Spybot problem

Discussion in 'other anti-malware software' started by Gab, Mar 16, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gab

    Gab Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Posts:
    25
    I get an error message (in German) at the end of the Spybot check. And when I try to Immunize, I'm told there are 1996 items in the database and that 2 further items need to be added. I add them and I'm then told that the database has 1998 entries. The next time I bring up Spybot, the number has gone back to 1996. This happens every time. Is this serious?

    Gab
     
  2. MushfiQ

    MushfiQ Registered Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Posts:
    131
    Have u tried doing a fresh installl? Check it if that resolved anything. BTW 1998 items? in mine it showes 2361 o_O
     
  3. LJM Master

    LJM Master Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Posts:
    67
    Error during check!: Z-Demon (Ungültiger Datentyp für '') ()
    Or in English:
    Error during check!: Z-Demon (Invalid data type for '') ()
    Is this the german error message you was referring to?

    If so, take a look here > http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=29035 (the link will have another link, giving a more in-depth explanation)

    As for your Immunization problem, I stumbled apon this thread, which seems to be similar to your problem. Take a look here! >
    http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=28984&hl=immunize if that does sound familiar to you, then as Bitman says, it's just a bug in Spybot, which such be fixed with an upcoming update.

    hope I helped out!

    regards
    L.J.M
     
    Last edited: Mar 16, 2005
  4. Gab

    Gab Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Posts:
    25
    Thanks.

    Uninstalled then re-installed Spybot. Same problem. And yes, same as the thread you pointed me to. Only difference now is that 1986 doesn't change to 1988 when I immunize as it used to. It now keeps telling me that there are tow items that need to be added.

    What I can't understand is why this has only just happened. I have used Spybot for months without the problem appearing.

    Gab
     
  5. MushfiQ

    MushfiQ Registered Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Posts:
    131
    umm! Are using any other Spyware proggiess along with Spybot ? U could give a last try after uninstalling run a reg cleaner perhaps if that helps? & Make sure update the definitions before immunizing. I have no probs so far using Spware Blaster + Spybot ! :)
     
  6. Gab

    Gab Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Posts:
    25
    RE-install and updade don't help. I use Adaware, Spybot, SpywareBlaster. Never had any conflicts before: using all three for months
     
  7. Gab

    Gab Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Posts:
    25
    Don't have a reg cleaner. Which do you suggest?
     
  8. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    "1986 doesn't change to 1988"=Windows 98 Operating System [​IMG]

    There was a quirk in the 2005-03-03 update and the Immunization thread LJM Master posted above should have answered your question concerning Immunization.

    This thread---> http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=28984&hl=immunize

    In particular this post---> http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=28984&view=findpost&p=137851
     
  9. Gab

    Gab Registered Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Posts:
    25
    Thank you so much. Appreciated. Mind at rest. Assume protection and Tea Timer actually working as they should.

    Gab
     
Thread Status:
Not open for further replies.