TCP/IP problem after installing ESET Smart Security

Discussion in 'ESET Smart Security' started by kahuna, Jan 20, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kahuna

    kahuna Registered Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Posts:
    1
    I am Running Windows XP Pro.

    I installed ESET Smart Security last weekend after uninstalling the Norton Security suite. ESET was working fine until today, and suddenly I was unable to get connected to the internet.

    My Wireless adapter was communicating with the router, but it was never able to obtain an IP address.

    From a Command window, if I typed "ipconfig /all", it showed the title

    Windows IP Configuration

    and nothing else.

    If I tried to disable my wireless OR my wired ethernet adapters under Network Connections, it would hang.

    It is like the TCP/IP stack was totally hosed up (nice technical term, eh?)

    After searching several forums, I found and ran the following commands:

    Reset Winsock entries to installation defaults:
    netsh winsock reset catalog

    Reset TCP/IP stack to installation defaults:
    netsh int ip reset reset.log

    after which ESET reported that the firewall was malfunctioning.

    A reboot didn't fix it, but after uninstalling ESET, I am now able to connect to the internet.

    Any explanations for the problems that I am experiencing?

    Regards,
    Steve
     
  2. Rmuffler

    Rmuffler Former Eset Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Posts:
    995
    Location:
    San Diego, CA USA
  3. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
  4. kdnavrat

    kdnavrat Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Posts:
    1
    I had the same thing happen to me on Friday. Any ideas what is causing this? Does it recur?
    Thanks,
    Kurt
     
  5. pinjoa

    pinjoa Registered Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Posts:
    74
    Location:
    Braga, Portugal
    hello,
    i have this behaviour with a Windows XP computer. after startup i have to wait at least 3 minutes to get connection to the network, but, EAV or ESS (tried both) can get all updates from ESET servers.
    i reported this "problem" 2007 but the answer is to update drivers... :thumbd:
     
Thread Status:
Not open for further replies.