Windows Update Problem!

Discussion in 'other software & services' started by xMarkx, Dec 10, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xMarkx

    xMarkx Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Posts:
    447
    Hi,

    I'm noticing some very, very strange activity with the Windows Update website today.

    First off, today is Tuesday and a bunch of updates were released. Normally my PC automatically downloads them and installs them (as it is set to do this) but it did not. So, I went to the website manually and it didn't load. Got stuck on a white page. I tried about a dozen times and it finally worked and I downloaded and installed the updates.

    However, when I try to go to the windows update site now to see if the updates installed successfully, it keeps freezing at the "Checking if your computer has the latest ActiveX control to use this site.." or it just remains at a white page, trying to load. Everything else on my computer appears to be working normally except for the Windows Update website.

    Has anyone else been having trouble with the Windows Update website or Automatic Updates recently? Is there a reason to why it's not working or a solution?

    Regards,

    Mark.

    PS: I will do a virus scan/spyware scan now, but I don't think that's the problem because everything else is working okay and I did manage to get to the website once...
     
  2. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    No malware. I had the same problem when I went to check whether
    all was recognised as being installed. ( I always download the KBxxxxxx
    manually from the microsoft download site and then check with the update
    site to see if all is OK).
    I had one freeze and when I tried again it took about 8 minutes before
    there was some activity - only then did the site load.:thumbd:
     
  3. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    Hi,

    Just now I noticed a yellow shield near clock. I maked download of the 5 Updates without any problem.
     
  4. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    hello,
    today i downloaded and installed the 5 windows updates via the ballon popup in system tray and rebooted when prompt.
    now i get an error when i try to check for updates.
    anyone else got this problem?

    i will check the error code on google tonight.
     
  5. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    Windows Update: Total: 0, 0 , 0 ! All right.:argh: :thumb:
     
  6. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
    Have a feeling it was probably just a server overload.

    After reading the OP`s post (totally lost track of patch Tuesday and have auto-updates turned off) I fired up IE and got right into the site, d\l`d and installed the updates with no problem on both my Wifes` and my PC.
     
  7. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    409
    I got as far as 86% and it stopped!I rebooted and finished installing them.They did seem a lot slower than before.
     
  8. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,214
    No problems here with XP and Vista.
     
  9. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    Rookieman, Mark, Ocky, Iodore: look on your IE/ Add-ons.
    Also compare with: All Programs/Accessories/System Tools/Run IE without add-ons .
     
    Last edited: Dec 10, 2008
  10. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    409
    Could it be my IE7 Proo_O?
     
  11. LenC

    LenC Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Posts:
    846
    Location:
    CT, USA
    Updates are downloading very very slowly on my computer. Based on all comments, I'm guessing it is a MS problem and not something on my machine.

    Took an hour to dlownlaod first update.
     
  12. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    409
    I checked my IE7 and there's 7 add ons there.Three of those are from IE7Pro.Are all of these necessary?
     
  13. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    I have:
    Activated actually existing Add-ons: NOTHING ( except ToolbarCop add-on and Shockwave Flash Object );
    Downloaded Add-ons ( 32 bits ) : ALL 3 JAVA PLUGINS: DISABLED.

    All three disabled by me!:argh:

    ALL three disabled by me!:argh: :argh: :argh:

    I make Test Java: 'Congratulations. The latest version of JRE is installed and running correctly on your system. ( on my Windows XP ). Java 6 update 11.

    I go on Secunia OSI: Java Applet loaded successfully ... Yeah!

    Make download of ToolbarCop, using ToolbarCop to remove the unwanted Toolbands, Toolbar icons and Browser Helper Objects ( BHO ): http://windowsxp.mvps.org/toolbarcop.htm

    ... also run JavaRa !!!

    Yours PROROOTECT
     
    Last edited: Dec 10, 2008
  14. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    409
    I take it from what your saying is these can safely be disabled and won't affect your surfing at all?
     
  15. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    YES ! Yes yes yes yes yes yes ... And then? ...
     
  16. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,695
    Always wait at least 1-2 weeks after WU come out. Let others sort out the problems for you :)
    Mrk
     
  17. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    windows update works fine on windows xp now.
    seems the servers were overloaded.
     
  18. PROROOTECT

    PROROOTECT Registered Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Posts:
    1,102
    Location:
    HERE ...Fort Lee, NJ
    Rookieman and others: my post #13 - is always present!



    *puppy*
     
  19. xMarkx

    xMarkx Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Posts:
    447
    It didn't work :(
     
  20. xMarkx

    xMarkx Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Posts:
    447
    Hi,

    I think you're right because it appears to be working okay for me now. I didn't do anything, it just suddenly started to work as normal.

    Hopefully it won't happen again for the January updates... when Windows Update doesn't work it drives me mad with worry...
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.