Understanding Advanced Heuristics

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by 4now, Oct 14, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 4now

    4now Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Posts:
    89
    Would someone care to educate me on Advanced Heuristics. I checked it 'on', and got some sort of warning 'not recommended for daily scans..'. I left it on anyway and performed a system scan. I then did something minor like moved my mouse and the scan stopped and the program box vanished. Had to open Nod again -- performed a scan -- no problems second time.

    Today I noticed that Advanced Heuristics was unchecked -- doesn't seem to remain set.
     
  2. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Hi 4now, just to be sure your system is clean can you please follow post number 2 here

    Let us know how you go...

    Cheers :D
     
  3. 4now

    4now Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Posts:
    89
    Wow great links and programs

    What alot of work too- I would probably use the complete method in the future. I'll have to download and store all those progs. For now I just remained with my OutPostPro firewall, shut of system restore, and ran Adaware and Nod while in Safe Mode. I just did a Housecall scan earlier today while I was vacuuming the house.

    No problems here. thanks

    Is it possible that you have to enable Adv heuristics and Runtime packers in Control Center first -- before enabling Adv heuristics in scanning settings. Since I've done that - the setting has stayed checked - and I haven't seen any program instabilities. Already ran the scan a few times - max settings.
     
  4. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    That's good, just wanted to make sure...


    Not sure on that one, at least it is holding its settings now though, that was my main concern...

    Cheers :D
     
  5. 4now

    4now Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Posts:
    89
    I think its just fantastic to know that help is there when you need it!
     
  6. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum
    one quick question about AH... If you have IMON, AMON , EMON (beta), and DMON set to use AH do you need to have it enabled for a manual or scheduled scan? It just seems that all the other parts of NOD have it covered. I'm just not sure I see any benefit for having it enabled for manual or scheduled scanning..
     
  7. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I have it set that way as I consider it a maximum setting for scanning...

    Cheers :D
     
  8. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,526
    Location:
    Arkham Asylum
    gotcha... :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.