Still not working Ewido update

Discussion in 'ewido anti-spyware forum' started by konges, Feb 5, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. konges

    konges Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    3
    Hey...
    I have tried the update tool an still can't update the ewido.

    When I push the button to update, its says "update.ewido.net ikke fundet"
    its in danish, and translated means " update.ewido.net not found"

    What can I do....?

    I have paid for one years license....

    regards Thomas
     
  2. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Sounds like it might be getting blocked by your software firewall...assuming you have one.
     
  3. higherauthority

    higherauthority Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    5
    I have the same problem it says connecting then eventually times out with an error 10054. I have even disabled my fwall same results
     
  4. steveke

    steveke Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    90
    You might want to look at this page,it has a fix update tool and discusses some of the update problems:

    http://www.ewido.net/en/support/?AID=26

    It does mention HigherAuthority's problem-does not specifically mention Konges'-but if you have not tried this, it could help.
     
  5. higherauthority

    higherauthority Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    5
    Tried that with no sucess
     
  6. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    i have not noticed any problems updating ewido from here in the usa, not recently..

    i have seen times when their servers were down temporarily, in the past..
     
  7. higherauthority

    higherauthority Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    5
    I am dumb Iforgot about my router fwall i disabled it and update works


    imagine that :rolleyes:

    now since i figured out what is causing me the headache what ports does it use to update so i can make an execption ? anyone know this?
     
  8. steveke

    steveke Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    90
    At the site I mentioned above

    http://www.ewido.net/en/support/?AID=26

    It says:

    If you get the message "Connection Error During Receive" and you use a firewall, If you use firewall, please permit the traffic for all ewido applications (SecuritySuite.exe and ewidoguard.exe), so that these files have full access in both directions (incoming and outgoing) to the internet over port 80 and TCP.

    Glad you got it going
     
  9. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    The last signatures' update I can see on the Update Forum below is for February 6, reference 1709. I can see none for today.

    If Ewido has technical problems preventing updates from being downloaded by customers, why on earth don't they post a message on this site and again when normal service has been resumed?

    I have paid for an indefinite licence too.
     
  10. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
    Simple reason: There hasn't been any update today until about 10 minutes ago. If you have problems downloading this new update (#1710), please try again later, it's a completely new database (~ 4,5 MB), sorry for any inconvenience.
     
  11. tinamariec

    tinamariec Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    2
    I just downloaded this for the first time and I can't update either. After trying to connect I get this error message: Connection couldn't be established.

    What can I do?

    Thanks,
    Tina
     
  12. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
  13. tinamariec

    tinamariec Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    2
    Thanks! I'll try again later.

    Tina
     
  14. Green Giant

    Green Giant Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Posts:
    252
    Many thanks for the information and reassurance Peter.Ewido!

    Having a dial-up connection, it is easier for me to download 4.5+ MB using Mass Downloader, which I have just done and installed it successfully.
     
  15. honeybunny

    honeybunny Suspended Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Posts:
    168
    Since yesterday evening the Update hangs. Restarts or using your fixtool change nothing about that.
     
  16. vinzenz.ewido

    vinzenz.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    425
    Location:
    Brno, Czech Republic
    honeybunny:

    Are you using a firewall? If so please ensure that ewidoguard.exe and securitysuite.exe have full internet access

    BR
    Vinzenz
     
  17. honeybunny

    honeybunny Suspended Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Posts:
    168
    I'm not using a firewall. Btw. I change nothing at my systems since the last month and everything works fine. But since yesterday evening the Update hangs. At the moment it shows your servers will be actualisized. After a few restarts it shows still the same i told you.
     
    Last edited: Feb 8, 2006
  18. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    i am having problems with the updates, now.. over that last 24 hours, i just get "the server is being updated, try again later"..

    i have the 1709 dababase..
     
  19. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
    You could try hitting the update button several times (with about 1-2s delay) to get a free slot for download or manually download the database from our website. Sorry for the inconvenience.
     
  20. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    i think the servers are working right, now..

    i had already manually installed the newest malware database, #1710, so there was no new update, but, at least, now, it reports that there is no update available rather than "the server is being updated, try again later"
     
  21. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,267
    Location:
    England
    I have also had to update manually today to get #1710. No changes to my system in last week.
    Hopefully things will be okay now
     
  22. redwolfe_98

    redwolfe_98 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    581
    Location:
    South Carolina, USA
    the problem has come back, for me.. i am getting "servers are being updated, try again later"..
     
  23. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    ill try it in a bit
     
  24. MikeBCda

    MikeBCda Registered Member

    Joined:
    Jan 5, 2004
    Posts:
    1,627
    Location:
    southern Ont. Canada
    I tried installing that "master" database, and was pleasantly surprised to discover that it replaces the hundreds of incremental files I previously had.

    But I'm still confused -- I eventually succesfully updated from that to 1810 (it was showing "Last update" as a few days and a few versions old), but no new file has been added. Has the way the incrementals work been changed?
     
  25. steveke

    steveke Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    90
    Mike

    I received an autoupdate today and my status shows 266,252, version #1713 and last update 2/9/2006.

    Their website shows an update today at 13:10 (Central European Time=+1:00 GMT) to this number of threats.

    It would make sense for them to post sticky here to show update info.
     
Thread Status:
Not open for further replies.