vipre..wow

Discussion in 'other anti-virus software' started by hawkeen, Mar 10, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fly

    Fly Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Posts:
    2,201
    HOSS ? What do you mean ?

    It wasn't in any dictionary I checked.
     
  2. JimIT

    JimIT Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Posts:
    1,035
    Location:
    Denton, Texas
    You need to check the Dixie Dictionary. ;)
     
  3. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    Fly, To switch it to learning mode you change the Any other application options in the network security to Ask, which will make it pop up and ask when a program not already on the list tries to connect in or out. This is good when you want to allow something in or out that might not be working correctly and you want to troubleshoot it, but if it you leave it like that you might start to get annoyed with the frequency at which you get them for both know, and unknown programs.

    We are working to increase the transfer speed of the definition updates, but because we are also having to keep up with the always increasing number of users try to get the updates, it is an uphill battle we are working hard to win.

    We are doing major re-writing of the Sunbelt personal firewall, and will have a version that integrates into Vipre. Its still in development, so sorry no release dates.

    Please let me know if you have any other questions.
    Thanks,
    Peter
     
  4. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,062
    Hello,
    will the first release of the new firewall work on 64bit vista?
     
  5. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    lodore, Yes the version that is currently in development should also work on 64bit systems.
     
  6. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    :thumb: :thumb: :thumb:
     
  7. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,602
    i would love to install only the antivirus

    is there a free version ?
     
  8. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    At this time we do not have a Free version of Vipre, but compared to many other anti-virus's we should be very competitively priced.
     
  9. pastiny

    pastiny Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Posts:
    6


    Hi Peter,



    This is the last edition ?



    Thanks



    Note:

    With Vista 32 { windows live mail } Vipre work fine ?

    For Vista 32 is necessary the special cure of the installation { windows defender etc } ?
     
    Last edited: Apr 6, 2009
  10. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    Yes that link is to the latest released version of Vipre.

    For having Vipre scan Windows mail you just need to select Outlook express in the email protection tab.

    I am not sure what you mean by "the special Cure".

    Let me know if you have any other questions.
    Thanks,
    Peter
     
  11. act8192

    act8192 Registered Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    1,636
    OT:
    PeterHSunbelt,
    Are you really from Sunbelt? We haven't seen Sunbelt here for a good long time!
    Do you also frequent the firewall thread here?
    If no, I'm done.
    If yes, considering I saw your earlier post about revising the firewall, would you entartain a wish list in the 'other firewalls' forum and would that wish list be taken seriously enough for me to bother even to put one together?
     
  12. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,602
    i read in a magazine is the best of the best

    i will give a try

    is there a clenaer to uninstall after?

    but it's not in the list of virus bulletin ...
     
    Last edited: Apr 7, 2009
  13. pastiny

    pastiny Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Posts:
    6

    Ok, thanks Peter
     
  14. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    Yes I do work for Sunbelt software.
    I only visit that firewall forum from time to time to see if there are any posts about the Sunbelt Personal Firewall, which I have not seen lately.
    If you wish to make a list I will pass it on, but because it still in the middle of development they are probably not looking for new features to add quite yet.


    Using add/remove programs should be sufficient to remove it, but if you do wish to use a cleaner you can download one from here. http://www.sunbelt-software.com/support/VC/CS&VClean.exe

    If you have any other questions please let us know.

    Thanks,
    Peter
     
  15. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,602
    i'm a not a good av expert

    can i uninstall nod32 ?
    and use vipre , is safe like nod?
     
  16. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    You should be just as safe with Vipre as you are with Nod32.
     
  17. softtouch

    softtouch Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Posts:
    415
    I want to try it. Do I need to uninstall NOD32 or can I just install vipre and run it parallel to NOD32, considering I turn off real time protection of NOD32 during the test?
     
  18. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,602
    i 'm reading the manual behavior detection , and there is nothing


    is like comodo firewal i mean the hips , in custom mode?
     
  19. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    IME, always better to completely uninstall one AV before trying another one. Reboot, then carry out the new install.

    If you have one, even better to take a fresh snapshot/image before the new install.
     
  20. webbit

    webbit Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Posts:
    223
    Using add/remove programs should be sufficient to remove it, but if you do wish to use a cleaner you can download one from here. http://www.sunbelt-software.com/support/VC/CS&VClean.exe

    If you have any other questions please let us know.

    Thanks,
    Peter[/QUOTE]
    strange clicking on this link kaspersky flashes up as a virus
     
  21. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    ... and that indeed is strange. When I run it here with AntiVir Premium with RTP heuristics set to medium (because I run it in automatic operation and think the level should be sufficient considering my other software running at the same time which I will mention now), TF and the latest beta of Prevx there were no warnings or prompts whatsoever - and I didn't expect anything else. You should definitely notify Kaspersky about this.
     
  22. PeterHSunbelt

    PeterHSunbelt Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Posts:
    25
    It is Defiantly a false positive. That is a utility that we wrote internally, so it is free of any threats. We have not had any major reports of this so its probably heuristics that are identifying it.

    I agree that you should contact Kaspersky to let them know.

    If you continue to have problems with it or have any other questions just let me know.
    Thanks,
    Peter
     
  23. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    I have just started using this product today and am totally impressed with what Sunbelt has done. I really have never downloaded till today and it is as light as a feather. I like the GUI and the ease of use. I realize time will tell, but for me, I am ~Snip~ I had not installed it before today. :thumb: :thumb:
     
    Last edited by a moderator: Apr 21, 2009
  24. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    Testing right now... observations so far:


    - Needs restart after installing.

    - Non-fading pop-ups after a while or after the user gets active again.

    - Detects IE8 as suspicious! (Might have something with BHO to do... AVG LinkScanner? I'm trying to find the FAQ about that incompatibility again, but can't find it right now atleast...) Blocked it because I thought "oh, that must be bad..." - and then IE gets blocked permanently! (Yes, I know how to remove VIPRE from doing that - that's not the issue.)


    If I consider having other software having good enough proactive features too, should I probably set VIPRE to "Low" Active Protection setting, the one which says "Recommended" when you come to the in-program settings, but not in the wizard?
     
  25. raven211

    raven211 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2005
    Posts:
    2,567
    Being intrusive with its notifications IMO, I would rather it built a list of the things that it blocks if there are multiple with slow fade of individual items, and also doesn't "repeat itself".
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.