The unofficial Shadow Defender Support Thread.

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by Cutting_Edgetech, Feb 14, 2011.

  1. ExtremeGamerBR

    ExtremeGamerBR Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    1,351
    .629
    Windows 10 fully updated

    Yep, it happens one or two time a week, I have some folders and registry keys in Exclusion List but nothing in "Commit Now".

    I really don't know what is happening...
     
  2. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    I've emailed Tony about it and will post here if/when I get a reply.

    Patrick


     
  3. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    Reply from Tony,

    ...........................

    Re: Wilders member password problem 10 May 2016
    support
    2:47 AM

    To: Patrick
    Hi Patrick,

    "A message appears saying that the SD is committing changes", it is because SD are commiting changes made to files in Exclusion List.
    I don't know why a password is needed to access his SD sometimes, if a password is set, SD should ask for password always. anyway uninstall SD and reinstall can clear the old password.

    Best regards,
    Tony

    .......................

     
  4. deanmartin

    deanmartin Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Posts:
    232
    Location:
    USA/KY
    Getting ready to replace my Vista april 2008 desktop too a windows 10 new desktop & just want too say Shadow Defender has never let me down!!!. Period...
     
  5. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    Dean
    Good luck with Windows 10. Let us know how Shadow Defender performs on your new system.



    Patrick


     
  6. cruelsister

    cruelsister Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Posts:
    1,519
    Location:
    Paris
    Patrick- Quite simply, Shadow Defender is elegantly coded and a very useful application to have.

    You guys did good...
     
  7. Skatasas

    Skatasas Registered Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Posts:
    3
    Location:
    Cairo
    Guys two questions:

    Is there a way to make all my settings like exclusions etc, and run SD from command prompt to lock the partitions silently? Because i want to replicate Deep Freeze's lock after x reboots.

    Is there a way to dynamically edit the exclusions list while the SD runs? Can i "feed" the list from a txt or other form?

    Thank you for your help!
     
  8. ExtremeGamerBR

    ExtremeGamerBR Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    1,351
    Thanks, my problem with passwaord (if has one) was gone.
     
  9. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,999
    Location:
    .
    1) Are you still on .623..? I'm on .623, wondering what .629 fixed...? Look'd for change log. No joy.
    2) Curious, I checked Enable shell context in shadow, was still checked after restart.
    3) Look'd for download link for earlier versions. No joy.
     
    Last edited: Jun 7, 2016
  10. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    40,286
     
  11. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,983
    Location:
    Mexico
    Code:
    Just replace the version number part in the link with desired version.
    http://www.shadowdefender.com/download/SD1.4.0.588_Setup.exe
    or
    http://www.shadowdefender.com/download/SD1.4.0.629_Setup.exe
    
    History:
    http://www.shadowdefender.com/history.html
     
  12. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,999
    Location:
    .
    I saw that....went over-my-head.
    Is SAM = Security Account Manager.
    Fixed: Some minor bugs and changes > must be confidential.
    Thanks

    2) Curious, I checked Enable shell context in shadow, was still checked after restart.
    Is this as expected...?
     
    Last edited: Jun 7, 2016
  13. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,999
    Location:
    .
    Aha, Recent Updates more... goes to History. Thanks
    Aha, tweak .nnn_Setup.exe. Thanks
     
    Last edited: Jun 7, 2016
  14. Skatasas

    Skatasas Registered Member

    Joined:
    Jun 6, 2016
    Posts:
    3
    Location:
    Cairo
    Guys any idea??
     
  15. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,971
    Location:
    Poland - Cracow
    No...only one way to enter Shadow Mode is to do it from SD window/Mode Settings by selecting disk on the list and pushing "Enter Shadow Mode" button. Settings made in Shadow Mode are dropped after reebot.
    - No...you can't add location (file/folder) from protected disk into exlusion list during Shadow Mode...if you do it you get alerts lik this
    when you try add file
    160609053538_2.jpg
    when you try add folder
    160609053600_3.jpg
    - But...you can use option "Commit now" and during Shadow Mode add file/folder from protected disk...you will get alert but the next step (commiting) is your decision...
    160609054348_4.jpg
    - or you can save data using command "commit by Shadow Defender" from context menu on certain file/folder in explorer or file manager
    - or you can just make in real system the list of objects in "commit now" module and save the changes in Shadow Mode when you need.
    No...each one object can be added only manualy.
     
    Last edited: Jun 9, 2016
  16. camelia

    camelia Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Posts:
    340
    Location:
    Mexico City
    Hi,

    Can someone please confirm this checksums?
    SD .629

    File Name : SD1.4.0.629_Setup.exe
    MD5 : 43C4D9E853F0DF570030ECA2667A76DF
    SHA1 : EFB391E2BED47AA6AA78BB858D8327FBBA469E40
    File size : 3409168 bytes

    Thanks
    Camelia
     
  17. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,983
    Location:
    Mexico
    I re-downloaded this installer and got same hashes like you. Although I checked an archived one when version 1.4.0.629 first came out on May 3, 2016 and checksum is different.
    Code:
    File     : SD1.4.0.629_Setup.exe
    Size     : 3.25 MB
    SHA1     : AB495FF2EE3151C436A57A89808F19B342829CC2
    SHA256   : A55AE329082E7FA1A486F074E7785CEDF6073B9D213920D85E24354A6933541A
    Honestly I think Tony (SD developer) repack the installer for some reason without warning. Should be good thing from him to keep us informed about those changes...
     
    Last edited: Jun 9, 2016
  18. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    camelia, I have

    File: SD1.4.0.629_Setup.exe
    File size: 3.25 MB (3,409,248 bytes)
    MD5 checksum: 8B244E3B6AD100D7AAD60DEF25F90195
    SHA1 checksum: AB495FF2EE3151C436A57A89808F19B342829CC2

    Patrick
    NoVirusThanks MD5 Checksum Tool 3.2
    ................


     
  19. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    I've emailed Tony asking about checksum SD1.4.0.629_Setup.exe

    Patrick
     
  20. kakaka

    kakaka Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Posts:
    75
    Setup_x64.exe and Setup_x86.exe in both SD1.4.0.629_Setup.exe are still the same. One could actually extract the setup files and install.
     
  21. marzametal

    marzametal Registered Member

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Posts:
    766
    This is what I have for .629 checksums... exe arrived on my system on 04th May 2016.

    MD5 - 8B244E3B6AD100D7AAD60DEF25F90195
    SHA1 - AB495FF2EE3151C436A57A89808F19B342829CC2
    SHA256 - A55AE329082E7FA1A486F074E7785CEDF6073B9D213920D85E24354A6933541A

    ...provided by HashTab (addon for Windows)
     
  22. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,999
    Location:
    .
    .629 feels okay.....
     
  23. camelia

    camelia Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Posts:
    340
    Location:
    Mexico City
    Thank you, Patrick, I would like to know the current checksum

    The checksums I am getting are different from the users that downloaded .629 on may, I have downloaded this version 2 days ago
    Checksums provided by NoVirusThanks MD5 Checksum Tool 3.1 and MD5 & SHA Checksum Utility Pro

    SDChecksums.jpg

    Camelia
     
  24. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    1,084
    camelia
    Downloaded from Shadow Defender site today

    http://www.shadowdefender.com/download.html

    File: SD1.4.0.629_Setup.exe
    File size: 3.25 MB (3,409,168 bytes)
    MD5 checksum: 43C4D9E853F0DF570030ECA2667A76DF
    SHA1 checksum: EFB391E2BED47AA6AA78BB858D8327FBBA469E40

    NoViruThanks Checksum Tool v3.2.0.0


    There was a also a zip file to download

    zipped

    File: SD1.4.0.629_Setup.zip
    File size: 3.19 MB (3,341,736 bytes)
    MD5 checksum: 79B3F0B48AF3EF87947678F74AE1272E
    SHA1 checksum: B61056085F7896919E7093990DB3BF351A11D495

    unzipped

    File: SD1.4.0.629_Setup.exe
    File size: 3.25 MB (3,409,168 bytes)
    MD5 checksum: 43C4D9E853F0DF570030ECA2667A76DF
    SHA1 checksum: EFB391E2BED47AA6AA78BB858D8327FBBA469E40




    Patrick

    ps I've updated Tony but I haven't had a reply to my first email yet.







     
    Last edited: Jun 10, 2016
  25. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    3,983
    Location:
    Mexico
    Question is why is it repacked? The installer.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.