Very angry

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by eezdva, Oct 6, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    I wrote ESET after looking here on the forum for a long time.

    The issue is having EAV V4 installed and trying to run another firewall ( PCtools, Online Armor, Comodo ) on my Vista Home Premium 32 SP2 . The ping is around 500 . Pages and new tabs open in 2-3 seconds which is super slow.

    When installed with Avira or G-data or anything else it works fine.

    They adviced me to run the Sys-inspector and send it to them .

    I did this while running OA, but I could have run Pc tools or Comodo.

    The only answer I got was: Deinstall OA , don't run 2 security software on 1 PC o_O :'( :thumbd: .
    No help or anything.

    I asked them if they saw any problem on the Sys-inspector but there was nothing.

    The only thing is get rid of OA. THAT'S IT. No help or anything.

    It all runs fine on my other machine with XP.

    Is there anyone else who shares this problem with me. And can help me. the support is refusing to help me.

    Thank you very much.
     
  2. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    have you tried NOD32 3.0 and reproduce the same problem ? What about zone alarm, why not try that one and see if you can reproduce this behavior.

    If you want to try zone alarm start with version ( zapSetup_71_254_000_en )and if that does the same thing you experience, then go str8 to the latest zone alarm version, we will try to see what causes this.

    zapSetup_71_254_000_en should be able to find in google in zone labs previous files and be able to download it and it will run as a trial version, then you can buy it if it works out.
     
  3. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    Yeah thought of trying Nod 3.0 but isn't that one less secure?
     
  4. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    It's really a matter of personal taste, I wouldn't say your less secure with 3.0, but some may say otherwise.

    leave 4.0 on if you wish and try this, I allready found link for you:

    http://download.zonelabs.com/bin/free/1038_zl/zapSetup_71_254_000_en.exe

    just uninstall the other firewall and install this, and see if it repeats the behavior....... zone alarm is an underrated firewall, I think it's better and plays better with other programs than the others you mentioned, just try this and post back your results.
     
  5. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    Is this the free version?
     
  6. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    No, but it will work as a trial I think for 14 days....I'll look for the link to the free version.
     
  7. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    No thanks, I know where to find it.

    Does ZA use HIPS actually?
     
  8. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    It has OS firewall which monitors the OS and has program interaction control so I would say yes.
     
  9. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    you might want to start with version 7.1 though, thats what I recommend b4 trying their latest.
     
  10. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
  11. Waterfox

    Waterfox Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Posts:
    118
    Location:
    Sweden
    You'll be fine with windows own firewall and NOD32.
     
  12. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    I know I'll be fine, and honestly if using the WF I can better stick with ESS. But it should work to use EAV and a third party firewall.

    I see many people use it?

    It just makes me so angry they refuse to help me any further.
     
  13. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    Ok, I just tried the free version, and it doesn't have application interaction and component control, or the OS firewall, you need the pro version for that, which is the first link I gave you and the file is zapSetup_71_254_000_en
     
  14. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    I don't know why all these people are jumping on comodo and the others, don't you know that zone labs pioneered the software firewall, long before the other companies even started to follow ? zone alarm has been around for Eons.
     
  15. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    Well sure ZA has been leading but Comodo is free and so is The PC tools and OA. :) it's THE difference :)
     
  16. ccomputertek

    ccomputertek Registered Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Posts:
    371
    yeah, to get the full benefits of zonee you really need the pro version for the extra stuff like OS firewall and application interaction and component control....... it really locks down your pc hard.I would install the pro version from the link I gave you just to satisfy curiosity and see if it messes up NOD32 like the others do, if you feel like experimenting for 14 days, it's worth it to see !
     
  17. eezdva

    eezdva Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    179
    Version 3 and OA works without a problem :-(
     
Thread Status:
Not open for further replies.