µBlock, a lean and fast blocker

Discussion in 'other software & services' started by gorhill, Jun 23, 2014.

  1. JoWazzoo

    JoWazzoo Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Posts:
    241
    Location:
    Ether
    I don't have an attitude. Elsewhere and on many occasions I have highly praised uBlock, Sorry if I am a ****** idiot cause I cannot figure out how to ADD an anti-ad blocker to uBlock. Suggest you cut some slack for those of us who are not so well informed. Moving on...

    @gorhill - Thanks for a great product and thanks for your useful info.
     
  2. Yuki2718

    Yuki2718 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Posts:
    1,682
    It's great that gorhill still kindly spend his time to explain things here! That "doesn't like my project" thing was what I also wanted to ask. I once moved to Chris' uBlock but returned back after seeing what he did. There's no much reason to switch to Nano so far. Ugly dashboard? Who cares when it works, and I'm heavy user often playing with My Filters. Only one problem for me is it doesn't show all domain levels for dynamic rule. e.g. if full domain was www.abc.def.ghi.com, only full domain and def.ghi.com will be shown so I need to go to My Rules and edit. But it's not much trouble.

    If you can't wait filter maintainer to fix anti-adblock and you're helpless about writing your own filter, try to disable inline script on the site. It doesn't always work but it breaks some elementary anti-adblock.
     
  3. gorhill

    gorhill Developer

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Posts:
    836
    Location:
    Canada
    You should be able to toggle the list between base domain-only and base-domain-and-all-subdomains by clicking the "all" cell at the top.
     
  4. summerheat

    summerheat Registered Member

    Joined:
    May 16, 2015
    Posts:
    1,670
    @gorhill : The integration of CodeMirror in the 1.15.11 betas is much appreciated. :thumb: Are you also planning to introduce what seems to be WIP in NanoAdblocker? Would certainly be helpful for many users although I think it's difficult to implement.
     
  5. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,160

    Attached Files:

  6. Nitty Kutchie

    Nitty Kutchie Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Posts:
    132
    Last edited: Mar 2, 2018
  7. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,160
  8. Nitty Kutchie

    Nitty Kutchie Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Posts:
    132
    I send you the links to help but it seems you're unlucky because i used it and they never came back plus i don't no if it is because i'm using
    uBlock Origin dev build
    1.15.11.6
    These are the logs it created in my filter list:
    ! 3/1/2018, 1:55:08 PM https://www.androidpolice.com/
    www.androidpolice.com##img[src="https://www.androidpolice.com/wp-content/themes/ap2/images/mwc/2018/Qualcomm_MWC_728x350.jpg"]
    ! 3/1/2018, 1:55:31 PM https://www.androidpolice.com/
    ||www.androidpolice.com/wp-content/themes/ap2/images/mwc/2018/Qualcomm_MWC_300x300.jpg$image
     
  9. harsha_mic

    harsha_mic Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    815
    Location:
    India
    try these
    Code:
    ! 3/2/2018, 12:01:30 PM https://www.androidpolice.com/
    androidpolice.com##.bigsponsor
    androidpolice.com###custom_html-6
     
  10. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,160
    Thank you very much! Working like a champ.
     
  11. Yuki2718

    Yuki2718 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Posts:
    1,682
    I always use "all". Very sorry not to be able to actual site I had trouble as it's hard to find what it was from 100s of my rules. But say, if I go to https://www.yummly.com/#recipe/Skinny-Garlic-Parmesan-Fries-2258059 it only shows full domain of "execute-api.us-east-1.amazonaws.com" and not "us-east-1.amazonaws.com" or even "amazonaws.com" in this case. I'm using 1.15.2 for Chrome.
     
  12. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,608
    Location:
    Mexico
    Did @gorhill put on hold v1.15.10 for Chrome @ Web Store?
    It's tagged as latest release @github...
     
  13. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,941
    maybe there was nothing to fix for chrome!? or staged output?
     
  14. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,608
    Location:
    Mexico
    Have a look at github and there is a chromium zip as well.
     
  15. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,160
    I am sitting at 1.15.2
     
  16. yeL

    yeL Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Posts:
    152
    That's because since 1.15.2 there's nothing new/fixed to chrome extension.

    Code:
    1.15.4:
    Firefox/webext
    Android Firefox corrupted downloads with uBlock on
    
    1.15.6:
    Emergency fix for Firefox:
    Wrong encoding results in garbled characters on German site
    
    1.15.8:
    Firefox/webext:
    Fixed a minor memory leak occurring as a result of injecting scriptlets (through ##script:inject(...) filters) using webRequest.filterResponseData.
    
    1.15.10:
    Firefox/webext
    I rolled back part of the fix for #3069: scriptlets are back to being injected using the delayed path. Using stream filtering to inject the scriptlets raised two distinct issues lately:
    
    Cause still unknown: #3526
    Cause identified -- but no obvious fix possible: uBlockOrigin/uAssets#1492
    HTML filtering is still available, i.e. filters using the ##^ syntax are unaffected.
    https://github.com/gorhill/uBlock/releases
     
  17. gorhill

    gorhill Developer

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Posts:
    836
    Location:
    Canada
    uBO won't show hostnames which are at or below Public Suffix List: .us-east-1.amazonaws.com is a public suffix, the same way .com is a public suffix, so it's best to not show these in the UI to not bloat the panel, and to prevent users from setting rules with undue broadness. You can manually enter such rules however in the dashboard.
     
  18. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,941
    i dont care about github - official release site is chrome store - and if you had read my answer the correct way -> staged output (in waves) or nothing to fix for chrome - gorhill dont publish everay release in chrome store, never had a closer look?

    before you decline answers you just need some background :rolleyes:
    ans as yel cited the last release only concern firefox. guess who can read has advantage.
     
  19. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,608
    Location:
    Mexico
    Closer looks are for smart people. Clearly I'm not as smart as you.:rolleyes:
    Before you decline this answer of mine. Let's agree to not reply to any comments I might do or you might do in the future including this one, then we both are going to be at peace.

    Moreover, include me in your beautiful signature. I beg you...
     
    Last edited: Mar 6, 2018
  20. summerheat

    summerheat Registered Member

    Joined:
    May 16, 2015
    Posts:
    1,670
    Has anybody tried the relatively new HTML filters in uB0? I did on https://amiunique.org which is a test site fingerprinting your browser. According to the uB0 logger a script is executed called https://amiunique.org/assets/javascripts/PluginDetect_All.js .

    In order to test HTML filters I tried to block it with the rule:
    Code:
    amiunique.org##^script:has-text(Plugin)
    And indeed - the site remains empty and the logger shows this entry:

    upload_2018-3-8_18-31-54.png

    So this seems to work. Now I changed the rule to
    but this had no effect although above wiki site says that the syntax is similar to that of cosmetic filters, except that you must prefix your selector (CSS or procedural) with the character ^. uB0 supports the ABP syntax - and that documentation says that a rule like
    Code:
    ##selector
    applies to all domains. So shouldn't the second rule above work here, too? Or am I missing something?
     

    Attached Files:

  21. harsha_mic

    harsha_mic Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    815
    Location:
    India
    For HTML filtering, i guess you need to prefix with a domain name. It will discard the filter, if you fail to prefix it.
     
  22. Yuki2718

    Yuki2718 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Posts:
    1,682
    Ah! I remembered once you said that in probably just this thread! Sorry, I forgot as it was ages ago. All right, that would be good balance and going through dashboard is not much trouble anyway.
     
  23. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,941
    a bad joke - details show me average but i am 1 of 2 of 640.000? sorry, ridiculous.
    btw canvas blocker is blocking this.
     
  24. summerheat

    summerheat Registered Member

    Joined:
    May 16, 2015
    Posts:
    1,670
    Yes, it seems so. I was only confused as the documentation does not support that conclusion, does it? Hence, I was not sure if that is something specific for HTML filtering or a bug.
     
  25. Pirate_fin

    Pirate_fin Guest

    If i use Ublock Origin in Medium mode can i still use Fanboys Social Blocking list?

    That list is must have for me, so i don't see those annoying twitter and facebook buttons on websites.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.