winxp sp1 freezing prob

Discussion in 'other software & services' started by meyer84, Dec 21, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. meyer84

    meyer84 Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Posts:
    1
    im having a problem with winxp sp1 constantly freezing on me. i cant say i have ever seen a windows prog mess up so much. the freezing happens not only in almost any programs other than game emulators, but also browsing through windows itself. ive run ad aware se numerous times, kept a watch on temp, gone through bios configurations everything. my computer knowledge is limited but growing, so i might be doing all ther wrong things. someone plz help me. . . . o_O o_O o_O o_O o_O also to add i have gone through and updated drivers on all hardware too.
     
  2. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Firsly, why don't you upgrade to Windows XP Service Pack 2. Its free! Also, I Would suggest runing a system defrag.

    On the issue of spyware and adware, I have previously had friends ask me to secure their computer from Adware and sypware before and this is what I usually do and it tends to be very effective.

    First, after downloading the latest updates, I would run the latest version of Ad-Aware I can get my hands on and perform a full system scan. I would then run a search in spybot search and destroy after aqcuiring the latest updates, removing any nasties. I would imunize my system using the imunize feature in spybot search and destroy.

    I would then install Spyware Blaster and block every nasty I can to prevent anything being downloaded again. I would delete all tempory history, all cookies and all other tempory files. Maybe install and run Fast Clean by Eshinesoft.

    Jimbob
     
  3. nod32_9

    nod32_9 Guest

    Need more data...as much as possible. New PC? Always been like this? Any recent changes to software and/or hardware? Is this a clean install of WXP (not upgrade)? Did you try WXP's System Restore to fall back to a previous configuration before the start of this problem?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.