SpyBot SD and more

Discussion in 'other software & services' started by Beginner, Sep 5, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    hello everyone :)
    first, i'm sorry if it's not the right place to post this topic..

    I use the SpyBot SD and i'm very satisfied :)
    I'm have some questions.. i hope that anyone can to help me.

    1) In the Immunize section.. there is an option (i attached a pic of the option..)
    what the option do? it not dengerous to install it?

    2) How i can to detect a dialer in my PC - becouse the SPYBOT not detect all the dialers..
    How i can to check if in my computer had installed any dialer? (mybe via registery?..)

    3)do you know any security sites from beginners (like me :p) like:
    http://www.spywareguide.com/
    Becouse.. i want to learn about seciurty in the InterNet.

    It is enough ;-)

    Thanks again.. and i'm soy for my bad English.. i try to improbe him.. :oops:
     

    Attached Files:

  2. claire

    claire Guest

    Hi Beginner,
    IMHO if you use Spywareblaster you don't need the immunize section of Spybot(but it's just my opinion)
    The option you're showing prevents spywares to be downloaded with other programs
    you're downloading.So it's not dangerous to install.If you
    get any problems you can always uncheck it :)
     
  3. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    Thank u very much :)
    i'm have the SpyBlaster too.. so i think that its OK
    About the others questions.. if anyone can to help.. i'm been thankful :D
     
  4. Detox

    Detox Retired Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    8,507
    Location:
    Texas, USA
    Hm if you still think you have a dialer that Spybot didn't detect I suppose you prolly need to download and run Hijack this! and let one of the locals check out the log. oh yeah - don't fix the stuff it finds when you run it at first; let someone like Pieter tell ya what you oughta "fix" with hijack this, if anything.
     
  5. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    So.. what i need to do?

    Thanks!
     
  6. claire

    claire Guest

    Here something that might help you.

    Dont fix anything before Pieter Arntz or another expert here tells you what to delete
    Post your log as a reply to your post

    http://www.tomcoyote.org/hjt/

    Good luck
     
  7. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
  8. TonyKlein

    TonyKlein Security Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    4,350
    Location:
    The Netherlands
    Just have this dialer fixed:

    O16 - DPF: {4B6015E7-3ABB-45DC-96B7-55A843751F28} (IntRuboskizo2 Class) - http://www.chicasmodelos.com/ruboskizo2.cab

    Otherwise, it's a clean log.

    Cheers,
     
  9. TonyKlein

    TonyKlein Security Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    4,350
    Location:
    The Netherlands
    And of course, unless you deliberately meant to restrict third party user access to Internet Options and your Homepage settings, have the following fixed as well:

    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present


    As a true security measure it's pretty feeble
     
  10. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    So.. i need to delete this dialer.. OK :) it doesn't dangerous ye? it's OK to delete this?
    And.. i don't understand what to do later..
    What i need to do with this:
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present

    u can to help me please?

    Thank you vety much!!
    The beginner :)
     
  11. TonyKlein

    TonyKlein Security Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    4,350
    Location:
    The Netherlands
    Just put a check mark at those three items in Hijack This, and then press "FIx Checked".

    Hijack this will remove/correct those for you.
     
  12. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    Ok..
    Right now the prgram delete the three items.
    The items:
    Thats say that everyting well right now? thats not make any problems?
    And.. The program made 3 BackUps files.. i need to save them or i can to delete them?

    Thank you a lot!! you are help me very much.. everyone here help me a lot!
    THANKS :)
     
  13. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,330
    Location:
    Netherlands
    Hi Beginner,

    Normally I would save backups, but these are easily restored in another way. (Important is that you make sure you got the ones Tony pointed out to you)
    If you experience no problems until and after the next reboot, you can delete them.

    Regards,

    Pieter
     
  14. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    First.. Thanks a lot for the help!!
    Now, i'm checked and make sure that the files that i deleted - with your help of course :)
    are the really files.. so.. i can to delete them? (with the file: backup-20030906-212608-746.dll ?)
    And.. i'm only want to ask.. why i has been to delete the files:
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present

    and

    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
    ?

    They files of the IE doesn't? they have some related with the dialer?

    Thanks again! U are the best!! :cool:
     

    Attached Files:

  15. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,330
    Location:
    Netherlands
    Hi Beginner,

    No they have nothing to do with the dialer.
    As Tony explained they are only restrictions and no files.
    These restrictions are hardly any protection and rather annoying for yourself.
    So, if you are sure you did follow the instructions correctly you can delete the backups.

    As a request: if you use attachments in the future, could you make them a little smaller, please?
    I will see if I can adapt these for you.

    Regards,

    Pieter
     
  16. Beginner

    Beginner Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Posts:
    45
    Well, I was followed the instructions, i marked those three items.. so, i'm sure that everyting OK :)
    Again, I am very grateful.. everyone here help me a lot..

    Thanks :))
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.