When screen is black when mb was changed

Discussion in 'other software & services' started by sweater, Aug 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sweater

    sweater Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2005
    Posts:
    1,674
    Location:
    Philippines, the Political Dynasty Capital of the
    I was curious, what should I check. Coz when I changed my old Gigabyte mb into asus the monitor in my pc was all black, it didn't even beep but the pc is running...the light of the mb inside is on, the fan is running etc...but no beep on the start and monitor is black.

    :doubt:
     
  2. andyman35

    andyman35 Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    2,336
    Hi there.Given the sparse information I'll hazard a guess.
    Check to make sure that the CPU,RAM and any peripheral cards are seated correctly and are fully compatible with the mobo (and if required any jumpers are set correctly).Also a faulty CPU can cause this problem.Sorry if that doesn't help but there's not a lot to go on.
     
    Last edited: Aug 4, 2009
  3. jonyjoe81

    jonyjoe81 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2007
    Posts:
    829
    are you using the same video card?
    If you are using onboard graphics, windows probably doesn't have the drivers. See if you can bootup to the safemode then load your drivers.

    Also use any bootcd (preferably linux), to bootup your computer this will test your hardware. If you get something to show on your monitor, you can rule out a hardware problem.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.