Trouble with Clonezilla-live

Discussion in 'other software & services' started by Shankle, Jun 17, 2016.

  1. Shankle

    Shankle Registered Member

    Joined:
    May 2, 2006
    Posts:
    510
    6-17-2016
    This is reference Clonezilla-live
    Particulars:
    Windows 7 pro 64-bit
    Using Clonezilla-live 20150525-vivid-i386.iso
    Hitachi 1000g ata device - odds & end here
    Kingston ssd sv300s32a120g ata device - only Windows 7 here
    The Clonezilla backup says that the backup is sucessful.
    Twice now when I needed to restore from the backup, Clonezilla-live
    gave an error messsage telling me the disk was to small.
    It should put Windows 7 on the Kingston ssd and the other goodies
    on the Hitachi spinner.
    Am I going to have to stop using Clonezilla-liveo_Oo_O?
    I feel that I can't depend on Clonezilla-live to restore my system anymore.
    If more info is needed i will be happy to accomodate.
    Thanks for any help.
     
  2. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    Has it worked on this same PC before? Is it just a recent problem with this version of Clonezilla?
     
  3. Shankle

    Shankle Registered Member

    Joined:
    May 2, 2006
    Posts:
    510
    Thank you for answering Han.
    Not sure. Haven't had the SSD drive very long.
    The only way I find out if a backup is not working is
    when I am in trouble.
    The backup and restore says the file is OK. So I have to go by
    that until I am in trouble.

    Now my wife's computer has only 1 HD. But I haven't had to restore
    her computer in years. So I really don't know if her backups are valid
    either.
    Sorry I can't be more specific.
     
  4. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    It's been a little while since I've used Clonezilla but I know it's always been rock solid for me in the past.

    When you create the backup image, you're doing it for one drive at a time right? If that's right, I'm wondering if the image restore that's failing is trying to restore to the wrong drive. Linux is a little cryptic for drive ID numbering.
     
  5. Shankle

    Shankle Registered Member

    Joined:
    May 2, 2006
    Posts:
    510
    Nope. I have been backing up both at the same time and verifying them
    at the same time. To me it seems that the restore is trying to put both
    backups on the ssd drive which is quite smaller than the Hitachi
    and failing there. Don't know what to do about it........
     
  6. Shankle

    Shankle Registered Member

    Joined:
    May 2, 2006
    Posts:
    510
    I think this approach might solve my problem. Please let me know what you
    think about it.
    Running Windows 7 pro 64-bit.
    Running a Kingston SSD 128G, Hitachi 1000G spinner.
    I think Clonezilla-live will let me back-up & restore the drive I want.
    If so, I can back-up only Windows & then restore only Windows.
    Or disconnect the spinner & then I know what I am going to get.
    This would be a pain but will work. Then I can back up anything
    separately on the spinner to my back-up drive or elsewhere & no problem.
    I definitely want to keep Windows separate from my data.
     
Loading...
Similar Threads
  1. WilliamP
    Replies:
    8
    Views:
    397