Something about KAV

Discussion in 'other anti-virus software' started by Oleg, Jul 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    404
    Location:
    USA
    Some people say KAV is not as fast as NOD32 well I do not see any difference In speed using Windows XP pro 640mb of RAM.
     
  2. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    With Kav 5.0.327 and Nod 2.5 I didn't notice any difference in scan speed either.
     
  3. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
    About a month ago I was looking for a new AV - KAV and NOD trial was installed & tested.
    I scanned about 70gigs which took KAV 15-20 minutes, while NOD did it in 9-10 minutes.
    Both were configured with the best possible settings.

    AMD 2400+ @2000mhz - 266FSB
    1 GB DDR-RAM
     
  4. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    404
    Location:
    USA
    No I am talking about realtime scan.
     
  5. rdsu

    rdsu Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Posts:
    4,456
    Last time I tried KAV, it isn't so stable and quick as NOD32...

    But the new incoming version of KAV seems much more stable and will be a great upgrade...
     
  6. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    404
    Location:
    USA
    I have tryed KAV 2006 pre beta and it's very unstable :p
     
  7. rdsu

    rdsu Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Posts:
    4,456
    I just try it a little because of the incompatibility with Outpost, but the active scanner seems faster.

    I will test it again when it will be in a final stage of development...
     
  8. VikingStorm

    VikingStorm Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    387
    How fast is your processor? (and how "old" is your system?/how many files have you acquired)
     
  9. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma


    I didn't have all that much difference with an on demand scan ;)
     
  10. Oleg

    Oleg Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Posts:
    404
    Location:
    USA
    I have P4 2.66G 640mb of RAM it's 2 years old system and I have do not know how many files it's scans when app Is opening.
     
Loading...
Similar Threads
  1. jjc225
    Replies:
    2
    Views:
    383
Thread Status:
Not open for further replies.