Smart Security Beta 2 Bug Reports

Discussion in 'ESET Smart Security v3 Beta Forum' started by psychokilla, Aug 24, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. psychokilla

    psychokilla Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Posts:
    171
    Just to keep them all in one place let's have your problems with Beta 2 in here ;)
     
  2. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    I got a reset -no blue screen while surfing a page with a lot of flash files

    www.tmz.com. Never happened before - I had done an ontop install - so I uninstalled, deleted all folders and did a fresh install - so far all ok

    Ruben
     
  3. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    17
    Firewall is malfunctioning,all the services are started and have done clean install.And 4 uninstall/reinstalls.
     
  4. francisw19

    francisw19 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Posts:
    20
    Location:
    Canada
    Just installed ESS Beta2 on my system (Windows XP x64 Edition) for the first time. Looks really good so far - I just have one issue with my E-Mail.

    In Outlook 2003, I have a POP3 E-Mail Address, and my Hotmail address configured. When I open Outlook, the POP3 and Hotmail accounts Send/Receive mail with no problem (I was promped to make a rule in ESS - the rule was added successfully). By default, Outlook opens into my POP3 Inbox when started. However, when I click on the Hotmail inbox, there is a very long delay (~15-20 seconds) before the contents of the Hotmail inbox are displayed.

    I have tried disableing the firewall and opening Outlook and going to the Hotmail inbox, and still have the same issue. Has anyone else had this problem? Any suggestions?
     
  5. francisw19

    francisw19 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Posts:
    20
    Location:
    Canada
    I have also noticed that there is a significant delay when ESS starts with Windows (~30-45 seconds). The ESS splash screen shows on the desktop, little or no CPU usage, I can access the internet, etc... there is just a long delay befor it starts.

    Anyone else have this?
     
  6. dormix

    dormix Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Posts:
    40
    Location:
    Center of Italy
    Hi! I have start a scan on demand today at 19:43 and it stopped at 46% on this file.

    C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\MSDN98\98VS\1040\3RDPARTY.CHM » CHM » ::DataSpace/Storage/MSCompressed/ControlData - is OK

    Now at 21:10 it is at the same point with the processor at 100%.
    On Windows vista 32 bit.

    This afternoon I have installed Nod32 v3 beta2 on my XP HE SP2 partition and it happened the same thing. I'm sure it was,

    C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\ ......

    but i don't remember if it was the same file.

    PS:I have 2 partion: one with XP installed on and another with VISTA installed on
     
  7. rapierau

    rapierau Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Posts:
    15
    check that the windows firewall is not still activated. It was for me and this caused the delays in ESS Beta2. You will need to disable it if it is.
     
  8. flyrfan111

    flyrfan111 Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Posts:
    1,224
    When reporting bugs it would help if you also reported what OS you are using as some problems may or may not appear depending on the OS.
     
  9. deimos

    deimos Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Posts:
    29
    Yes, noticed the same. Zero CPU utilisation. Yahoo widgets start, however they cannot access network (no update). ESS beta 1 worked ok. XP sp2
     
  10. GWA

    GWA Registered Member

    Joined:
    May 21, 2005
    Posts:
    59
    Location:
    Albuquerque, New Mexico
    Me too. It's hit and miss. On Windows XP Pro the ESS splash often stays on the screen for 30 to 60 (or more) seconds before the icon shows up. Sometimes, however, it does not. Not sure why. Otherwise, all is working fine! CHUCK
     
  11. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    same here, but no icons - just the wallpaper and visbily no diskactivity, than startscreen of ess comes up - never happened with beta1b

    Windows firewall is off

    This is on xphome sp2 german

    Ruben
     
  12. irrationalgeek

    irrationalgeek Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Posts:
    35
    No problems here at all. I'm impressed with Beta 2 and with the short (6 day) license for the beta - I think the final build must be close.
     
  13. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    are you saying that your startup is as fast as before??

    Ruben
     
  14. irrationalgeek

    irrationalgeek Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Posts:
    35
    Definately faster under Vista x86.
     
  15. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    ok, weird in xp is definitly slower than 1b - 30 to 40 secs

    Ruben
     
  16. Optimist

    Optimist Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Posts:
    90
    Same here!
     
  17. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    ~Comment removed~ I need to post here again:

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=183755

    Anyone else who has slow startup could check how those two services are set on your xp system?

    epfwtdi and epfw

    In my case
    the first is started - system
    the second is started - automatic

    Ruben

    ~Comment removed~
     
    Last edited by a moderator: Aug 26, 2007
  18. divedog

    divedog Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Posts:
    265
    Location:
    Seabeck WA
    I am trying the smart security. The startup splash screen hangs forever. I have tried a clean install and installing over the top. Anybody else having this problem? I have had no major bugs in any of the previous releases; I am on windows XP with FDISR and BoClean.
     
  19. Elwood

    Elwood Registered Member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Posts:
    205
    Location:
    Mis'sippi
    I unchecked "Networks drives" from being scanned in real time config and it seems to have fixed the splash screen hang problem for me (knock wood).
     

    Attached Files:

  20. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    another pointer that firewall is making it slower

    Anyone about the 2 drivers??

    Ruben
     
  21. divedog

    divedog Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Posts:
    265
    Location:
    Seabeck WA
    Thanx for the tip Elwood but it's still hanging on startup. I think I will give the AV only a go. Damn shame I was getting used to smart security.
     
  22. divedog

    divedog Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2004
    Posts:
    265
    Location:
    Seabeck WA
    The AV only is running fine now, seems much lighter.
     
  23. oldshep

    oldshep Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Posts:
    139
    Small issue:

    With setting protection password enabled, you have to enter the password twice when you enter Setup | Personal Firewall | Advanced Personal Firewall Setup.
     
  24. GWA

    GWA Registered Member

    Joined:
    May 21, 2005
    Posts:
    59
    Location:
    Albuquerque, New Mexico
    Thank you for mentioning this! I just kept thinking that I must have failed to establish focus with the cursor or something. This happens to me also. CHUCK
     
  25. willardjuice

    willardjuice Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2007
    Posts:
    9
    Same problem, Vista x64 here.
     
Thread Status:
Not open for further replies.