Sophos Home Updated. Need Your Feedback!

Discussion in 'other anti-virus software' started by Alex_Sophos, May 23, 2016.

  1. polly77

    polly77 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Posts:
    63
    Hi slowed my computer and internet ,they need to forget about the web page and focus on getting info from the desktop
     
  2. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Sophos Home Premium will not be free. Due to the improvements already made, and future features, there is a cost involved. And the revenue made from Sophos Home Premium directly funds future research, support, features, engineering, etc. for future Sophos Home versions.

    That said, Sophos Home Standard is still FREE! And we're still making improvements to that as well. You will see better scanning and malware removal coming to the free version soon. And we're not removing features or making it less effective to upsale to Premium. In fact, it will be better than it currently is.
     
    Last edited: May 8, 2017
  3. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Free version stays! And it will be getting improvements as well, specifically faster scanning and better malware removal. We will not be diminishing any firepower in free Sophos Home.

    Invincea Tech is not in the current version. But who knows what the future holds.

    I'm not sure on all the specific reasons why there isn't participation from Sophos in AV Comparatives at this time, but one of the reasons given is the focus AV Comparatives puts on consumer products and Sophos is almost entirely B2B products. So it doesn't make as much sense to participate, except when it comes to Sophos Home.
     
    Last edited: May 8, 2017
  4. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Nope! Free stays! And it will be getting improvements as well.
     
  5. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    Not free?! This is a travesty! :p
     
  6. imuade

    imuade Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    751
    Location:
    Italy
    Do you have a feature comparison between the FREE and Premium version?

    By the way, cruelsister has just released a video on her youtube channel
     
  7. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Yes, free version will continue with autodelete. :p
     
  8. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
  9. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    Just found that. By the way its cruelsister1 as I had to look around a bit to find it. Seemed ok on ransomware but not good with the worm test.
     
  10. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    I would prefer only one entry in add /remove programs rather than the current 5.
    Less processes running in the background would be good also.
     
  11. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
  12. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    Awesome thanks. I installed it over the weekend but it slowed down my system way to much. Are you guys working to improve this?
     
  13. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I just saw a Sophos Intercept X Review at ..... The PC Security Channel on utube ...
     
  14. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Definitely! Feel free to PM me with your system specs and I can help start a conversation with our engineers.
     
  15. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    Awesome will do. Thanks!
     
  16. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    Probably a cool review, but, when you price it....
     
  17. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    So cost a lot of $$$ huh?
     
  18. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    PM Sent!
     
  19. 1timeuserrr

    1timeuserrr Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Posts:
    59
    Around 10 days of using Sophos Home Beta and it's working very good. I like the encryption of keystrokes in browsers. Just a few times I ended with random characters instead of what I intended to type :p
    I have also noticed that -sometimes- when I try to switch between apps (ALT + TAB), the app I select doesn't open and I need to mouse-click on the app to activate it.
     
  20. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,934
    Out of curiousity, did it slow your system down?

    I also wonder why it takes so darn long to install?
     
  21. snerd

    snerd Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Posts:
    117
    Location:
    U.S.A.
    Yes, it's a very long install. I've been using it for a couple of weeks now too, and I really like it. It uses about the same memory that Bitdefender did, which is 231mb on my machine. No big deal, I have 12gb on both desktop and laptop. It's pretty much install and forget about it! I looked through all of the settings, which you change online through the website, and left everything as is.
     
  22. 1timeuserrr

    1timeuserrr Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Posts:
    59
    Not really. I just notice that sometimes it takes some time to start protecting the browser and in the meantime the keyboard either doesn't work or random characters are displayed instead of the words I'm typing (this due to encryption process is starting yet).

    I don't remember having to wait a lot for Sophos to install. Just the first scan took like an hour or so.


    ONE QUESTION GUYS: Can Sophos Home (wwhhc ono has Hitman Pro) and Zemana Antimalware can live together with no problems? or some incompatibilites could happen?
     
    Last edited: May 17, 2017
  23. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Another user made us aware of this as well. I alerted the engineers and they're working on a fix.
     
  24. Alex_Sophos

    Alex_Sophos Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Posts:
    52
    Sophos Home Premium (the one with the HitmanPro tech) will install alongside another AV. However, after install we recommend (with a message in the local and cloud UI) that the user uninstalls the other AV as there are often incompatibilities.
     
  25. 1timeuserrr

    1timeuserrr Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Posts:
    59
    Thank you for your replies Alex!

    Hey I didn't notice that the little problem of having random characters instead of the word I intend to type was present in the question I made:

    "ONE QUESTION GUYS: Can Sophos Home (wwhhc ono has Hitman Pro)..."

    Yes Alex, you correctly understood that I wanted to type something like "the one that has Hitman Pro" or "which has Hitman Pro".
    I don't consider it a big issue but maybe I'll have to do a check of what I'm typing. Anyway, I'm sure the engineers can improve this.
    Thank you again!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.