SuperAntiSpyware Problems; Someone Please Help

Discussion in 'other anti-malware software' started by Bitten By C Bug, Aug 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bitten By C Bug

    Bitten By C Bug Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    45
    I recently installed RC 1 of new SAS 4.2 on vista hp x32 and it kept giving me this error Program compnent couldn't open because "MSVCP71.dll" isn't found. So noticing on other puters at a friends house also i decided to do a system restore point prior to installing SAS rc1 4.2 my question is split into 2 here== since i restored prior to installing SAS can i safely delete program files directory, program data, and common files "WiseInstallation" and my download w/o any ill affects?
    #2 Does anyone know why this certain file would be missing on vista and xp machines since it is a common file from what i gathered via googling. I'm not a pc savy peep in any means but since i did a system restore prior to installing SAS i manually had to update other on demand scanners such as MBAM but why not nod32, i'm really confused any help would be appreciated greatly. TYIA; Sincerely BbCb
     
  2. SUPERAntiSpy

    SUPERAntiSpy Developer

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Posts:
    1,088
    We have not had this report - which version exactly of 4.20 were you running? The public release is 4.20.1046.
     
  3. SUPERAntiSpy

    SUPERAntiSpy Developer

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Posts:
    1,088
  4. lu_chin

    lu_chin Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Posts:
    294
    My SAS just updated (via auto update) to 4.2.1046 and did not have this problem so far.

    Cheers.
    Lu Chin
     
  5. Bitten By C Bug

    Bitten By C Bug Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    45
    Ty, for prompt reply but yes it was the release candidate1 for version 4.2 as stated yesterday i was not sure what to do so i did a system restore prior to installing sas but the program files directory, program data, common files wise inst wizard still reside in such places, while sas is no longer installed do i need to delete them folders and the rc1 of 4.2 reboot and download the "now" public release and install freshly?? Too add to that i will attach the error we are all recieved using that rc1 4.2 relase.. tyia all for your replies i just adore sas as an on demand scanner in safe mode or desktop mode and first time we have ever came acrossed this issue with a common file.. Sincerely; BbCb
    "image attached" I apologize for not replaying to version here is another image of the program properties.

    Still would like to know about those folders after doing a sys restore? Do i delete program files folder sas, program data folder, common files folder c:programfiles/commonfiles/wiseinstalltion, and delete the exe. also before attempting to download a fresh copy. I didn't uninstall sas no we all were experiencing same issues and thought maybe something odd was happening so just did sys restore b4 the app was installed now just need a lil guidance to correct my mistakes i do believe. Sincerely BbCb
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 26, 2008
  6. Bitten By C Bug

    Bitten By C Bug Registered Member

    Joined:
    May 9, 2007
    Posts:
    45
    I'm really not sure what to do here and do sincerely apologize for re-initiating this post but showed the error i was receiving as well as 3 others and program version. I really just need to know 1 thing since i did do a sys restore point on these machines at home and over phone is it "safe" to delete the c:program files/sas directory; c:program data which has no data in it sas, and the c:program files common files directory for the wise installation wizard, and delete this possibly corrupted download and then start fresh by downloading and purchasing saspro, i don't want to proceed until directed properly. Thanks In Adavance; anyone
    BbCb
     
  7. JosephB

    JosephB Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Posts:
    310
    Nick,

    Question, .... I really like SuperAdBlocker very much and was wondering .....

    1) Do you have an updated timetable as to the release of an "updated" -SuperAdBlocker with the latest SAS engine, as well as, a standalone version of SuperAdBlocker without the SAS component (you had mentioned awhile back around summer release, I think).

    2) Also, will there be less cpu utilization in the "Real-Time" protection of the SAS component within the next release of SuperAdBlocker ? ... It appears to me to have a heavy cpu utilization on my pc, involving (from what I can detect) some interaction with monitoring the activity of the NVIDIA software driver used on a T61 Thinkpad notebook. .... I would love to use the real-time component, but effects my graphics response too much.
     
  8. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    SAS and SAB usually use very low amount of CPU. However there looks like there is a problem with some NVIDIA drivers. See this topic on their forum http://forums.superantispyware.com/viewtopic.php?t=1761
     
  9. SUPERAntiSpy

    SUPERAntiSpy Developer

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Posts:
    1,088
    We don't have a specific release date but are actively working on the update to SAB plus lots of goodies for SAS :)

    The NVIDIA driver issue seems to be very rare (out of our 10+million users) we are trying to narrow it down to see what's going on and resolve the problem.
     
  10. SUPERAntiSpy

    SUPERAntiSpy Developer

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Posts:
    1,088
    Simply update your definitions and you will not have this problem.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.