Will there be any mention in some log when Nod recently blocked a webiste?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by strwberryiqourcake, Oct 2, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. strwberryiqourcake

    strwberryiqourcake Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Posts:
    17
    HI, I' m using Nod32 v4
    4.2.58.3

    In the event Nod32 automaticaly blockes a website, will there be a notification of this event in some log somewhere?

    it happened to me last night some website got blocked. and nod32 displayed a message within the browser of Firefox itself. Saying the website was blocked. Nothign wrong here. But then I got curious and try to look it up in th elogs. But couldnt find any mention of it.
     
  2. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    there is no integration (as nod32 and some email client) of nod32 in FF, I think it is FF that blocked a website, not the AV. I know that Opera, Firefox and may be some other browser can detect some dangerous website

    Did you see "nod32" or "Eset" somewhere in the notification ?
     
    Last edited: Oct 2, 2011
  3. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Last edited: Oct 3, 2011
  4. Sacles

    Sacles Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Posts:
    372
    Location:
    Belgique
  5. strwberryiqourcake

    strwberryiqourcake Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Posts:
    17
    yes it did. the warning was dispalyed in a message within the firefox window, and not in a floating one.
    It did say nod32 all over and even gave a long cryptic name for the source within the message.

    I was researching people who visited my facebook through google. I searched for "sander vd donk uden" and this is the link I clicked which gave the warning:

    -http://www.sandervanderdonk.com/-
     
    Last edited by a moderator: Oct 3, 2011
  6. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Submit the link you posted to ESET for analysis. Under Internet Explorer 8 I am seeing a flag for that site as well. To confirm your observations, I see the flag in full view in my Browser window with a floating flag in the system tray.
     
  7. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    i go to the website with Opera browser, NOD32 block it here too.
     
  8. strwberryiqourcake

    strwberryiqourcake Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Posts:
    17
    Thank you for the confirmations guys! Bc. sometimes I'm just too affraid attack sites might know what AV users have on their computers. Show a false pop-up when entering the sebsite and users might click the false mention. Thanks!
     
  9. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  10. strwberryiqourcake

    strwberryiqourcake Registered Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Posts:
    17
    One final question, should Nod32 make any mention in any log somewhere? I didnt see the popup when a blocked site occured bc I turned that option off. So I'm just curious if Nod mentions it somewhere.

    Thanks
     
  11. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Your query was answered in this post within this thread.

    Thank you.
     
Thread Status:
Not open for further replies.