WiseVector Stop-X

Discussion in 'other anti-malware software' started by bellgamin, Aug 10, 2020.

  1. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    59,050
    Location:
    U.S.A.
  2. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    15,851
    Location:
    UK
  3. TerryWood

    TerryWood Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    925
    Hi @JRViejo

    Thanks for your help, but, yes I did try them both. When you download both they are notionally v2.7 but when you hover your mouse over them it says v2.71

    To be sure, I installed one of them and it was v2.71.

    Anyway. Thanks

    Terry
     
  4. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    59,050
    Location:
    U.S.A.
    OK, thought it might be worth a shot. Terry, you're welcome! Take care and stay safe.
     
  5. TerryWood

    TerryWood Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    925
    Hi @ WiseVector StopX

    Further to our posts1032, 1035, and 1038 Re Shadow Defender not functioning with WiseVector installed

    Today I had decided to remove WiseVector until the situation has been clarified by you. In another thread I noted that there as an application by Andy Hul "Configure Defender" which a number of people are using in Wilders. So I decided to install it.

    I can also confirm prior that to installing it, Shadow Defender still wouldn't go into Shadow Mode.

    After installing it and putting it in HIGH mode and before removing WiseVector StopX, I decided to try Shadow Defender (After Configure Defender was installed).

    Shadow Defender now goes into Shadow Modeo_O? Any suggestions why?

    Thanks

    Terry
     
  6. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    971
    Location:
    Baden Germany
    @TerryWood :
    Most likely you used a tuning, privacy, or security -tool before, that set values, now corrected by Configure Defender.

    BTW:
    Usually you don't install Configure Defender, but use it portable.
     
  7. WiseVector

    WiseVector Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2020
    Posts:
    263
    Location:
    China
    Hi,
    Sorry for the late reply.
    Actually, we have downloaded Shadow Defender v1.5.0.726 and tested many times, but unfortunately, we didn't reproduce the issue you have encountered.
    Anyway, we modified some parts of WVSX which might cause the conflict and it has been automatically updated. Most likely this issue has been resolved.
    Thanks for your feedback.:)
     
  8. TerryWood

    TerryWood Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    925
    Hi @Hiltihome

    "Most likely you used a tuning, privacy, or security -tool before, that set values, now corrected by Configure Defender."

    Not so!

    "BTW:
    Usually you don't install Configure Defender, but use it portable."

    I know. Install is still contextually correct. I mean by placing the extracted folder into one' file systems = install.

    Terry
     
  9. pvsurfer

    pvsurfer Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Posts:
    1,507
    Location:
    USA
    @TerryWood, is it possible that the SD conflict you believe is directly caused by WVSX is actually interaction by WD?
    I ask that because I have WD's real-time AV disabled and have not any SD issues whatsoever while running WVSX.
     
  10. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,808
    Location:
    Location Unknown
    I'm not sure that's it. I run Windows Defender, WiseX and Sandboxie and Shadow Defender daily and I have not experienced that issue.
     
  11. TerryWood

    TerryWood Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    925
    Hi @ pvsurfer

    In answer to your question, any thing is possible, but read on............

    The reason that I believed that WiseVector might be responsible was simply because Windows Defender and WiseVector had been playing nicely together for some time.
    Then there was an update to WiseVector. From that point on ShadowDefender refused to work. There had been absolutely no change to Windows Defender setup prior to the WiseVector update. so, it was not an unreasonable initial reaction on my part.

    Subsequently I installed configure Defender set to High, after which Shadow Defender now works??!

    The fact is that no one else appears to be reporting a similar issue so, maybe something in Windows Defender or Wise Vector became "stuck" during installation.

    Thanks for your interest

    Terry
     
  12. faircot

    faircot Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    209
    Location:
    UK
    As a sample of one all I can say is that I've had no issues with exactly the same set up you have. Must be a glitch in your system somewhere.
     
  13. WiseVector

    WiseVector Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2020
    Posts:
    263
    Location:
    China
    Hello everyone!

    V2.72 is released!
    V2.71 can update to V2.72 directly when "Automatically download and install program updates" is enabled.
    Sorry,V2.67 can't update automatically now.

    The download link:
    https://update2.wisevector.com/WiseVector_StopX_V27.exe
    https://www.wisevector.com/WiseVector_StopX_V27.exe

    Update log:
    1. Fixed a particular resource leak.
    2. Fixed the issue that the behavior detection might fail to clean up malicious leftovers.
    3. Speed up scanning on large files.
    4. Improved the stability of ransomware rollback.
    5. Performance improved.

    Have a nice day!;)
     
  14. B-boy/StyLe/

    B-boy/StyLe/ Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Bulgaria
  15. porkpiehat

    porkpiehat Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Posts:
    35
    yep, silently updated, in the background... :thumb:
     
  16. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    15,851
    Location:
    UK
    Smooth manual download and over the top update.
    No issues.
     
  17. pb1

    pb1 Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2014
    Posts:
    678
    Location:
    sweden
    Hi

    How large, in total, is the installation of WiseVSX?
     
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,488
    ~120 MB.
     
  19. WiseVector

    WiseVector Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2020
    Posts:
    263
    Location:
    China
    80 MB:)
     
  20. pb1

    pb1 Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2014
    Posts:
    678
    Location:
    sweden
    77.22MB. ;). :p
     
  21. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,601
    Location:
    USA
    I uninstalled WiseVector 3 weeks ago to trouble shoot an issue I was having with my video card. The problem seemed to be hardware related, and not software. I replaced my video card, but I didn't reinstall WiseVector. I will install WiseVector again later this evening, and see if I have problems with it and Shadow Defender. I'm a long time user of Shadow Defender, and now i'm curious if there is a conflict between the two.

    I can also check to make sure all the issues I was having between WiseVector, and PyCharm have been resolved.
     
  22. TerryWood

    TerryWood Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Posts:
    925
    Hi @ Cutting_Edgetech

    I appreciate your interest and for letting me know. I would continue to be interested in your conclusions because it still puzzles me why the addition of another program solved the issue for me.

    Thanks

    Terry
     
  23. peso

    peso Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2021
    Posts:
    2
    Location:
    Romania
    Hi there, i'm new with WiseVector (installed few days ago) , but i have some issues with him.I started installing that version from official site , 2.67 , but was a big trouble , none of my applications have started after . I maked few searches and i found this forum , and i installed 2.71 ( silently updated to 2.72 ) . But the problems still persist , not so bad like 2.67, but some of my applications still don't work with WVSX active.I found that putting enable advanced malware detection off, everything seems to be ok after. I use Windows 8.1 , AVG and Acronis Ransom Protect and also WVSX with that module disabled.WVSX is instaled with default settings, and the message with that setting on is : The application was unable to start corectly (0xc00000e5). Click OK to close the application.
     
  24. digmor crusher

    digmor crusher Registered Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Posts:
    809
    Location:
    Canada
    Try turning off or uninstalling Acronis to rule it out as a possible cause.
     
  25. Nitty Kutchie

    Nitty Kutchie Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Posts:
    148
    What i will suggest is to uninstall wisevector with hibit uninstaller or windows uninstaller then proceed to run
    DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
    DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    rebooted and ran sfc /scannow
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.