µBlock, a lean and fast blocker

Discussion in 'other software & services' started by gorhill, Jun 23, 2014.

  1. rethink

    rethink Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Posts:
    52
    Yes I've read that but I cannot make my example work
    ||example.com*^$inline-script

    But I want in example.com/dir/* the inline script to be unblocked. How do I achieve that?
     
  2. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,587
    Code:
    * * 1p-script block
    * * inline-script block
    Code:
    www.wilderssecurity.com wilderssecurity.com * noop
    or
    Code:
    www.wilderssecurity.com wilderssecurity.com * allow
    or
    Code:
    www.wilderssecurity.com * 1p-script noop
    www.wilderssecurity.com * inline-script noop
    or
    Code:
    www.wilderssecurity.com * 1p-script allow
    www.wilderssecurity.com * inline-script allow
    to enter in "my rules" - not "my filters" <- absolutly wrong
     
  3. gorhill

    gorhill Developer

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Posts:
    819
    Location:
    Canada
    Code:
    ||example.com^$inline-script
    @@||example.com/dir/$inline-script
     
  4. rethink

    rethink Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Posts:
    52
    Thank you for your examples, they were very helpful.
     
  5. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    10,507
    Location:
    The Netherlands
    I don't know what the hell happened but uBlock Origin refuses to work correctly in Vivaldi, even after reinstalling both Vivaldi and uBO. Can this be because of some corruption, perhaps I should uninstall Vivaldi more thoroughly? But the good news is that uBlock does work correctly with Vivaldi, is this some older version?
     
  6. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    5,834
    Location:
    Among the gum trees
    I find using uBO in Advanced Mode [in Edge] almost impossible because the pop up menu hardly ever works properly. This means having to click the toolbar icon multiple times before you can edit blocked /allowed items.

    I'm sort of used it in in Chrome now and I don't know why I had such trouble earlier. Sticking with NoScript in Firefox.

    Edited for clarity.
     
    Last edited: Dec 7, 2017
  7. vasa1

    vasa1 Registered Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Posts:
    4,236
    What pop up menu are you referring to?
     
  8. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    5,834
    Location:
    Among the gum trees
    The Advanced Settings version of this.

    I thought I added 'Edge' in there. Whoops. I mean in Edge...
     

    Attached Files:

  9. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,223
    Location:
    Mexico
    Does uBlock Origin works on Google Chrome portable? Well, can I even install it on Chrome portable?
     
    Last edited: Dec 7, 2017
  10. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    5,967
    Why shouldn't it work? :cautious::)
    I am using it on Chrome and Chrome portable (and other portable browsers) and it works.
     
  11. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,223
    Location:
    Mexico
    Thanks.
     
  12. wolfrun

    wolfrun Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Posts:
    589
    Location:
    Canada
    Works well in GC portable and sandboxed in Sandboxie as well.
     
  13. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,223
    Location:
    Mexico
    Thank you.
     
  14. The Seeker

    The Seeker Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Posts:
    1,250
    Location:
    Adelaide
    Yeah, the Edge version is pretty flaky (not maintained by @gorhill it should be stated).
     
  15. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    532
    Location:
    The Netherlands
    Yes, I went back to the Adguard extension on Edge for that reason, but my main browser is Chrome with uBlock origin.
    I hope @gorhill can solve the problem of the extension no longer being updated with Nik Rolls the owner of the Edge fork.
     
  16. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    707
  17. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    10,507
    Location:
    The Netherlands
    Basically, when I block first party scripts, the lay-out is broken.
     
  18. Sampei Nihira

    Sampei Nihira Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Posts:
    1,275
    Location:
    Italy
    Ublock Protector has been replaced by Nano Defender.
     
  19. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    2,587
  20. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    5,967
    Yep, there is no need to switch :thumb: The combination uBlockO+Nano Defender still works
     
  21. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    707
    uBlock Origin for Edge v1.14.22.0 is out (via Microsoft store).
     
  22. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    5,967
    uBlockO v1.14.22 Released (December 14, 2017)
    Download - v1.14.22 - Firefox (AMO)
    Download - v1.14.22 - Chrome (Web Store)
    There is still v1.13.8 :cautious:
    And also on the Github page of uBlockO Edge
     
    Last edited: Dec 16, 2017
  23. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    707
    1.JPG
     
  24. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    5,967
    Now i see it too on Github :thumb: (this was not the case when I wrote my previous post :cautious:)
     
  25. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,506
    Location:
    Deep Into Blues Baby..
    I cant find where I posted this before so here goes again
    my ublock used to be able to 'right click' and I could block certain ads or what ever
    and now when i right click the 'option' is there but nothing happens... is there a setting
    or something I did somewhere that stop all that? thank you
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.