Update Notification got stuck

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus/Smart Security Beta' started by darts, Aug 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. darts

    darts Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Posts:
    412
    Location:
    Netherlands
    With the last update 6345 my update notification got stuck and i had too close Eset and restart it too get it too normal. Does anyone else got this problem?

    Greats,

    Darts
     
  2. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    Running Win7x64
    I get a similar thing happening every time there is an update, if I have the ESS GUI open. The GUI becomes totally unresponsive + there is sometimes a crash dump in the ESET Diagnostics folder coinciding with the freeze.
    Upon investigation, there seems to be some sort of deadlock occurring between the update and the Automatic startup file check.
     
    Last edited: Aug 3, 2011
  3. KC4

    KC4 Registered Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Posts:
    15
    Mine didn't auto-update yesterday or today. I was able to open the GUI and update from there though. Win 7 64.
     
  4. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    My issue isn't a case of not auto updating, it occurs when I manually check for updates. If there is an update available, then a deadlock occurs between the update and the Automatic startup file check. Usually the GUI becomes responsive again after about 30 seconds, but on occasion the only solution is to reboot the machine due to a complete system freeze.

    This never occurred with the beta release and a complete uninstall/reinstall of the RC doesn't resolve the problem.
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Does disabling the startup scan tasks make a difference?
     
  6. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    Yes it does.
     
  7. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Please create a process dump of ekrn via the Task manager at the moment the issue occurs. Then compress it, upload it somewhere and PM me the download link.
     
  8. KC4

    KC4 Registered Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Posts:
    15
    My GUI never stuck or anything. I just figured mine was just a server error or something. Since I was able to update manually, I never worried much about it. Sounds like you guys are having a different problem. Hope everything gets worked out. Win 7 64
     
  9. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    Done last Friday, any news? :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.