Using ShadowProtect and FD-ISR

Discussion in 'FirstDefense-ISR Forum' started by estervantes, Apr 18, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. estervantes

    estervantes Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Posts:
    44
    Just bought SP and intend to use the recovery CD to back up the VISTA C partition and immediately test with a restore. I don't want to screw it up.

    Are there any special considerations to keep in mind in using SP to make back-ups of partitions with FD-ISR snapshots? For instance, is it advisable to back up the whole partition including free space; is defragmentation recommended beforehand, etc.? Is it useful to exclude any folders / files? And any other suggestions?
     
  2. sukarof

    sukarof Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Posts:
    1,714
    Location:
    Stockholm Sweden
    I just do the backup with default settings.
     
  3. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    As sukarof said-no special considerations,no problems,just do a normal default backup using the same criteria as any other backup:thumb:
     
  4. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,048
    I can also echo, no problems with SP and FDISR. No you don't need to back up freespace.

    Pete
     
  5. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    I also use the default settings to backup or restore.

    I only created an extra Recovery CD in case the original fails due to
    - wear and tear
    - a cup of hot coffee with sugar and milk over it
    - stepping on it
    - a life Dennis, the menace.
    - etc.

    In fact I have an extra copy and .iso-file of every CD I use to install my computer from scratch. It's hard to get these CD's back when you lose them.
     
    Last edited: Apr 19, 2008
Thread Status:
Not open for further replies.