TI Home 2009 Rescue Media Bad Video XP Pro SP3

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by N0XPD, Feb 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. N0XPD

    N0XPD Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2006
    Posts:
    12
    I'm new to TI. Have the latest (as far as I know) when I create a rescue media and boot to it, the display is all orange black and grey very pixalated for lack of a better term. It's as if it is running at 8 bit video. This is on a Dell laptop with integrated Intel video circa 2005. I'm sure this is not normal, can I do anything about it?

    thanks
     
  2. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    There was another thread about video problems - it wasn't too long ago, like 1 or 2 weeks. Don't know the outcome though.
     
  3. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello N0XPD,

    Thank you for your interesting in Acronis True Image

    - Hit the ESC key when "Loading kernel.dat....." string appears.
    - You will get the "boot:" prompt. In the prompt type the following parameters as shown below:

    kernel.dat initrd=ramdisk.dat vga=0x311 quiet

    Here is the tab of the possible values:

    | 640x480 800x600 1024x768 1280x1024
    ----+-------------------------------------
    256| 0x301 0x303 0x305 0x307
    32k| 0x310 0x313 0x316 0x319
    64k| 0x311 0x314 0x317 0x31A
    16M| 0x312 0x315 0x318 0x31

    Best regards,
    --
    Dmitry Nikolaev
     
  4. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,481
    Location:
    California
    Dmitry,

    Doesn't this require that the ISO/CD being used use the alternate loader (ISOLINUX) instead of the loader used by Media Builder? If N0XPD doesn't have it, your suggestion won't work.

    ---

    N0XPD,

    Here is the link the other other thread.
     
  5. Piranha Pete

    Piranha Pete Registered Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Posts:
    28
    Location:
    Central Tilba, NSW, Australia
    Same problem with a Dell Dimension 3000 Desktop.
    I created a “Bootable Rescue Media” CD of “ATI 2009”. When I boot the computer from the Rescue Media, it boots to the Acronis Rescue Media home page (in full color). Then advances to “Analog Input: Cannot display this video mode." (White Text on black Background)
    Then Advances to illegible Acronis Recovery (orange black and grey very pixalated ).
    From my research this problem appears to be isolated to Dell computers. Dell Support suggested that I try my other monitor (not really helpful). They are guessing that their monitor is unable to interpret the anolog input.

    The problem started when I installed ATI home 10. Since then Acronis have supplied me with the following ISO images non of which fixed the problem: TrueImage11.8101_Standard_english, TrueImage8101_multiparam_Standard_english_il,TrueImageWorkstation8115_multiparam_Standard_english_il. I also ran Acronis Memory Test and Cleanup Utility.
    Below is a quote from Acronis Support that I received in November 2008.
    "Currently we didn't manage to reproduce the issues you have reported in our lab yet but our developers are analyzing all the information we have. However the problem will definitely be resolved.
    We can recommend you to use bartPE as a temporary workaround for graphics issue until we get this issue solved in original bootable media.

    Unfortunately at the moment we can't provide you with any time-frame for this fix but we shall keep you up to date and contact you as soon as we have any news from our developers. In any case we shall get back to you next month to inform if we have any progress."


    It is now March.
    You guessed it, they have not got back to me yet! I presume this means that they have not made any progress.
    Further requests for help from Acronis Support ( a month ago) have not been responded to.


    I do not appreciate paying buckets of money to Acronis to become an unpaid Acronis Crash Test Dummy. In the past I have wasted 20 + DVD's trying to backup and validate to DVD and burn new rescue media. Consequently, I have not bothered with burning the suggested BartPE.

    I have my own workaround. I have a Medion computer. By running rescue media disk on the Medion I am able to observe which buttons I need to push on the Dell illegible Acronis Recovery Wizard. Fortunately, the recovery works!

    MudCrab is correct.
    Dmitry's solution does not work! Loading kernel.dat....." string does not even appear when I boot from the rescue media.

    Adronis's self congratulatory marketing spin far surpasses the true ability of their software and support!

    Still waiting for a solution
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for using Acronis True Image

    MudCrab is correct, the solution can be applied to ISOLINUX CD only. Piranha Pete, could you please let me know the case number of your request? I will check its status.

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  7. Piranha Pete

    Piranha Pete Registered Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Posts:
    28
    Location:
    Central Tilba, NSW, Australia
    Case # 62329 has not been responded to. It has been so long I can't remember exactly the problems that I was having at the time. I think the issues related to Case # 1568202. I am going to endeavour to list the problems that I currently have and either email directly to you or post on this thread. What would you prefer?
     
  8. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Peter,

    Thank you for using Acronis True Image

    The current case number is 00062329. An appropriate engineer will take care about the request shortly.

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  9. N0XPD

    N0XPD Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2006
    Posts:
    12
    That is correct, I only have the product itself, no other bits. So dissappointing this product does not work. I read later in this thread this is isolated to Dell computers. My laptop was a Dell. I now have a Toshiba I'll try the rescue media on it and report back.

    Please fix your prodcut so I can use it.
     
  10. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for using Acronis True Image

    The possibility to download the appropriate ISO file after logging in to the account will be implemented for our web system shortly. All registered customers will be able to download the file without addressing to Acronis support.

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  11. DrewMathers

    DrewMathers Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Posts:
    3
    Oleg,

    I have done some testing on this problem and discovered some interesting results. The same Dell OptiPlex that experiences the bad video mode problem with the True Image Home 2009 bootable media will work fine with a bootable media made from a True Image Echo Workstation Trial package. Unfortunately, the trial version has backup operations disabled.

    Perhaps Acronis would consider making a True Image Echo Workstation bootable disc available for download as an ISO until this problem is resolved.


    Drew Mathers
    Almost-Painless Computing
    Toronto, Canada
     
  12. ucjb

    ucjb Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Posts:
    6
    I have the same issue (orange and black GUI) with all Dell 2xx models, any fix or work-around yet?

    Thanks
    JB
     
  13. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Drew and JB,

    Thank you for using Acronis True Image

    Please let us know your e-mail addresses under which you have registered Acronis licenses via PM. I should check the account information and create a case.

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  14. CrudmoreJ

    CrudmoreJ Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Posts:
    2
    I had the exact same problem on an old Dell GX260 with onboard video. The problem went away when I changed the setting in the BIOS to use 8MB instead of 1MB (default).
     
  15. Piranha Pete

    Piranha Pete Registered Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Posts:
    28
    Location:
    Central Tilba, NSW, Australia
    CrudmoreJ, exactly which setting did you change in the BIOS?
     
  16. CrudmoreJ

    CrudmoreJ Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Posts:
    2
    Don't have the machine in front of me, but I believe it was under "Integrated devices (Legacy Select options)". There were 3 parameters to do with video, one of which had the default memory set to 1MB.
     
  17. Piranha Pete

    Piranha Pete Registered Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Posts:
    28
    Location:
    Central Tilba, NSW, Australia
    Finally my illegible screen problem has been fixed. Many thanks to CrudmoreJ.

    Instructions on how to solve illegible Screen problem:

    Enter the BIOS; on Dell computer start pressing F2 button immediately booting your computer.

    In the BIOS use the down arrow to scroll to "Integrated Devices (LegacySelect Options). Press Enter

    Use down arrow to scroll to "On board Video Buffer"

    Press Space Bar once to change from 1MB to 8MB

    Press "Esc" to Exit

    Press "Esc" to Exit again

    Make sure that "Save Changes and Exit" is highlighted

    Press "Enter"

    Illegible Screen Problem Solved.

    Thanks again CrudmoreJ.
    Over 6 months Acronis have not been able to solve this problem.
     
  18. ucjb

    ucjb Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Posts:
    6
    Finally, a fix for this issue. Thank you CrudmoreJ
     
  19. munrobasher

    munrobasher Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Posts:
    18
    I've got the same issue with a GeForce 6600 video card. What's this ISO boot thing mentioned?

    Cheers, Rob.
     
  20. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello munrobasher,

    Thank you for your interest in Acronis Products

    Send us the serial number for your version of Acronis True Image via PM and we will provide you special ISO image of Acronis bootable disc based on ISOLinux.

    Best regards,
    --
    Dmitry Nikolaev
     
Thread Status:
Not open for further replies.