Windows SP2 and Beta

Discussion in 'ESET NOD32 v3 Beta Forum' started by Blackspear, Aug 10, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    So far no problems at all, SP2 went on very smoothly. Took about 15min on a P4 2.8 with 512MB RAM, other than it detecting files missing, told it to "retry" and it found and installed the so called missing files, there were about 12 of these.

    The Beta is listed in the security centre as Marcos said it would be, see screen shot.

    SP2 definitely seems to run faster, nothing scientific on this one, just seems that way...

    Cheers :D
     

    Attached Files:

    • SP2.JPG
      SP2.JPG
      File size:
      72.7 KB
      Views:
      1,434
  2. tazdevl

    tazdevl Registered Member

    Joined:
    May 17, 2004
    Posts:
    837
    Location:
    AZ, USA
    I'm with you on the SP2 observations. Only funny thing I've come across is that PerfectDisk seems to be noting fragmentation and can't take care of it. Granted its unused disk space... so not sure it that is an issue with the app or an idiosyncracy in SP2.

    Security Center, MS should have put more devs on something else. Only benefit is has is for the non-security conscious user.
     
    Last edited: Aug 10, 2004
  3. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Which, unfortunately, is the MAJORITY of computer users ;)
     
  4. tazdevl

    tazdevl Registered Member

    Joined:
    May 17, 2004
    Posts:
    837
    Location:
    AZ, USA
    But we also have ZA 5 to remind us about our AVs too. :D
     
  5. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    By the way, can this Windows firewall be turned off ??

    cheers,
    Martin
     
  6. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Yes, but it keeps popping up a warning window advising your system may not be secure, click here to enable protection...

    Cheers :D
     
  7. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Hi Blackspear,

    There must a registry tweak to disable that annoying popup.
     
  8. rayik

    rayik Registered Member

    Joined:
    Feb 4, 2003
    Posts:
    14
    You can disable those pop up windows in the security center. I'm not in front of my xp machine right now. You can click "options" from either the tool bar or the left pane (and I think it's in a drop down menu on the tool bar). You can then unclick options for showing warnings on firewall, automatic update and anti virus
     
  9. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    An off topic question:

    I noticed that System recovery has turned all grey(checkboxes), i can't disable any drive anymore.

    any suggestions??

    thanks in advance
    Martin
     
    Last edited: Aug 11, 2004
  10. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands

    Thanks rayik for your answer :)

    cheers,
    Martin
     
  11. tazdevl

    tazdevl Registered Member

    Joined:
    May 17, 2004
    Posts:
    837
    Location:
    AZ, USA
    Go into the security center, click on the Recommendations button and click the checkbox at the bottom. "I have a xxx I will monitor myself".
     
  12. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Thanks Taz.

    rgds,
    Martin
     
  13. rayik

    rayik Registered Member

    Joined:
    Feb 4, 2003
    Posts:
    14
    Martin -

    I forgot to mention that Security Center runs as a service. You can also disable it if you want with services.msc

    Also these can help:

    and

     
    Last edited: Aug 11, 2004
  14. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Thanks Rayik and Taz, that's exactly where it is...

    Cheers :D
     
  15. martindijk

    martindijk Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    537
    Location:
    Gorredijk - the Netherlands
    Thanks again for your input Rayik and Taz, good job :)

    cheers,
    Martin
     
  16. SaphireX

    SaphireX Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2004
    Posts:
    84
    I just took the plunge and installed the full IT version of SP2 to XP and it would appear the IMON blocks accessing the Windows Update site properly-despite having it set to high compatability mode?

    If I turn OFF IMON windows update scans and reports if there are any updates as its supposed to...However with IMON on this is what I get

    http://img.photobucket.com/albums/v242/Saphirex/wu.jpg

    Any ideas Eset ?

    Regards

    Saphire

    NOD32 Antivirus System information
    Virus signature database version: 1.840 (20040811)
    Dated: Wednesday, August 11, 2004
    Virus signature database build: 4748

    Information on other scanner support parts
    Advanced heuristics module version: 1.008 (20040804)
    Advanced heuristics module build: 1057
    Internet filter version: 1.002 (2004070:cool:
    Internet filter build: 1013
    Archive support module version: 1.018 (20040727)
    Archive support module build version: 1093

    Information on installed components
    NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003 - Base
    Version: 2.000.11b
    NOD32 For Windows NT/2000/XP/2003 - Internet support
    Version: 2.000.11b
    NOD32 for Windows NT/2000/XP/2003 - Standard component
    Version: 2.000.11b

    Operating system information
    Platform: Windows XP
    Version: 5.1.2600 Service Pack 2
    Version of common control components: 5.82.2900
    RAM: 1023 MB
    Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ (2002 MHz)
     
  17. Nirvy

    Nirvy Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Posts:
    25
    Location:
    Leeds, England
    Hi,

    I too cannot access Windows Update since i updated to SP2. This happens with all the versions of NOD32 i have tried. If i un-install NOD, then everything works okay. I get the exact same messasge as the person above

    Very annoying :(
     
  18. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    The new Beta 2.12 resolves this...

    Coming to a town near you, shortly...

    Cheers :D
     
  19. Nirvy

    Nirvy Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Posts:
    25
    Location:
    Leeds, England
    Where will i download this from? At the moment i have had to uninstall NOD32 to get access to the Windows update.

    Also i have an althon 64, and the new Data Execution prevention keeps shutting nod down :(

    Does .12 fix that too?

    I just bought NOD a week back, im a bit peeved that i submitted two tech support emails, one for win update failing, and one for DEP shutting it down all the time, its been 6 days so far, and not even a polite mail back saying they are known issues and to hang fire
     
  20. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Marcos has advised it will be available here with 24-48hrs

    So if you just hang fire for a sec, they'll have you all sorted very soon...

    Nod32 is a great product, and this forum is also great for support...

    Hope this helps...

    Cheers :D
     
  21. Nirvy

    Nirvy Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Posts:
    25
    Location:
    Leeds, England
    Well ironically a guy from Eset gave me a call this morning, sadly it was about 2 hours after i had gotton to sleep after a 17 hour night shift. He gave me a URL to download a New beta version, and he explained all the problems they had had.

    The URL i had wrote down is
    *** link removed - the final English version will be released shortly, we ask you for patience ***

    Sadly this isnt working and i think in my state of half sleep i spelt something wrong. Can anyone correct me?
     
    Last edited by a moderator: Aug 18, 2004
  22. fredra

    fredra Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Posts:
    366
    I am hoping it comes soon.
    I agree about this forum being great for support...I concur.
    Cheers :)
     
  23. Nirvy

    Nirvy Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Posts:
    25
    Location:
    Leeds, England
    Well, i can confirm this new build fixes the windows update issue and the A64 DEP issue :)

    Oh and i can finally tell the http scanner not to scan picture files :)
     
  24. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Great to see Nirvy, I knew they would come through, it's like waiting for Superman to arrive ;)

    Cheers :D
     
  25. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Just out of curiosity - has someone of you ever seen the Security center without those 3 indicators (Firewall, Automatic updates, Virus protection) ? They do not appear on my Japanese system and I've heard the same happened once with the English version of WinXP/SP2, too.
     
Thread Status:
Not open for further replies.