VIPRE 5.0 Beta Released

Discussion in 'other anti-virus software' started by NickHSunbelt, Sep 30, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wfscotiii

    wfscotiii Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Posts:
    2
    Location:
    Tampa, Florida

    GFI is continuing to make large investments into VIPRE. The VIPRE 5 roll out to our install base is going faster than planed and according to Mark Patton who runs development for VIPRE, this is the best release VIPRE ever. As the CEO I want to be clear that I am here and listening and you can email me at wscott@gfi.com at any time.
     
  2. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,787

    I would hope so. Not sure why they would release a product they felt was worse than past versions.
     
  3. atomomega

    atomomega Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Posts:
    1,290
    Thank you for the heads up! :)
    Just found out Alex Eckelberry has left the company... :doubt:
    alexeck Twitter.png
    BTW, will you come around Wilders from time to time? I really hope so.
     
    Last edited: Oct 19, 2011
  4. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,941
    Location:
    USA
    @ clocks
    I took Walter Scott to mean that this is a major release with plenty of real improvements, as opposed to some program releases that always seem to be "name & date changes" only, or minor GUI enhancements. :)
     
  5. alexeck

    alexeck Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Posts:
    33
    Of course ;-)

    Alex Eckelberry
     
  6. wfscotiii

    wfscotiii Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Posts:
    2
    Location:
    Tampa, Florida
    Yes, Alex has left the company and I hope he gives me the opportunity to invest in his next venture. I don't claim to have any way near the security industry knowledge of Alex, but feel in very good hands with the strong team he built that sit around me.

    Not to sound like a marketing message, because that is not my style; we invested huge resources into VIPRE 5 and not only succeed in putting out the best quality release in the history of the company but we listened to our customers and delivered a product with hundreds of fixes, improved performance, enhanced detection rates, cleaner user experience and made installing the product and maintaining it even easier than before.
     
  7. atomomega

    atomomega Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Posts:
    1,290
    Wonderful! :argh:
    By any chance is there an approximate relase date?
     
  8. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Now about that snake tray icon :D
     
  9. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,972
    I have a question and I am sorry if it is already been answered I have not been following the thread or have Vipre 5 installed.

    In CounterSpy 4.x when I would first install the program it's def database would start at 0 and then attempt to download the latest one. Now that should work fine but since I have a slower internet once CounterSpy was 8x% done with downloading the database it would detect a new version was pushed and instead of finishing the one it already started it would download the whole thing over again. Any way that could be changed so when it updates it finishes the one it starts then just does a quicker update after that?
     
  10. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,811
    Location:
    Kolkata, India
    I faced the same problem too.
     
  11. NickHSunbelt

    NickHSunbelt Support Specialist

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Posts:
    177
    Location:
    Clearwater, Florida
    Ibrad,

    It sounds like you're seeing a software update prompt at the same time a definition update is occurring after you installed a version that wasn't the latest available version. Is that correct?

    If so, the easiest solution would be to simply not click install now until the definition update process has finished. There are two separate update processes. When you select the option to install the software update, it has to shutdown VIPRE which will of course stop the definition update. Alternatively, you could always manually download the definitions from our website.

    Please let me know if I misunderstood the issue that you were explaining.
     
  12. atomomega

    atomomega Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Posts:
    1,290
    Good to see you back Nick! :thumb:
     
  13. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,972
    Hey Nick, I think I may have not been clear enough with what happens when I have installed CounterSpy on some machines. I know they shared a lot of the core code with Vipre so I figure it most likely affects it to.

    1. I download the latest version of CounterSpy and install it on my machine and it installs with v0 of the database.

    2. CounterSpy detects that the database is not installed/not up to date so it starts the download. Now I have a slower internet so downloading a new database takes a little while (2 hours)

    3. Everything starts to load fine and I normally get close to download it all but Sunbelt/GFI pushes a new database version. When a new version of the threat database if I was 90% of the way through the database update it restarts itself back to 0% and does nothing with the database I was in the middle of downloading.

    Now this may not bother those with a faster connection but those with a slower it constantly restarts it's download whenever a new version of the malware database is pushed to the update server. The only way it would ever download fully is when I could catch a break between the time when you release a threat db update.

    It will work fine if I download the threat database manually and it would catch itself back up with a smaller update the next time. I just think it would be helpful if the program would not make it restart if a new update was pushed.
     
  14. NickHSunbelt

    NickHSunbelt Support Specialist

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Posts:
    177
    Location:
    Clearwater, Florida
    Ibrad,

    I've not heard of this issue before. I'll see if I can reproduce this and add a bug report.
     
  15. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,972
    Thanks Nick, I have been only able to have this happen with the initial update so I thought it was just by design. Thanks for taking a look at it.
     
  16. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Release candidate now available; http://forums.gfi.com/Release_Candidate_is_available_for_testing/m_900803913/tm.htm


    Download links are here .
     
    Last edited: Oct 28, 2011
  17. EboO

    EboO Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Posts:
    287
    Still not webshield in antivirus version ? o_O
     
  18. ExtremeGamerBR

    ExtremeGamerBR Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    1,350
    :( :(
     
  19. EboO

    EboO Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Posts:
    287
    I'm really disapointed, vipre is light and effective but no webshield in the antivirus version is strange...
    I like norton too, very light too, it's a good antivirus and it includes a webshield in the antivirus version.
     
  20. Coccinelle

    Coccinelle Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Posts:
    211
    Location:
    France
    Is not just Norton....Eset,AVG,Avast,Avira,Panda,BitDefender ...may be all Av have a WebShield.:)
     
  21. EboO

    EboO Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Posts:
    287
    Norton was an example :)
     
  22. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    2,175
    maybe they can not implement webshield because it will not remain as light as it is right now
     
  23. sg09

    sg09 Registered Member

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Posts:
    2,811
    Location:
    Kolkata, India
    May be they want to make it free...;) :p :D
     
  24. ams963

    ams963 Registered Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Posts:
    6,039
    Location:
    Parallel Universe
    really?.......hmm....:doubt:
     
  25. Coccinelle

    Coccinelle Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Posts:
    211
    Location:
    France
    Even Free with out Webshield :rolleyes: ...no thank's.:)
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.