svchost and imon errors

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by kenw, Oct 14, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kenw

    kenw Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    112
    Location:
    Brighton, Colorado
    Been getting this error and seems to only appear when windows update is being used (icon in tray)
    Only happens on one machine. Both running the same programs.
    XPpro/sp2. Nod32,Outpost,Boclean and superanti spyware.

    Have three images so guess I will have two replies.

    Thanks
     

    Attached Files:

  2. kenw

    kenw Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    112
    Location:
    Brighton, Colorado
    reply one
     

    Attached Files:

  3. kenw

    kenw Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    112
    Location:
    Brighton, Colorado
    last one
     

    Attached Files:

  4. EvilDave UK

    EvilDave UK Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Posts:
    275
    Location:
    United Kingdom
    That's funny, I get the exact same problem with ALG.exe! ESET know about it and they've asked me to try exclude the ALG (Application Layer Gateway) service from IMON which, in my opinion, would only create a security hole - so I've not done it, but at the same time not had this problem for a while.
     
  5. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I would suggest repairing Winsock, then repair IMON; see post number 40 HERE

    Let us know how you go...

    Cheers :D
     
  6. kenw

    kenw Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    112
    Location:
    Brighton, Colorado
    OK, will try the repair options.
    Thank You
     
  7. johchi

    johchi Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Posts:
    17
    Location:
    Farnham, UK
    I had the same error with svchost crashing just into start-up, after logon. If you are getting the message:

    "svchost.exe -- application error the instruction at "0x745f2780" reference memory at "0x00000000". The memory could not be 'read'.

    After much research it seems the issue is with Microsoft Update. Please see the post at http://swigartconsulting.blogs.com/tech_blender/2006/07/windows_update_.html for guidance. I've now disabled MU and left Windows Update to do it's thing. Seems to work.
     
Thread Status:
Not open for further replies.