True Image 11 Home : SATA disks not detected

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by pashmak, Sep 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pashmak

    pashmak Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Posts:
    2
    Hello

    I recently changed my computer and surprisingly, True Image Home 11 (last build) could not detect the Sata disks anymore.

    (motherboard : Asus P5Q-E, bios updated)

    I found the solution : I changed in the BIOS the storage configuration as AHCI

    :D

    regards
     
  2. GunBee

    GunBee Registered Member

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Posts:
    7
    Location:
    Brussels, Belgium
    Thanks for posting "pashmak" !

    I recently upgraded my motherboard to the ASUS P5 as well and faced *exactly* the same issue as you described : Acronis True Image 11 (latest build) could NOT detect any of my SATA drives.

    Changing the ASUS BIOS option : Storage Configuration to AHCI solved the issue!

    The only additional info I'd like to share : make sure to check KB-article : 922976. Otherwise your Vista OS might BSOD during boot, after changing the Storage Configuration to AHCI.

    Thanks again for sharing and kind regards,
    GunBee.
     
  3. pashmak

    pashmak Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Posts:
    2
    thanks.

    I also forgot one time to change back AHCI to IDE Enhanced after an image restore and my windows XP was continuosly rebooting alone. nice ! o_O
     
Thread Status:
Not open for further replies.