Spybot...bad checksum?

Discussion in 'other anti-malware software' started by bigbuck, Jan 28, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigbuck

    bigbuck Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Posts:
    4,877
    Location:
    Qld, Aus
    I just cloned back from Ext HDD to fix a couple of niggles. When I went to update SBS&D it wouldn't DL the updates. I got this "bad checksum". I uninstalled Spybot 1.3, rebooted and reinstalled it, but getting the same prob. Any ideas....I feel a bit 'naked' at present!
    Thanks,
    Buck.
     

    Attached Files:

  2. dog

    dog Guest

    Hi BB, ;)

    It could be your firewall isn't allowing the download. Double check the settings. ;) Checking for Updates & Downloading them require different access ... as the Updater Checks one IP address, and the download will come from a different IP address depending on what server you choose to DL from. :) ~or~ try a different DL server.

    Steve
     
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Don't scare your self BB....but check the mirror :) or your Firewall settings.

    Spybot Search & Destroy Update Problems?
     
  4. bigbuck

    bigbuck Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Posts:
    4,877
    Location:
    Qld, Aus
    Thanks boys!!!! German Mirror did the trick!! Ol' Buck is proving himself to be quite a dumba55 lately eh?
    Cheers,
    Brad.
     
  5. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Found the same thing yesterday, just changed the mirror to another country and all was well. It happens once in a blue moon.

    Cheers :D
     
  6. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Might be worth emailing the creators of spybot, then again they get so much mail, might take a while to get a response. Then again, they probably realise and may have fixed the server by now.

    Jimbob
     
  7. pampeery

    pampeery Guest

    Would one of you computer geniuses mind telling just a plain ole' noncomputer housewife how to get rid of the bad checksum thing? Like, what is "moving the mirror"??

    Plain simple english would be great!!! Like, does bad checksum mean I have a virus?
     
  8. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,897
    Location:
    SW. Oklahoma
    You might try to change the mirror (download site) and see if it will help. to change mirror chose from the dropdown list. see screen shot
     

    Attached Files:

  9. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Along with BigC's comments....try the BN FileForum (World) server selection. That one is actually several servers all over the world.
     
  10. Slovak

    Slovak Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Posts:
    515
    Location:
    Medina, Ohio
    Just try a different mirror, I get those bad checksum errors every so often myself and it is always fixed by using a different mirror.
     
  11. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    A further screenshot to BigC's, clicking on "1" displays "2": a list of "Mirror" sites; these are additional sites where updates can be downloaded from.

    Hope this helps...

    Cheers :D
     

    Attached Files:

  12. PKL

    PKL Guest

  13. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,173
    Location:
    Pennsylvania.
    spybot 1.4 is out and for some reason safer networking 1 only works for me haha
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.