada
    Yes it does!

    TH
     
  9. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,357
    Location:
    Surrey, England.
    When clicking "Help and Support" from application's main GUI, I'd like it to launch my default browser (Firefox), or does this only happen with Windows 8 CP where IE10 is used?
    Thanks :)
     
  10. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,818
    Location:
    Ontario, Canada
    Go into Firefox settings and make it the default Browser also you can go into IE10 and uncheck default Browser!

    HTH,

    TH

    Picture from Firefox 11!
    26-03-2012 2-40-03 PM.png
     
  11. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,357
    Location:
    Surrey, England.
    Ah thanks TH...don't think I've taken a good look at IE10 to disable overriding FF as default. Stupid mistakes I make...stress! Thank you :) :thumb:
     
  12. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,818
    Location:
    Ontario, Canada
    No worries please let us know as I have not had time to install Windows 8 to a VM! ;)

    TH
     
  13. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,357
    Location:
    Surrey, England.
    It runs lovely on Windows 8, like a duck to water as far as I've seen so far. I'll keep my eyes open for any issues, but don't think there are any...WSA seems to have such widespread compatibility.
    I'm finding it totally ok with Pale Moon browser since way back also, which pleases me :)
     
  14. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,357
    Location:
    Surrey, England.
    Yeah, got it sorted via "Set default Programs" in Control Panel :thumb:
     
  15. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,818
    Location:
    Ontario, Canada
    Great to hear! :D

    Cheers,

    TH
     
  16. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,536
    Location:
    USA
  17. STV0726

    STV0726 Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Posts:
    900
    In response to serious concerns posted by another long-time member in the "other" forum...

    1. Make sure that if all WSA "automatic" settings are enabled, then WSA truly operates automatically and silently for maximum, human error-proof security. WSA should NOT prompt at all if those settings are checked, and it especially should NOT give non-adminstrators any options on threat detection other than the safest one: REMOVE!!!

    2. The prompt added doesn't seem to be enough to mitigate the issues users are getting themselves into by canceling the cleanup scan. The time has come to either:

    -Remove the GUI aspect of the cleanup scan and make it uncancelable and in the background

    - Make an option specifically that will prevent any user, especially non-admins, from terminating a cleanup scan.

    Not bashing just trying to stay on the road of making WSA best it can be.
     
  18. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,329
    Location:
    Outer space
    Now that the SafeOnline tab seems really dead and buried perhaps it could be reincarnated in the systray icon. When the browser is protected and the icon has a lock, the user could mouse-over the icon and in addition to "version info + the foreground window is protected by ID shield" it could also show website IP, IP verification status etc like when opening SafeOnline tab.
     
  19. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,357
    Location:
    Surrey, England.
    Absolutely +1 :thumb:
    I have never been able to understand and accept loss of the IP information when the browser tab system changed, and in fact was expecting the IP and other website info to improve with possible integration of BrightCloud's system.
     
  20. Techfox1976

    Techfox1976 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Posts:
    749
  21. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    440
    Location:
    Netherlands
    I realy like the idea of a Windows 7 Gadget voor Webroot on my desktop so you can acces everythin easily.

    Greats,

    darts
     
  22. m00nbl00d

    m00nbl00d Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Posts:
    6,623
    It would be nice if we could have WSA to monitor a given process, and if changes to protected file system areas, such as Program Files and Windows, are detected, then redirect those changes to a virtualized file system in the user profile folder, and block execution.
     
  23. m00nbl00d

    m00nbl00d Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Posts:
    6,623
    It would be great if in PC Security > Firewall > Network Applications (Advanced) we could have a section to manually add processes that can't have network access.

    As of now, the only way to block network access is to actually first let the application connect out, and then block. This way of working doesn't make much sense to me, to be honest.

    Not only would be great to have it working as I'm asking, as it would be great if we could specify the IP address(es) and/or hostnames where it can connect to.
     
  24. chabbo

    chabbo Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Posts:
    366
    I know webroot in 100% cloud, but why dont even have sample submission, its feel like webroot are little bit behind everyone else.


    like system tools > sumbit a file is write to support insteed. than change name?
     
  25. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    If you click 'No', it will show the submit file dialog, although just writing into support and telling them the file's MD5 is sufficient. The cloud will already know about the file.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.