v7 Beta is out!

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by xan K, Jun 11, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xan K

    xan K Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Posts:
    152
    Location:
    Dominican Republic
  2. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Users should note this should not be run on a business critical computer.
     
  3. xan K

    xan K Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Posts:
    152
    Location:
    Dominican Republic
    This beta doesn't seem to like Windows 8 apps AT ALL!!!
    Apps crash when they try to read content from the Internet.

    apps tried: Mail-Messaging-People-Calendar, Bing Sports, News Bento... all of the them crash.

    Uninstalling this now.
     
  4. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    4,050
    Location:
    USA
    Same here. Running the ESS 7 beta in a Windows 8 VM.
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    I can confirm this on my alternate home machine. Renaming the HIPS driver makes the issue go away. Will report it to the engineers immediately.
     
  6. xan K

    xan K Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Posts:
    152
    Location:
    Dominican Republic
    Thank you for confirming and reporting it, Marcos. Please let us know when there's a fix so I can go back to the beta.
     
  7. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    This issue has been fixed an automatic module update. Simply run update manually so that the latest modules are downloaded and installed. Should the problem persist, try restarting the computer.
     
    Last edited: Jun 12, 2013
  9. rinem

    rinem Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Posts:
    156
    Running here on win8 64 without issues. It seems to have less system impact compared to v6. Or is it just placebo? :D
     
  10. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    3,771
    Location:
    Outer space
    Seems Eset is getting back on track :)
    I installed it and saw the Advanced Memory Scanner is part of the HIPS module, which I found a bit weird, but found more info:

    Here is a more detailed article on changes/improvements in v7:
    http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN3343

    Btw, is beta testing adviced on regular or pre-release update server?

    And compliments to Eset for not jumping on the Metro GUI hype-train :thumb:
     
  11. xan K

    xan K Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Posts:
    152
    Location:
    Dominican Republic
    Thank you Marcos, I'm gonna install it right away! I like the way it was working otherwise. :)
     
  12. xan K

    xan K Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Posts:
    152
    Location:
    Dominican Republic
    Yep, it's working fine now. :)
     
  13. rinem

    rinem Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Posts:
    156
    When you are in the advanced settings you cant read the help file. The help file stays in the background. Happens some times not always.
     
  14. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    working flawlessly for me. Eset just gets better and better at bringing a very good beta out each time.:thumb:
     
  15. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    Here's even more info...:)

    http://www.eset.com/us/presscenter/...-antivirus-7-and-eset-smart-security-in-beta/
    Yes indeed!!! And also for not adding unnecessary bloat/features to the product :thumb:
     
  16. harsha_mic

    harsha_mic Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    791
    Location:
    India
    Agree. This version is better than in v6 interms of resource which is quite intersting for a beta product. Installed it last day and everything seems to working quite good.

    Good to see new things being added in ways finding the new evloving threats :thumb: :thumb:
     
  17. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    4,050
    Location:
    USA
    Working for me now as well. I may have missed it but I do not remember being prompted for the Firewall Mode on installation (for the suite, obviously). No big deal for me to change it but I would prefer the option of being prompted.
     
  18. harsha_mic

    harsha_mic Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    791
    Location:
    India
    is port scanning option new in v7 or it exists in v6 before?
     
  19. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    It's been there since v3 to my best knowledge.
     
  20. harsha_mic

    harsha_mic Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    791
    Location:
    India
    thanks Marcos.
     
  21. DX2

    DX2 Guest

    Trying it out, it's running very well for sure..
     
  22. DooGie

    DooGie Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    112
    Why has this subject of beta 7 gone so quiet?
    I was looking on the beta section of this forum and there seems to be no posts about it.
     
  23. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
  24. DooGie

    DooGie Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    112
  25. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    You're welcome. See you around :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.