Startup time

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by lponoroff, Nov 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lponoroff

    lponoroff Registered Member

    Joined:
    May 24, 2007
    Posts:
    4
    Running trial version of NOD32 AV on Vista 32 bit. Since installation, running NOD32 has added 30-35 seconds to start-up, as the splashscreen sits on the desktop for that length of time while the program loads.

    Tried disabling "check system files" on start-up, but made no difference. Also disabled the splashscreen, but still 30 seconds after everything else loaded for Eset icon to appear in system tray.

    Anyone encountering the same problem (I ran the RC-1 of ESS before installing the final AV, and the startup was a matter of a few seconds). Yes, did a proper uninstall of ESS RC before loading the AV only.

    Thanks, LP
     
  2. rklarr

    rklarr Registered Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Posts:
    6
    Try killing the XP "WebClient" service....

    Can't explain it, but we had to shut it down to get the Nod32krn service to run at reboot. We could start it manually, but it timed-out at reboot with WebClient service running.

    Still have the open case with Eset; hope they find a bug and kill it with an axe.
     
  3. rklarr

    rklarr Registered Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Posts:
    6
    Re: Startup time--neverrr-minnnddd

    Sorry, I was so anxious to rant about our problem, I just noticed your post says VISTA. WebDAV components are probably scattered all over that thing!
     
  4. spyros12

    spyros12 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    13
    Any one check if this problem gone with the new version .563 ?
    Thanks
     
  5. Big Apple

    Big Apple Frequent Poster

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Posts:
    724
    Disabling the splashscreen made a difference in starting up on my system.
     
Thread Status:
Not open for further replies.