Windows Firewall Control (WFC) by BiniSoft.org

Discussion in 'other firewalls' started by alexandrud, May 20, 2013.

  1. alexandrud

    alexandrud Developer

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Posts:
    1,788
    Location:
    Romania
    Can you please post a screenshot with the problem ? Thank you.
     
  2. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Here is how it looks when I open 'Manage Rules' window. First one created today. The ones I created before today are on the bottom of the list with the latest one last and then ascending in order of when I made them.

    The rules are inverted.

    Robert
     
    Last edited: Oct 19, 2013
  3. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    alexandrud, solved the problem. I just imported a backup of my rules and all is back to normal.

    Robert
     
  4. alexandrud

    alexandrud Developer

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Posts:
    1,788
    Location:
    Romania
    On "User created rules" are displayed only the rules that are in the group named "Windows Firewall Control". When no filters are applied or any sorting, then the latest rules are always on top of the list. This is how Windows Firewall API returns them and this is how WFC displays them.
     
  5. MrElectrifyer

    MrElectrifyer Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2012
    Posts:
    177
    Location:
    Canada
    @alexandrud Mind adding some "Reset Sort Order" button (perhaps under the "Actions" sidebar section) that makes the Manage Rules window re-run the Windows Firewall API, obtain and display the rules in Latest-Oldest order? Currently, only way to get back this order is to close and reopen the Manage Rules window.
     
  6. alexandrud

    alexandrud Developer

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Posts:
    1,788
    Location:
    Romania
    I will try to add a new menu item in the data grid header context menu called "Remove current sorting".
     
  7. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Yeah, would not mind having that options too.:thumb:

    Robert
     
  8. alexandrud

    alexandrud Developer

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Posts:
    1,788
    Location:
    Romania
    Windows Firewall Control v.4.0.2.8 - New version

    What's new:
    - New: Added a new "Reset sorting" menu item in the data grid header context menu for Manage Rules window. This will reset any sorting on any column and will restore the default state without any sorting active.
    - Updated: The command parameters have been updated. Supported parameters are:
    For a quick operation you can call the Run dialog and simply execute: wfc -mr

    - Fixed: Manage Rules window sometimes does not restore properly to the last state if the the window was closed in Maximized state.
    - Fixed: The validation rules for IPv6 addresses were updated and the rules that contain IPv6 addresses as remote addresses or local addresses will be valid when a rule is modified and contains IPv6 parameters.

    Installation notes: Just use the updater to update to the new version. That's all.

    Download location: http://binisoft.org/download/wfc4setup.exe
    SHA1: f07fa0b22d0e9b8b4e3cb92050e12061f4be26b8

    If you find any problems with this release please report them and I will fix them shortly. Also, if you have new features in mind, please share them and if it is possible I will implement them.

    Thank you for your support and your feedback,
    The developer ;)
     
    Last edited: Oct 18, 2013
  9. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    The sorting feature is a welcome addition!

    Thanks alexandrud.

    Robert
     
  10. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Manage Rules does not remember my settings when it is closed and reopened. If I uncheck 'Group' and check 'Description' then close the window and reopen...it returns to default. In other words, 'Group' appears and 'Description' does not.

    Robert
     
  11. alexandrud

    alexandrud Developer

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Posts:
    1,788
    Location:
    Romania
    Done. Version is now 4.0.2.8 and this was fixed. Thank you for your fast feedback.
     
  12. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Works as intended!:thumb:

    Thanks for the quick fix,
    Robert
     
  13. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Updated to latest version thanks for all you do...quick question, will there be any gui changes anytime soon?Am I the only one that thinks the tray looks more like an e-mail icon?
     
  14. iammike

    iammike Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Posts:
    345
    Location:
    SE Asia
    A bit it does, may I suggest the following ?

    A Black [F] when in High Filtering
    A Green [F] when in Medium Filtering
    A Orange [F] when in low filtering
    A Red [F] when in No Filtering

    something like this:

    Untitled.jpg

    Ps: Forgive my poor drawing skills :D
     
  15. delah

    delah Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Posts:
    81
    Location:
    Ireland

    I like the tray icon.
     
  16. MrElectrifyer

    MrElectrifyer Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2012
    Posts:
    177
    Location:
    Canada
    Awesome update alexandrud! Regarding the notification area icon, not sure if you intended it, but it looks more like a photovoltaic (PV) system symbol:

    http://origin-ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S0378778812006366-gr2.jpg

    Might I suggest using the actual Windows Firewall 16x16 icon in the executable? The earth part will be blue-green while the firewall changes between black, green, orange and red.
     
  17. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    I like the GUI including the systray icon. However, if alexandrud decides to include more choices to choose from for the systray icon than better yet.

    Robert
     
  18. Alpengreis

    Alpengreis Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Posts:
    469
    Location:
    Switzerland
    I like the current icon pretty good. But IF it needs a change, I find the proposal of MrElectrifyer senseful.

    Greetings,
    Alpengreis
     
  19. NSG001

    NSG001 Registered Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Posts:
    682
    Location:
    Wembley, London
    The programme is now so perfect all we have left is to talk about an icon :D
    Great work as always Alexandru :thumb:
     
  20. MrElectrifyer

    MrElectrifyer Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2012
    Posts:
    177
    Location:
    Canada
    Here's a rough Paint.NET sketch of what I'm talking about:

    High Filtering: High Filtering Icon.png

    Medium Filtering: Medium Filtering Icon.png

    Low Filtering: Low Filtering Icon.png

    No Filtering: No Filtering Icon.png
     
  21. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Yep!

    Robert
     
  22. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Very cool! great idea :thumb:
     
  23. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
    Pretty much lol
     
  24. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    USA
  25. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    556
    Location:
    US
    Nice but as for me, I already have AppGuard and the icon in the systray is similar to what you have suggested. Right now, we are beta testing 4.0 and unless they change the icon, it will be the same and I will have 2 similar looking icons.

    I am pretty sure that Alexandrud would like to keep his product unique.

    Robert
     
    Last edited: Oct 19, 2013
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.