Sound Issues

Discussion in 'other software & services' started by LeafsMan, Mar 7, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LeafsMan

    LeafsMan Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2012
    Posts:
    9
    Location:
    Canada
    Good morning. I am in need of some help. I have an Asus Ultrabook and I am trying to use a software called Jabber from Cisco. On all the other computers the sound works great. However when I am using this one specific computer I get no sounds at all unless I uninstall the sound drivers and reinstall them. If I shut the computer down again I have to go through the same steps to get it working again. I am almost thinking there is an issue with the Windows 7 software and maybe reinstalling it may fix the issue. HELP LOL
     
  2. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,980
    Location:
    U.S.A.
    Moved Thread to This Forum For More Exposure.
     
  3. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Start here. Good luck
     
    Last edited: Mar 7, 2013
  4. LeafsMan

    LeafsMan Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2012
    Posts:
    9
    Location:
    Canada
    Thanks for the link siljaline's. I actually tried all the options they gave me. If I was to go and uninstall the driver for the sound card and reboot the computer the problem was fixed. As soon as I rebooted the computer again it would cause the sound to be gone again. I eventually had to reinstall Windows to the laptop and the issue has sense stopped. I am just wondering why it would do this as the original installation of Windows was only a couple months ago and the computer and the computer is hardly used as it is a work laptop to be signed out.
     
  5. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    You're most welcome for the link. It is unfortunate you were forced to do a complete Windows reinstallation due to an elusive issue.
    Generally, the folks at MS Answers are able to offer some sort of viable solution or suggestions depending on your situation.

    Sound and video gremlins can be some of the hardest to troubleshoot.

    You may also refer to MS FixIt for future solutions of this type and others.
     
  6. allizomeniz

    allizomeniz Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    906
    Hi LeafsMan. Glad to see you got it fixed. Out of curiosity, did Windows come already installed or did you install it? I ask because when I got my Toshiba laptop with Vista already installed, it had numerous issues from the get-go, even before I installed any new software. But later I did a full system restore and all of them mysteriously went away. Maybe whoever originally installed it messed something up or it didn't install properly would be my only guess.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.