What firewalls work with windows 7?

Discussion in 'other firewalls' started by YODA, Jan 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. YODA

    YODA Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2002
    Posts:
    100
    Besides windows firewall, what other firewalls--preferable free--would you guys recommend?

    Failed for installation for me:
    online armor (latest vers.)
    comodo (latest vers.)
    zonealarm pro (latest vers.)
     
  2. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,779
    I wonder if they're checking for Windows version and seeing something unknown, they fail to install? They should otherwise work on 7 I would think.
     
  3. YODA

    YODA Registered Member

    Joined:
    Jul 15, 2002
    Posts:
    100
    They had some errors while installing, so I'm not sure about that. So far PC Tools firewall plus has worked, and has good test results on the matousec site. I know nothing about this firewall, but what are your guys opinion about PC Tools Firewall plus (with threat firewall)? It's a little confusing for me, got any settings suggestions for a novice user?
     
  4. TechOutsider

    TechOutsider Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Posts:
    549
    Use competibility mode ... right click context menu option, and select that the program needs additional permissions and does not install correctly now

    Worked for NAV.
     
  5. wat0114

    wat0114 Guest

    Could it be these products don't support Windows 7 ;) W7 was just released in beta form.
     
  6. TechOutsider

    TechOutsider Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Posts:
    549
    Should work. Problem is that he didn't set it up quite right.
     
  7. Mr. Y

    Mr. Y Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Posts:
    257
    Jetico 2 firewall does not work well in Windows 7- It crashes too often.

    SSM does not work at all in Windows7.

    Additionally you can install Windows 7 in VirtualBox after many tribulations although your sound may not work.
     
  8. Mr. Y

    Mr. Y Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Posts:
    257
    ONLINE ARMOR did not work for me either.
     
  9. TechOutsider

    TechOutsider Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Posts:
    549
    Too bad. Consider McAfee; they said that their products will work on 7 once it is finalized.
     
  10. 2good

    2good Guest

    I just read a post at pc tools forum , pc tool firewall runs good on window 7 had minor GUI glitch, hope that helps.
     
  11. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
  12. strangequark

    strangequark Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    296
    Location:
    OZ
    the firewall in COMODO Internet Security 3.5.57173.439 seems to be working
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 17, 2009
  13. 0pium_Dealer

    0pium_Dealer Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Posts:
    106
    How did you managed to get Comodo to install to Win7, I've downloaded the exact same file as you but I just can't get the thing to install at all!!
     
  14. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    have u tried running the installer in compatibility mode?
     
  15. 0pium_Dealer

    0pium_Dealer Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Posts:
    106
    No, how do I do that o_O
     
  16. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    right-click the the installer and go to properties, click on the compatibility tab, and put a check in the box then choose Vista. then press apply and try to install again.
     
  17. 0pium_Dealer

    0pium_Dealer Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Posts:
    106
    Cheers, got it installed now :D
     
  18. strangequark

    strangequark Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    296
    Location:
    OZ
    I didn't need to use compatibility mode here it just installed normally, although Windows is reporting that Defense + is turned off but it seems to be working fine according to Comodo and all the popups go off when I run something for the first time.

    Whoops apologies all around, I tell a lie a did use compatibility mode for Comodo, it was Avira I didn't need to. My excuse, never post anything when you first wake up, at least wait till you have had a double shot heart starter coffee to boot up the system :D
     
    Last edited: Jan 17, 2009
  19. Mr. Y

    Mr. Y Registered Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Posts:
    257
    AVG combo virus/firewall works well in W7 without any problems
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.