True Image 11: Context menu "mount" does not appear (Windows Vista Home)

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by reinaldo2k, Oct 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. reinaldo2k

    reinaldo2k Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Posts:
    5
    Hi

    I have changed from Acronis True Image 9.1 Workstation to Acronis True Image 11 Home (build 6.054) (unistalled Workstation first, then installed Home)

    OS: Windows Vista Home

    The point is that with TI11 the context menu "mount" when I right click on a .tib file does not appear.

    ¿Any issue with this? ¿Can I edit the registry to enable this option? It's very useful...

    Thanks in advance!
     
  2. mustang

    mustang Developer

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    905
    Upgrade to the release version (8027). You will get four choices:

    Explore
    Validate Backup Archive
    Recover
    Mount
     
  3. reinaldo2k

    reinaldo2k Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Posts:
    5
    Hi

    First of all, thanks for your answer.
    I have just updated to the latest build (8.027) and the problem remains :doubt:

    I also have Disk Director installed on this computer, just in case it's relevant.

    ¿Any tip? Thanks in advance!
     
  4. mustang

    mustang Developer

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    905
    You'll need to do a little clean up after that Beta version.

    1. Uninstall TI 11.
    2. Reboot
    3. Run Regedit As Administrator.
    4. Delete the context menu keys for TI 11. All the following keys are in HKLM\Software.

    Classes\*\shellex\ContextMenuHandlers\{C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}

    Classes\AppID\{C4E69DB9-E094-483e-B922-E7ADE65FB497}

    Classes\CLSID\{C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}

    Classes\Drive\shellex\ContextMenuHandlers\{C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}

    Classes\.tib

    Classes\tibfile

    Now only delete one data entry on the right side from the following key:

    Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved

    Delete data entry {C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}.

    5. Reinstall TI 11 and reboot.

    You should get the mount option.
     
  5. reinaldo2k

    reinaldo2k Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Posts:
    5
    Thanks! Worked perfectly :)

    Now I have one more question, I hope you don't mind...:oops:

    Maybe you know how to delete the 'validate' and 'recover' options from the context menu, because I know I won't use them...

    Thanks in advance, and thanks for helping me solve my problem.
    Cheers!
     
  6. mustang

    mustang Developer

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    905
    Sorry, I can't help you there. I think it's built into the program.
     
  7. pwarren

    pwarren Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Posts:
    1
    I upgraded from TI 10 and I don't get the context menus either. I'm using Windows Vitsa Utlimate. Any ideas for me? I don't have any of the above mentioned reg keys.
     
  8. reinaldo2k

    reinaldo2k Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Posts:
    5
    ok, thanks a lot for your help! :)
     
  9. reinaldo2k

    reinaldo2k Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Posts:
    5
    I only had a few of the above keys, others didn't exist.
    I removed all the keys I found after deinstalling, and after the clean install the context menu appeared.

    So, clean up any of the keys you find and try again, it's the only thing I can tell you.

    I hope you solve it! Good luck!
     
Thread Status:
Not open for further replies.