Webroot SecureAnywhere Discussion & Update Thread

Discussion in 'other anti-virus software' started by Triple Helix, Jun 6, 2014.

  1. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,785
    I got a ton of false positives from the webfilter, and had to disable it.
     
  2. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Yeah the webfilter should be renamed to Internet Blocker, heck even sites likes Media Fire and a cinema site I often visit and SVP (smooth video project) were all blocked! I wonder who gave that guy who is responsible for adding sites to the webfilter the job? Seems like he likes to adds legit sites left and right to the block list just for fun to show his boss he is doing some work.
     
  3. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,102
    Location:
    on my zx10-r
    ah gotcha i normally dont run the web filter add on personally so i dont see the sites blocked. i was speaking strictly about the av itself.
     
  4. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    The problem is bro, when an AV gives a lot of FPs, then when you actually get a virus, you sit and wonder, hmm, is this really a virus or an FP and have to scan it with something else and submit it to VirusTotal.com to ensure if it's clean or not. At first it was ok and I was actively contributing on their forums and reporting files left and right. Then I got tired of this, I have better things to do in my life, if I install an AV, I want to set it and forget it and know for a fact that if a suspicious file was caught, I really have to worry not sit and wonder.

    Whatever works for you or others that may be enjoying Webroot but for me, Webroot and Emsisoft Anti-Malware with their behavioral blocker are worse than actually getting infected with a virus since they come in your daily workflow and interrupt you.

    just my 2 cents worth
     
  5. subhrobhandari

    subhrobhandari Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    779
    I need a help, actually not for me but for my friend. I installed WSA Antivirus on her laptop and she forgot the access control password. Anyone have a quick solution to this?
     
  6. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,342
    Location:
    USN Retired 1969 ~ 1992
    Here's the link to reset passwords or security code: https://my.webrootanywhere.com/forgotpassword.aspx
     
  7. subhrobhandari

    subhrobhandari Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    779
    Not the my account password, she forgot the password for WSA access control in the settings, the password protection for the program itself.
     
  8. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,342
    Location:
    USN Retired 1969 ~ 1992
  9. subhrobhandari

    subhrobhandari Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    779
    Submitted ticket, anyway after submitting the title bar shows the page title "PVXSUP-something" for a few seconds, I noticed this before too. Guess because of the shared coding of the prevx era?
     
  10. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,007
    That is my experience, also.

    I just went to the SVP site, and no block! - http://www.svp-team.com/
     
  11. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,102
    Location:
    on my zx10-r
    hmm same here not being flagged at all (i did turn on the web shield add on in firefox to be sure)
     
  12. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,007
    Maybe, I just don't know how to set up my WSA. :) ;) I never get a block, and I go to a lot of sites!
     
  13. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,007
    I tell a lie...I can't get to Facebook, because I have an add-on that I installed in Opera!
     
  14. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,131
    Location:
    USA
    When were you having that problem and what kinds of files were being flagged? I've been using WSA for a couple of years and have had only a couple of false positives.
     
  15. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,342
    Location:
    USN Retired 1969 ~ 1992
    Same here. Only a few false positives within the last few years.
     
  16. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,615
    Location:
    South Wales, UK
    True there have been a number of issues with FPs but then one gets that with any new feature and the WTF is relatively new.

    Over in the Community we are seeing very, very many less issues about this than previously...so it looks like the wrinkles are being worked out and the feature is coming into its own...I would recommend that you try it again rather than casting dispersions based on old information. People should at the very least try it and be guided by even handed and objective rather than subjective comments.
     
  17. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,615
    Location:
    South Wales, UK
    Yeppers...me too. NO BLOCK!
     
  18. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    Just one of the many complaints I had when I used Webroot:

    https://community.webroot.com/t5/We...us/Tired-with-FALSE-POSITIVES/m-p/87872#M5543

    And this one here is an absolute joke, Google.com reported as a suspicious URL:

    https://community.webroot.com/t5/We...irus/Too-many-false-positives/m-p/45750#M2135

    Someone needs to fire the guy who is sitting behind this web filtering
     
  19. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    yeah maybe now, but at the time I was using Webroot it was blocked. Heck, almost 80% of the sites I visit (legit sites) were blocked. That included MediaFire.com where I had the link to download the ASUS Merlin Firmwares for my router ( ASUS Merlin Firmwares )
     
  20. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,615
    Location:
    South Wales, UK
    Errrrr...last post on the first one is ‎07-07-2014 08:42 AM - edited ‎07-07-2014 08:49 AM & on the second one is ‎07-20-2013 08:18 AM so hardly very current and if I am honest, smacks of just flogging a dead horse for the sake of doing so rather than being objective.

    No insult intended I assure you but in the same vein I think that there are a lot of us who are getting quite tired with what looks like misinformed hammering of Webroot for something that is at best historical and at worst not an issue to the majority at least now, accepting that there may well have been a bad problem in the past and that there remains a minor issue currently...but then again I could point out any number of AVs/ISs that have some FPs.

    At least if bringing info into the conversation lets have current or relatively current information...if not then please, respectfully asked, change the record? :rolleyes:
     
  21. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,412
    Location:
    Surrey, England.
    Hello bro :D......"almost 80%" of legit sites blocked for you? You wouldn't be 'exaggerating' a little there would you, lol? And much of your 'references' are from quite some time ago, and you clearly cannot see replications of your individual experiences at that time, if you look at the Community board.

    You are also fully aware of the efficient reporting and fixing service available, but prefer to moan on about your individual, and not usual/widespread/common experiences for other WSA users :thumbd:
     
  22. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    Maybe there is no guy at all....maybe it is automated.
     
  23. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    I know guys, I know these threads are old and "maybe" these FPs are no longer there. But the fact remains, when I used Webroot, it drove me nuts with numerous FPs either the web filtering thing or actual files. The good thing about them is that they quickly whitelist files but I stopped using it because my time is very valuable I'd rather choose an AV with no or less FPs. I still have my 3 year license and I am not dissing Webroot, I think it's great because it is the lightest of all AVs I've tried. But at the time I tried it, it caused me more headaches than I'd expect. So great if it's working out for any of you, just wanted to state my experience not more ;)
     
  24. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    If you do not need that license, you can send me the key to PM.
    I will use it.
     
  25. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    131,841
    Location:
    Texas
    https://www.wilderssecurity.com/threads/removed-license-trading-request-thread.289496/
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.