Windows 10 Issues, Problems & solutions

Discussion in 'other software & services' started by emmjay, Aug 1, 2015.

  1. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    Ohh. The power button must be defined to sleep the computer instead. see ' Power Options '.
     
  2. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,364
    Location:
    Among the gum trees
    You're right! Fixed that now. :thumb:
     
  3. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
  4. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,364
    Location:
    Among the gum trees
    That must be the default settings after TH2 because I don't think that was how it was set before the upgrade and I've never changed the setting. I just checked my other machine and it was set to Sleep too.
     
    Last edited: Nov 23, 2015
  5. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,726
    Location:
    Canada
    I think this is default behavior starting with Windows 8.
     
  6. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    15,829
    Location:
    UK
    I had a problem with a friends machine that wouldn't do any 'restarts' after TH2 it would only do 'shutdown', it would just freeze on 'restart', and it had to have a hard reset.

    I ran only the Component store fix in Tweaking's Windows Repair using the safe mode option and that fixed it. By the way you need a network connection when doing this as any missing files get downloaded from Microsoft.
     
  7. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,364
    Location:
    Among the gum trees
    Thanks for the info, stapp.

    I have a TH2 ISO and I'm not afraid to use it! :D
     
  8. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,398
    I have noticed that "Send to" option (triggered by the mouse right click) is empty. I'm pretty sure that it worked before upgrade to 1511. I googled and learnt that perhaps it is caused by "SendToBluetooth" which disables all other options in the "Send to" folder. So I removed this option from the folder and "Send to" option started to work. Anyone else having this issue?
     
  9. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,478
  10. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I upgraded from WIN7 to WIN10 and discovered that when I install an APP from the MS Store, it installs and says to click Open. When I click Open the APP flashes for a second but disappears. I have it listed in the menu but upon clicking it there is a momentary flash of the App but it disappears. I tried clearing the cache and my Time, Date and country are correct too. It was suggested that I click the WIN key +R and type ws reset.exe and OK, but that didn't fix it. Does anyone have a fix? Thanks in advance.
     
  11. JEAM

    JEAM Registered Member

    Joined:
    Feb 21, 2015
    Posts:
    465
    My Windows 10 Pro test installation stopped working after I applied the cumulative update that came in on November 19/20. I can't say for sure what the number of the update was because my computer (dual-booting with Windows 7) can no longer boot into Windows 10, it stops during bootup with a CRITICAL_PROCESS_DIED error (no error code, of course). I have (or had) build 10586.

    I've tried any number of things to try to fix this, to no avail. I can't go into Safe Boot (same error). Reverting to the previous build fails at some unspecified point in the process without explanation. "Reset this PC" likewise fails. I tried System Restore, only to discover that Microsoft in its infinite wisdom had turned it back OFF during the upgrade to 10586. :eek:

    About the only thing that works is to go into the DOS box in Windows PE, then I can root around the directories and even open regedit and notepad. The only clue I've come up with is that the process is failing due to a problem with dxgkrnl.sys, but I don't know how one would go about replacing that file from outside the affected OS.

    Sorry, I don't have an image of the drive to apply: this was merely a test system to play around with. :(

    The computer is a Lenovo laptop with integrated Intel HD Graphics 4000, so it's not the NVIDIA issue that my Web searches have turned up.

    Any ideas as to how to replace that dxgkrnl.sys file, given that I can't boot into the OS?

    Thank you.
     
  12. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    I had the issue a while ago, and downloaded a default Send To Bluetooth shortcut to replace it.
     
  13. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    11,002
    Location:
    NSW, Australia
    JEAM,

    The Windows "Repair my Computer" performs poorly with dual boots. Once it fails the chances of Windows booting again are about zero. Cut your loses and reinstall Win10 from scratch.
     
  14. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,398
    Thanks. Do you still have the download link?
     
  15. Marcelo

    Marcelo Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Posts:
    225
    Location:
    Rio de Janeiro, Brazil.
    @JEAM's dxgkrnl.sys may be related to the bug I've found in my laptop where any game trying to activate the onboard AMD R7 m290 will go choppy UNLESS it's a Direct X 11 game. Any way to revert it to the pre TH2 version? I really would rather not have to reinstall the system or downgrade to Windows 8...
     
  16. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,925
    Location:
    SW. Oklahoma
    The only thing I have noticed after the 1511 upgrade is that my boot and shut down times are considerably longer.
     
  17. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I still have the above problem. Anyone have an idea to solve it? I'm still waiting for the 1511 upgrade which should come in a few weeks. Does anyone think the upgrade could cure my problem?
     
  18. Stupendous Man

    Stupendous Man Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Posts:
    2,199
    Location:
    the Netherlands
    @pegas,
    I've seen a similar issue in Windows 7, with not all but a couple of the Send to options missing.
    For Windows 7, one can resolve the issue by copying the missing Send to options from the Default folder
    C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo
    to
    C:\Users\<user>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo
    (in which you replace <user> for the concerning user account, of course)
    I don't know if this repair option is available in Windows 10, but for Windows 7 it works fine.
     
  19. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,398
    Thanks for the advice. It also works in Win 10 but I have resolved it differently.

    In my SendTo folder there were two options related to BT. "Send To BT" and "BT Device". I have checked which files these options link to. The first one linked to nothing (it was probably a generic shortcut) and the second one to C:\Windows\System32\fsquirt.exe. So I deleted "Send To BT" and retained only "BT Device". I tried then a file transmission via BT and it worked fine. Also "Send to" is working now correctly with all options inside.
     
  20. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,738
    Unfortunately, I don't. My memory of that is quite hazy, so it might not have been a download in the first place.
     
  21. pegas

    pegas Registered Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Posts:
    2,398
    Never mind. Resolved. Look at my previous post.
     
  22. TS4H

    TS4H Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Posts:
    523
    Location:
    Australia
    1511 should fix the problems you are having. This update re-installs all default apps (even if you have uninstalled some) plus some extra ones.

    In the mean time, you can try force windows to reinstall the default apps by running the following as an Admin in Powershell.

    Code:
    Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
    regards.
     
  23. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Thanks TS4H
     
  24. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,159
    Location:
    UK / Pakistan
    Latest build update and my tablet will not revert back from sleep. I need to do a power reset every time. Not sure how can I fix it. Very irritating.
     
  25. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,975
    Latest update failed a day or two ago when I tried it, but reinstalled 1511 again yesterday, and now all is well. Go figure, eh? ;)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.