Spybot...bad checksum?

Discussion in 'other anti-malware software' started by bigbuck, Jan 28, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigbuck

    bigbuck Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Posts:
    4,877
    Location:
    Qld, Aus
    I just cloned back from Ext HDD to fix a couple of niggles. When I went to update SBS&D it wouldn't DL the updates. I got this "bad checksum". I uninstalled Spybot 1.3, rebooted and reinstalled it, but getting the same prob. Any ideas....I feel a bit 'naked' at present!
    Thanks,
    Buck.
     

    Attached Files:

  2. dog

    dog Guest

    Hi BB, ;)

    It could be your firewall isn't allowing the download. Double check the settings. ;) Checking for Updates & Downloading them require different access ... as the Updater Checks one IP address, and the download will come from a different IP address depending on what server you choose to DL from. :) ~or~ try a different DL server.

    Steve
     
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Don't scare your self BB....but check the mirror :) or your Firewall settings.

    Spybot Search & Destroy Update Problems?
     
  4. bigbuck

    bigbuck Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Posts:
    4,877
    Location:
    Qld, Aus
    Thanks boys!!!! German Mirror did the trick!! Ol' Buck is proving himself to be quite a dumba55 lately eh?
    Cheers,
    Brad.
     
  5. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Found the same thing yesterday, just changed the mirror to another country and all was well. It happens once in a blue moon.

    Cheers :D
     
  6. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Might be worth emailing the creators of spybot, then again they get so much mail, might take a while to get a response. Then again, they probably realise and may have fixed the server by now.

    Jimbob
     
  7. pampeery

    pampeery Guest

    Would one of you computer geniuses mind telling just a plain ole' noncomputer housewife how to get rid of the bad checksum thing? Like, what is "moving the mirror"??

    Plain simple english would be great!!! Like, does bad checksum mean I have a virus?
     
  8. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    You might try to change the mirror (download site) and see if it will help. to change mirror chose from the dropdown list. see screen shot
     

    Attached Files:

  9. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Along with BigC's comments....try the BN FileForum (World) server selection. That one is actually several servers all over the world.
     
  10. Slovak

    Slovak Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Posts:
    515
    Location:
    Medina, Ohio
    Just try a different mirror, I get those bad checksum errors every so often myself and it is always fixed by using a different mirror.
     
  11. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    A further screenshot to BigC's, clicking on "1" displays "2": a list of "Mirror" sites; these are additional sites where updates can be downloaded from.

    Hope this helps...

    Cheers :D
     

    Attached Files:

  12. PKL

    PKL Guest

  13. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    spybot 1.4 is out and for some reason safer networking 1 only works for me haha
     
Thread Status:
Not open for further replies.